Νύχτες κλασικής μουσικής στην Αθήνα 21-25 Αυγούστου!

"Νύχτες κλασικής μουσικής" στην Αθήνα 21-25 Αυγούστου!

Ένα νέο Φεστιβάλ από τη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη και το Ίδρυμα Schwarz με ελεύθερη είσοδο. 
Διαβάστηκε φορες
Με τη συνεργασία μίας εκ των σημαντικότερων βιβλιοθηκών που διαθέτει η χώρα, της Γενναδείου Βιβλιοθήκης, θα λάβει χώρα από σήμερα Πέμπτη 21 Αυγούστου ένα νέο τετραήμερο φεστιβάλ για τους λάτρεις αλλά και για αυτούς που θέλουν να γνωρίσουν και να ακούσουν κλασική μουσική. Οι "Νύχτες Κλασικής Μουσικής" διοργανώνονται από το Ίδρυμα Schwarz σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη από τις 21 έως τις 25 του μήνα με ελεύθερη είσοδο προς το κοινό, πράγμα πολύ σημαντικό για τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε. 

Σημαντικοί μουσικοί από το Curtis Institute of Music των ΗΠΑ θα πάρουν μέρος και είναι μια ευκαιρία να ακουστούν παγκόσμια μουσικά αριστουργήματα των Mozart, Beethoven, Chopin κ.ά. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην αμφιθεατρική αίθουσα "Cotsen Hall", Αναπήρων Πολέμου 9. Είναι πολύ ενθαρρυντικό να λαμβάνονται και να υλοποιούνται νέες πρωτοβουλίες που αφορούν τον χώρο των τεχνών και καλό είναι να αγκαλιάζονται, για να συνεχιστούν δυναμικά.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο 210-7210536 ενώ μπορείτε να δείτε εδώ το πρόγραμμα σε ελληνικά και αγγλικά.


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Παρασκευή 21 Αυγούστου - All-Chopin Piano Recital 
Alexander Ullman - πιάνο σε αγαπημένα κομμάτια του Chopin 

Σάββατο 22 Αυγούστου - Ρεσιτάλ τραγουδιού
Ashley Milanese - σοπράνο, Thomas Sivone - βαρύτονος & Mikael Eliasen - πιάνο σε έργα των Mozart, Donizzeti, Bernstein & Handel. 

Κυριακή 23 Αυγούστου ---

Δευτέρα 24 Αυγούστου - Ρεσιτάλ για βιολοντσέλο και πιάνο 
Timotheos Petrin - τσέλο & Αlexander Ullman - πιάνο, μαθητής και νέος απόφοιτος του Curtis Institute of Music σε αγαπημένα κομμάτια μουσικής δωματίου των Beethoven, Falla, Piazzolla & Schumann. 

Τρίτη 25 Αυγούστου - Ρεσιτάλ μουσικής δωματίου 
Μαθητές, καθηγητές και απόφοιτοι του Curtis Institute of Music παρουσιάζουν ένα ρεσιτάλ φωνής και ορχηστρικής μουσικής δωματίου. Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει έργα για φωνή, τσέλο και πιάνο καθώς και επιλογές έργων των Rossini & Bernstein. 

curtisistitute
Curtis Institute of Music 

Η φωτογραφία του εξωφύλλου είναι από το επίσημο site της Γενναδείου Βιβλιοθήκης και την απεικονίζει.
Σχετικό θέμα
Διαβάστε ακόμα