Τα νέα της Denovali Records - Ιούλιος 2015

Οι πρώτες ανακοινώσεις για το Denovali Festival Essen 2015 και οι προσεχείς κυκλοφορίες από τους Ricardo Donoso και Mario Diaz de Leon
Διαβάστηκε φορες
DENOVALI FESTIVAL ESSEN 2015

Φέτος το φεστιβάλ θα εστιάσει σε διάφορες μορφές οπτικοακουστικών παραστάσεων. Θα φιλοξενηθούν οι καλλιτέχνες: Holly Herndon (us), Blanck Mass (uk), Emptyset (uk), Mondkopf (fr), Ah! Kosmos (tr), Noveller (us), Elektro Guzzi (at), Multicast Dynamics (nl), Oneirogen (us), Orson Hentschel (ger), Hidden Orchestra (uk), Moon Zero (uk), Second Moon Of Winter (uk), Witxes (fr), Poppy Ackroyd (uk), Sankt Otten (ger), Carlos Cipa (ger), Thomas Köner (ger) και Kaitlyn Aurelia Smith (us). Ακόμα τέσσερις καλλιτέχνες θα ανακοινωθούν σύντομα.

· Εισιτήρια και περισσότερες πληροφορίες: www.denovali.com/festival/essen
· Facebook Event: www.facebook.com/events/691883270922966

RICARDO DONOSO – MACHINE TO MACHINE CD | 2x12'' | DIGITAL



Μετά από το πειραματικό “Sarava Exu” που κυκλοφόρησε νωρίτερα το 2015, η νέα δουλειά του Donoso “Machine to Machine” σηματοδοτεί την επιστροφή του σε πιο μελωδικούς ήχους. Ο δίσκος γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ των πιο ρυθμικών και μελωδικών έργων του και της πιο πειραματικής ως δυσαρμονικής πλευράς του. Αποτελεί μια συλλογή από τα πλέον ευέλικτα τραγούδια του Donoso μέχρι σήμερα, ενσωματώνοντας όλα τα βασικά στοιχεία από τη δισκογραφία του σε ένα ενιαίο άλμπουμ. Υπάρχει κάτι για τον καθένα στο “Machine to Machine”, ένα ευρύ φάσμα συναισθημάτων που προκαλούν ερεθίσματα για τον ακροατή.

Ο Ricardo Donoso είναι συνθέτης και μουσικός κρουστών και ηλεκτρονικών ήχων από το Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, που κατοικεί σήμερα στη Βοστόνη. Αφού σπούδασε σύνθεση στο Berklee College of Music και το New England Conservatory, συμμετείχε σε πληθώρα έργων, κυρίως παίζοντας ντραμς για τη avant-death metal μπάντα Ehnahre και αποτελώντας το ένα μισό του ηλεκτρονικού ντουέτου Perispirit.





Stream: www.denovali.com/ricardodonoso
Download: www.denovali.com/mp3store
Facebook: www.facebook.com/ricardodonosomusic

MARIO DIAZ DE LEON – THE SOUL IS THE ARENA CD | 12'' | DIGITAL



Ο Mario Diaz de Leon εξελίσσεται σε μια μοναδική φωνή στη σύγχρονη μουσική. Η μουσική του χαρακτηρίζεται από έναν ήχο εξίσου παραισθησιογόνο όσο και έντονο σωματικά, και την αισθητική ανάμειξη του ρόλου του μυστικισμού στη σύγχρονη ζωή.

Γεννημένος στη Μινεσότα, ο Diaz de Leon πέρασε τα πρώτα του χρόνια στο metal και το hardcore punk για να επεκταθεί σε έργα συνθετών του 20ού αιώνα, όπως των Scelsi, Ligeti, Dumitrescu και Ξενάκη, στον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό, ένα ευρύ φάσμα ηλεκτρονικής μουσικής και την industrial μουσική. Έχοντας ως βάση τη Νέα Υόρκη από το 2004, ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στη μουσική σύνθεση στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια, ενώ βυθιζόταν στην πειραματική, noise και underground metal της Νέας Υόρκης. Το ντεμπούτο άλμπουμ του ως συνθέτης,  "Enter Houses Of", κυκλοφόρησε το 2009 και έλαβε εγκωμιαστικά σχόλια από τους New York Times. Ως σόλο καλλιτέχνης, είναι ενεργός υπό το όνομα Oneirogen (o-NI-ro-jen), ένα project γνωστό για τη μείξη αιθέριων synths, παραμορφώσεων και θορύβου. Από το 2012, ο Oneirogen έχει περιοδεύσει διεθνώς και έχει κυκλοφόρησε δύο άλμπουμ και ένα EP από τη Denovali.

Το "The Soul is the Arena" είναι η πολυαναμενόμενη συνέχεια μετά το 2009. Ο δίσκος αποτελείται από τρία κομμάτια που αποτελούν ένα λαβύρινθο, μια μυθολογική αλληγορία όπου ένα μονοπάτι εκκαθάρισης οδηγεί σε ένα κεντρικό γεγονός που απαιτεί μια θεμελιώδη αλλαγή κατεύθυνσης. Ένα καθηλωτικό έργο, μια τολμηρή σύνθεση έναν αναδυόμενο κυρίαρχο της σύγχρονης σύνθεσης.





Stream: www.denovali.com/mariodiazdeleon
Download: www.denovali.com/mp3store
Facebook: www.facebook.com/mariodiazdeleon.composer

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα