Αλκίνοος "Solo" σε Κω & Ρόδο

Ιδιαίτερες, solo συναυλίες από τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, που συνεχίζει την καλοκαιρινή του περιοδεία με δύο εμφανίσεις στα Δωδεκάνησα. Την Τρίτη 10/8 στην Κω και την Τετάρτη 11/8 στη Ρόδο.

Διαβάστηκε φορες
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αλκίνοος Ιωαννίδης
Solo

ΚΩΣ – Α.ΒΙ.ΚΩ.
Τρίτη, 10 Αυγούστου

ΡΟΔΟΣ – Θέατρο Μεσαιωνικής Πόλης
Τετάρτη, 11 Αυγούστου


Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ετοιμάζεται να γυρίσει την Ελλάδα για μια ξεχωριστή περιοδεία. Πρώτος σταθμός είναι ο Βόλος, όπου θα εμφανιστεί στις 23 Ιουνίου στο Ανοιχτό Θέατρο της πόλης.

Ο ιδιαίτερος ερμηνευτής και δημιουργός, μετά τις πολυπρόσωπες παραστάσεις που έδωσε στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο με το φωνητικό σύνολο «Εν Φωναίς» και τους σπουδαίους μουσικούς που τον πλαισιώνουν εδώ και χρόνια, και μετά τις συναυλίες με έργα του για ορχήστρα και χορωδία που έδωσε στην Αγία Πετρούπολη και στη Φιλαρμονική του Βερολίνου, ξεκινάει περιοδεία στην Ελλάδα και την Κύπρο, με εφόδια τα τραγούδια του, μερικά όργανα και τη φωνή του.

Με τις συναυλίες κιθάρα-φωνή σε μεγάλα θέατρα, όπως αυτό του Λυκαβητού, το Θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης και το Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων της Καβάλας, ακόμη και χωρίς μικρόφωνο, όπως στο Ηφαίστειο της Νισύρου και στο Αρχαίο Θέατρο του Κουρείου, απέδειξε στην πράξη ότι η λιτότητα μπορεί να γίνει κίνητρο για την ελευθερία και τη δημιουργικότητα και εργαλείο που καταργεί την απόσταση σκηνής και κερκίδας.

Στη συγκεκριμένη περιοδεία, η σκηνή θα αντικαταστήσει το δωμάτιό του. Παίζοντας ακουστικά, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά όργανα, θα δημιουργήσει ηχητικά τοπία, μέσα στα οποία θα λειτουργήσουν τα τραγούδια, υπενθυμίζοντάς μας τον τρόπο με τον οποίο το μοναχικό γίνεται συλλογικό και η εσωστρέφεια γιορτή.

Το πρόγραμμα αποτελείται από τραγούδια της προσωπικής του δισκογραφίας αλλά κι από κάποιες διασκευές- έκπληξη, συχνά και για τον ίδιο, αφού η παράσταση αυτή επιτρέπει συχνά την επί τόπου διαμόρφωση του προγράμματος, τον αυτοσχεδιασμό, τα λάθη, την ανοιχτοσύνη στα άπειρα ενδεχόμενα του τραγουδιού, της στιγμής και της συνύπαρξης. Η αμφίδρομη και ζωντανή σχέση με το κοινό προσφέρει σε ακροατές κι ερμηνευτή την πιο χορταστική αίσθηση της κοινής μουσικής εμπειρίας.

Ηχοληψία: Βαγγέλης Λάππας, Βασίλης Δρούγκας
Φωτισμοί: Κωνσταντίνος Αλεξίου
Φροντίδα σκηνής και οργάνων: Στέλιος Φράγκος


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ:

ΚΩΣ – 10 Αυγούστου
ΡΟΔΟΣ – 11 Αυγούστου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ – 18 Αυγούστου
ΧΙΟΣ – 19 Αυγούστου
ΧΑΝΙΑ – 6 Σεπτεμβρίου
ΡΕΘΥΜΝΟ – 7 Σεπτεμβρίου
ΗΡΑΚΛΕΙΟ – 8 Σεπτεμβρίου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – 10 Σεπτεμβρίου
ΙΩΑΝΝΙΝΑ – 11 Σεπτεμβρίου
ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΣ – 13 Σεπτεμβρίου
ΛΑΡΙΣΑ – 14 Σεπτεμβρίου

Οργάνωση Παραγωγής: On Stage, τηλ.210 7475080, www.onstage.gr

Τιμή εισιτηρίων: 20€

Επικοινωνία-promotion:

Mrs BROWN

Χαρά Ζούμα
Μάρω Παναγιωτακοπούλου

Διαβάστε ακόμα