Ανασκόπηση 2015: Ελληνικές Συναυλίες

Οι 30 αγαπημένες ελληνικές συναυλίες των συντακτών μας για το 2015.
Διαβάστηκε φορες
Το 2015 ήταν μια χρονιά γεμάτη μουσική και πολλές συναυλίες Ελλήνων καλλιτεχνών. Στην Αθήνα –αλλά και στη Θεσσαλονίκη - παρευρεθήκαμε σε ένα μεγάλο αριθμό από συναυλίες, live και μουσικές παραστάσεις, είτε σε μεγάλους χώρους που μαζεύουν χιλιάδες κόσμου είτε σε μικρά μπαράκια με παρεϊστικη ατμόσφαιρα.

Κάποιες από τις συναυλίες ξεχώρισαν μεγαλοπρεπώς και έχουν μάλλον τους λόγους τους. Αναμφίβολα αξιοσημείωτη - θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως ιστορικό γεγονός στα ελληνικά μουσικά δρώμενα της χρονιάς - υπήρξε η επανασύσταση των Διάφανων Κρίνων στη διπλή συναυλία που έδωσαν στην Τεχνόπολη, με τη συμμετοχή κι άλλων καλλιτεχνών, για χάρη του Θάνου Ανεστόπουλου και του δύσκολου αγώνα που δίνει τους τελευταίους μήνες. Με "σημαία" τον αντιπροσωπευτικό τίτλο «Κι η αγάπη πάλι θα καλεί» σχεδόν ολόκληρο το μουσικόφιλο κοινό της Αθήνας έσπευσε στο Γκάζι και ζωντάνεψε τις 6 αυτές λέξεις.

Παράλληλα, ιδιαίτερη αίσθηση έκανε ο Φοίβος Δεληβοριάς τόσο με τον κύκλο των μουσικών του παραστάσεων «Ο Μπάσταρδος γιος» όσο (ίσως και περισσότερο) και με την πρόσφατη συναυλία του στο Gagarin, όπου παρουσίασε τον νέο του δίσκο «Καλλιθέα». Επίσης, ο Γιάννης Αγγελάκας γέμισε τρεις φορές το An Club με τη νέα του μπάντα που είχε ιδιαίτερο μουσικό ενδιαφέρον, ενώ το ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ μετατράπηκε σε χώρο γιορτής αλλά και αποχαιρετισμού, με τους Active Member να δίνουν την τελευταία τους συναυλία.

Ανάμεσα στις αγαπημένες ελληνικές συναυλίες των συντακτών μας υπήρξαν ονόματα μεγάλα που κάνουν αισθητή την παρουσία τους κάθε χρόνο (Γιάννης Χαρούλης, Σωκράτης Μάλαμας, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Αλκίνοος Ιωαννίδης κ.α.) – κάποια από αυτά μάλιστα τα εντοπίζουμε πάνω από μία φορά -, ενδιαφέρουσες συνεργασίες και συμπράξεις (Απόστολος Ρίζος-Γιάννης Κούτρας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου-Χρήστος Θηβαίος-Οδυσσέας Ιωάννου κ.α.) , ελληνικά αγγλόφωνα συγκροτήματα (Gad. , Nightstalker), καθώς και καλλιτέχνες που σπάνια εμφανίζονται ζωντανά όπως οι Xaxakes.

Ιδιαίτερη μνεία χρειάζεται και η συναυλία του Παύλου Παυλίδη στο PassPort στον Πειραιά, καθώς ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με μια μεγάλη είδηση που ήρθε να ταράξει τα νερά προς το τέλος του 2015. Ο αγαπημένος πολυχώρος, από τον οποίο εδώ και 5 χρόνια πέρασαν όλοι σχεδόν οι Έλληνες καλλιτέχνες, άφησε την πλατεία Κοραή και μεταφέρθηκε στο Γκάζι μετονομαζόμενος σε PassPort Kεραμεικός. Μεγαλύτερος τώρα σε χωρητικότητα, ο εν λόγω χώρος, θα μας προσφέρει οπωσδήποτε συναυλίες αντάξιες αυτών που ζήσαμε στα παλιά του λημέρια.

Οι μουσικές σκηνές -και όχι μόνο- της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης έχουν ανακοινώσει ήδη τα προγράμματά τους για τη νέα χρονιά κι ευχόμαστε το 2016 να μας χαρίσει ακόμη περισσότερες, μεγαλύτερες και ομορφότερες συναυλιακές στιγμές! Προς το παρόν, έχουμε συγκεντρώσει τις 30 αγαπημένες συναυλίες των συντακτών μας για τη χρονιά που φεύγει και σας τις παραθέτουμε στην πιο κάτω λίστα, με την πρώτη να έχει υπερψηφιστεί και τις υπόλοιπες να βρίσκονται σε τυχαία σειρά.

Οι δικές σας αγαπημένες ποιες ήταν;


Διάφανα Κρίνα (+ Γιάννης Αγγελάκας, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Last Drive) – Τεχνόπολις

Φοίβος Δεληβοριάς «Καλλιθέα» - Gagarin 205
Φοίβος Δεληβοριάς «Μπάσταρδος γιος» - PassPort
Γιάννης Αγγελάκας (+ νέα μπάντα) – Αn Club
Παύλος Παυλίδης – PassPort
Παύλος Παυλίδης – Τεχνόπολις
Active Member – Ποδηλατοδρόμιο ΟΑΚΑ
Active Member – Θέατρο Πέτρας
Άγαμοι Θύται – Άνοδος Live Stage
Απόστολος Ρίζος και Γιάννης Κούτρας «Όλο τον κόσμο γύρισες» @ Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Θανάσης Παπακωνσταντίνου – Θέατρο Βράχων
Σωκράτης Μάλαμας – Σταυρός του Νότου Κεντρική σκηνή
Αλκίνοος Ιωαννίδης - Σταυρός του Νότου Κεντρική σκηνή
Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Χρήστος Θηβαίος, Οδυσσέας Ιωάννου «9.05» - Θέατρο Διάνα
GAD. – KooKoo Live Bar
Γιάννης Χαρούλης – Τεχνόπολις
Gadjo Dilo – Σταυρός του Νότου Plus
Κωνσταντίνος Βήτα – Fuzz
Μαρίζα Ρίζου «Μια στιγμή στο φως» – Κήπος Μεγάρου Μουσικής
Λεωνίδας Μπαλάφας  - Σταυρός του Νότου Club
Μελίνα Κανά και ο Γόης του Θησείου – Θέατρο Πέτρας
Μίνως Θεοχάρης «Εδώ και τώρα!»  - Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
Γιώργος Χριστιανάκης - Μια Εποχή στην Κόλαση (Αρθούρου Ρεμπώ) - Κινηματοθέατρο Τριανόν
Μιχάλης Ρακιντζής – Κύτταρο
Nightstalker – Gagarin 205
Villagers of Ioannina City – Τεχνόπολις
Τζίμης Πανούσης και Μουσικές Ταξιαρχίες – Κύτταρο
Xaxakes - Σταυρός του Νότου Κεντρική σκηνή
Jane Doe - Eightball
Γιάννης Κότσιρας – Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Η φωτογραφία εξωφύλλου είναι από τη συναυλία των Διάφανων Κρίνων 11/9/2015 (Τεχνόπολις) και ανήκει στην Ελένη Σουλιώτη.

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα