Τα βραβεία του πρώτου Hellas Filmbox Berlin

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 24 Ιανουαρίου, το Πρώτο Hellas Filmbox Berlin, με την τελετή λήξης, την απονομή των Βραβείων και την προβολή της ταινίας «Chevalier» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη.
Διαβάστηκε φορες
Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 24 Ιανουαρίου, το πρώτο Hellas Filmbox Berlin, με την τελετή λήξης, την απονομή των Βραβείων και στη συνέχεια την προβολή της ταινίας «Chevalier» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη, στη μεγάλη αίθουσα του ιστορικού κινηματογράφου Babylon, που γέμισε, για μια ακόμη φορά, ασφυκτικά από Γερμανούς και Έλληνες θεατές.

Οικοδέσποινα της βραδιάς ήταν η ηθοποιός Anna Rezan, ενώ τραγούδια ερμήνευσαν η Sarah P., η Dalai Cellai, η Melintini, και η Ελένη Βαρανάκη, και μοιράστηκαν με το γερμανικό κοινό πώς είναι να ζεις ως Έλληνας καλλιτέχνης στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Γερμανία. Τα μουσικά μέρη εναλλάσσονταν με τις βραβεύσεις των ταινιών.

Hellas Filmbox Berlin

Τις παρουσιάσεις των βραβείων έκαναν: ο Ελληνοαμερικανός κινηματογραφιστής James Chressanthis, που έκανε την τιμή να βρίσκεται στο Βερολίνο ειδικά για το φεστιβάλ, και ο οποίος μίλησε για το υψηλό επίπεδο των ταινιών, καθώς και για το σκεπτικό της Επιτροπής για Καλύτερη Ταινία μικρού μήκους, όπου ανήκε.

Ο Michael Kastenbaum, o ντοκιμαντερίστας των low budget ντοκιμαντέρ, που είχε την ευκαιρία να κινηματογραφήσει όλη την εμπειρία του στο φεστιβάλ, με χιούμορ ανέβηκε στη σκηνή τραβώντας με την κάμερα το κοινό και ζητώντας του να υποδυθεί ότι παρακολουθεί δράμα ή κωμωδία καταχειροκροτούμενος, παρουσίασε το βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ.

Η Επιτροπή του τμήματος New Vision, Holger Ehlers, Klaus Salge και Μάρσια Τζιβάρα παρουσίασαν το βραβείο Καλύτερης Ταινίας New Vision. Tέλος, ένας από τους επίτιμους προσκεκλημένους του φεστιβάλ, ο μεγάλος Γερμανός παραγωγός Hans W. Geißendörfer παρουσίασε το βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μυθοπλασίας, αφού αφηγήθηκε προηγουμένως τη μοναδική εμπειρία του να μεγαλώνεις με το κοινό, μέσα από το δικό του, μακροβιότερο τηλεοπτικό σίριαλ στην ιστορία της γερμανικής τηλεόρασης , το ιστορικό «Lindenstraße».

Το Φεστιβάλ, διά στόματος της υποδιευθύντριας του φεστιβάλ, Sandra von Ruffin, ευχαρίστησε πρώτα από όλους το κοινό, που έδωσε έντονο παρών, κάνοντας sold out πολλές από τις προβολές του φεστιβάλ. Ακόμη, την ομάδα, όλους τους ανθρώπους ονομαστικά, που εργάστηκαν σκληρά και συχνά υπό αντίξοες συνθήκες τους τελευταίους έξι μήνες, για την πραγμάτωση αυτής της πρώτης διοργάνωσης. Όλους τους εθελοντές της σχολής Macromedia του Βερολίνου, τους φίλους που στάθηκαν κοντά, τους χορηγούς του και τους χορηγούς επικοινωνίας που το στήριξαν, και τέλος τον Αστέρη και την Ίνα Κούτουλα, που υπήρξαν οι εμπνευστές και η ψυχή του Hellas Filmbox Berlin.

Οι ημερομηνίες του επόμενου Ηellas Filmbox Berlin είναι από τις 18 έως τις 22 Ιανουαρίου 2017.

Τα Βραβεία

Kαλύτερη Ταινία Μυθοπλασίας
Το αγόρι που έτρωγε το φαγητό του πουλιού του Έκτορα ΛυγίζουΒραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ
Encardia – Η πέτρα που Χορεύει του Άγγελου ΚοβότσουΒραβείο Καλύτερης Ταινίας New Vision
Μικρή Άρκτος της Ελισάβετ ΧρονοπούλουΒραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους
Dye του Γιώργου ΤελτσίδηΤιμητικό Βραβείο Μικρού Μήκους

Βόλτα της Στέλλας ΚυριακοπούλουΤιμητικό Βραβείο Μικρού Μήκους
Jenning’s Lodge της Αλίκης ΣούμαΤιμητικό Βραβείο Νew Vision
Dinner for a few
του Νάσου ΒακάληΑξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα