Savages - Adore Life

Αμόλυντη post punk από την Αγγλία
Διαβάστηκε φορες
1. Τι θα ακούσεις:
    αμόλυντη post punk από την Αγγλία

2. Βαθμολογία:
    8,5/10

3.Τραγούδια που πρέπει να ακούσεις:
   Adore, The Answer, Slowing Down The World, T.I.W.Y.G.

Με τον παρθενικό τους δίσκο το 2013, έκαναν τους πάντες να μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τα τραγούδια τους, να κατακτούν βραβεία και υψηλές θέσεις στα βρετανικά και αμερικανικά charts. Ο ήχος τους ήταν κάτι το διαφορετικό που κινούσε το ενδιαφέρον αμέσως, η παρουσία τους ακόμα πιο ενδιαφέρουσα ενώ οι στίχοι καρφώνονταν με τη μία στο μυαλό σου. Ο λόγος για τις Savages οι οποίες επιστρέφουν φέτος με την δεύτερη δισκογραφική τους δουλειά με τον τίτλο “Adore Life”.

Οι τρεις Αγγλίδες και η μία Γαλλίδα που απαρτίζουν τη μπάντα πραγματοποιούν το βασικότατο επίτευγμα. Δύο χρόνια μετά το τρομερό και φοβερό debut album τους και τις εμφανίσεις τους σε μεγάλα ευρωπαϊκά φεστιβάλ, είναι ξανά εδώ, σηκώνουν το ανάστημά τους στην τότε επιτυχία τους και παρουσιάζουν 10 καινούρια τραγούδια με την ίδια, δική τους λογική και άποψη. Με λίγα λόγια, από την πρώτη ακρόαση κιόλας καταλαβαίνουμε την διάθεση των Savages να εκφράσουν αυτό που θέλουν χωρίς να έχουν γίνει τελικά έρμαιο του lifestyle της μουσικής βιομηχανίας. Η κιθάρα της Gemma Thompson και τα κρουστά της Fay Milton στο “The Answer”, που ανοίγει τον χορό των κομματιών του δίσκου, τρυπούν τοίχους και σπάνε κάθε φράγμα. Η μπασογραμμή της Aysse Hassan στο “Evil” βγάζει φωτιές από παντού ενώ τα φωνητικά της Jehnny Beth σε συνδυασμό με τα λόγια είναι το Α και το Ω.

Στο ατμοσφαιρικό “Adore” δεν γίνεται να μην υποκλιθείς σε αυτές τις γυναίκες καθώς πρόκειται για μια δυνατή μπαλάντα με τον στίχο “…I adore life” να περνάει από όλες τις φωνητικές διακυμάνσεις της front woman και την έκρηξη στο τέλος να σου παίρνει τα μυαλά. Και εκεί που σου παρουσιάζουν το μελωδικό “Slowing Down The World” έρχονται οι κραυγές της Beth να ταράξουν το «είναι» σου για μια ακόμη φορά. Αυτή είναι και η μαγεία του δίσκου, δεν σε αφήνει στιγμή ήσυχο κρατώντας σε σε συνεχή επιφυλακή. Πολλές φορές είδα να ταιριάζουν την Patti Smith με τα τραγούδια. Και δεν έχουν άδικο, αφού τα φωνητικά στο “I Need Something New” μου θύμισαν αρκετά την μεγάλη Κυρία της rock. Τα γκάζια φτάνουν στο τέρμα με το “T.I.W.Y.G.” να τα γκρεμίζει όλα μέσα σε 3 λεπτά ενώ ο δίσκος κλείνει με το εξωγήινο “Mechanics” υπό τις ατμοσφαιρικές μελωδίες της λονδρέζικης μπάντας.

Βάλε το “Adore Life” να παίζει και παρατήρησε πως στο αμέσως επόμενο λεπτό θα έχεις ήδη αφεθεί στον μουσικό κόσμο της γυναικείας τετράδας. Κοιτώντας την προ διετίας επιτυχία τους κατάματα, την φτύνουν δίχως κανένα δισταγμό και μας σερβίρουν ένα καινούριο χειμαρρώδες album. Χωρίς ιδιαίτερα λόγια, ο δεύτερος δίσκος των Savages είναι ό,τι καλύτερο έχω ακούσει το 2016 μέχρι στιγμής. Καταιγιστικός, γεμάτος ένταση, σπαραγμούς, συναισθήματα.     


Σχετικό θέμα
Αξιολόγηση δίσκων
Βαθμός δίσκου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα