Μαχαιρίτσας, Κότσιρας

Παραγγελιά στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Μας κράτησαν συντροφιά για τέσσερις ώρες και όλοι θα θέλαμε να τραγουδήσουν κι άλλο.
Διαβάστηκε φορες
Το Σάββατο 19 Μαρτίου είναι η τελευταία εμφάνιση των Λαυρέντη Μαχαιρίτσα,  Γιάννη Κότσιρα και Παυλίνας Βουλγαράκη στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο με τίτλο Παραγγελιά. Όσοι δεν είχατε την ευκαιρία να τους ακούσετε, σπεύσατε. Είναι απολαυστικοί. Θα τραγουδήσετε, θα θελήσετε να χορέψετε, θα γελάσετε και θα συγκινηθείτε. Ακόμη θα κάνετε τη δική σας παραγγελιά. Εμείς βρεθήκαμε εκεί το περασμένο Σάββατο, όπου το παρόν έδωσε κι ο Διονύσης Σαββόπουλος, χαρίζοντάς μας μερικές πολύ όμορφες στιγμές. 

Το πρόγραμμα ξεκίνησε λίγο πριν τις έντεκα με τους Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Γιάννη Κότσιρα να ανεβαίνουν στη σκηνή και να τραγουδούν μαζί τις επιτυχίες τους. Έπειτα στη σκηνή εμφανίστηκε η Παυλίνα Βουλγαράκη και όλοι μαζί ερμήνευσαν αγαπημένα μας κομμάτια. Στη συνέχεια εμφανίστηκε ο καθένας μόνος του. 

Αρχικά η Παυλίνα, γλυκύτατη, ίσως κάπως μαγκωμένη, και σοβαρή μας ζήτησε προκαταβολικά συγγνώμη, καθώς είχε βρογχίτιδα και πυρετό μα πάρα πολλή καλή διάθεση και μας παρακίνησε όλους να τραγουδήσουμε και να περάσουμε όμορφα. Ερμήνευσε κομμάτια δικά της, αλλά και γνωστά και αγαπημένα άλλων ερμηνευτών, όπως το Διθέσιο της Άλκηστης Πρωτοψάλτη. Με μία χροιά ιδιαίτερη, ερμήνευσε τα κομμάτια δίνοντας το δικό της προσωπικό στίγμα, κάνοντάς τα πιο ανάλαφρα. Η επιλογή των κομματιών ήταν εύστοχη, καθώς ταίριαζαν πολύ και στη φωνή αλλά και στο στυλ της.  

Ο Γιάννης Κότσιρας με μία φωνή στεντόρεια, που δεν διαφέρει απ’ ό,τι ακούμε στους δίσκους και με επιβλητική παρουσία στη σκηνή, μας γοήτευσε. Ερμήνευσε παλιότερες επιτυχίες του αλλά και κομμάτια από την πιο πρόσφατη δισκογραφία του. Μπαλάντες, ζεϊμπέκικα, κομμάτια ανεβαστικά. 

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας απλός, με μία κιθάρα και φωνή αισθαντική, ξεκίνησε με ένα κομμάτι του αγαπημένο, "Τα λόγια και τα χρόνια", το οποίο άκουγε, όπως μας είπε, όλο το βράδυ πριν μπει στον στρατό. Έπειτα πέρασε στα δικά του κομμάτια, κάνοντάς μας να ερωτευόμαστε ακόμα περισσότερο. Τραγούδησε ακόμη το Φλασάκι, μιλώντας για τον αγαπημένο σε όλους Σάκη Μπουλά.

Η σύμπραξη των δύο ερμηνευτών πάνω στη σκηνή ήταν απολαυστική. Αστεία, συζητήσεις, διάλογος μέσα από τα κομμάτια, διφωνίες, συμφωνίες…παρέα. Δεν ακούσαμε μόνο δικά τους κομμάτια, αλλά και άλλων ερμηνευτών, κυρίως όσον αφορά στο λαϊκό ρεπερτόριο.  

Οι τρεις τους βρίσκονται καθόλη τη διάρκεια πάνω στη σκηνή, όλοι μαζί, ανά ζευγάρια, κατά μόνας. Έτσι υπάρχει μία εναλλαγή στο πρόγραμμα και το κοινό, αλλά και οι ίδιοι οι καλλιτέχνες δεν κουράζονται. Μας κράτησαν συντροφιά για τέσσερις ώρες και όλοι θα θέλαμε να τραγουδήσουν κι άλλο. 

Μερικά κομμάτια που ακούσαμε: Συναυλία, Αλεξάνδρεια, Και πάλι παιδί, Τι να πω, Μέχρι το Τέλος, ο Γουίλι, ο Τρόπος, ο Σουλτάνος της Βαβυλώνας, Τερατάκια Τσέπης, Τα παιδιά των Δρόμων, Λάθος, Ο Παλιός Στρατιώτης, Διδυμότειχο μπλουζ, Εκεί στον Νότο, Το τσιγάρο, Μικρόβια, Μικρός Τιτανικός, Να δεις τι σου’ χω για μετά, Μια βραδιά στο Λούκι, Το κόκκινο Φουστάνι.

Αν και ενιαίο, το πρόγραμμα φάνηκε να χωρίζεται σε δύο σκέλη, όπου στο δεύτερο ήταν την περισσότερη ώρα όλοι τους πάνω στη σκηνή, κάνοντας μία μνεία στο παλιό καλό λαϊκό τραγούδι. Σε αυτό το μέρος, εκπλήρωσαν και τις δικές μας επιθυμίες, ερμηνεύοντας παραγγελιές. Από την αρχή του προγράμματος υπήρχαν κάποια χαρτιά στα τραπέζια, στα οποία είχαμε τη δυνατότητα να σημειώσουμε τα αγαπημένα μας κομμάτια. Ακούσαμε  τ’ ανείπωτα, φίλε έλα απόψε που πονάω,  Απορώ, Αγάπη μου επικίνδυνη, Ρόζα, Λαδάδικα, Αν δεν είχα κι εσένανε, Σταμάτησε του ρολογιού τους δείκτες, Αναθεμά σε και άλλα πολλά.

Οι ενορχηστρώσεις ήταν εξαιρετικές, με την ηλεκτρική κιθάρα να πρωταγωνιστεί, δίνοντας ξεχωριστό στυλ στα πιο ανεβαστικά κομμάτια με τη συνοδεία του λαούτου, του τζουρά και του μπουζουκιού. Όλοι οι μουσικοί ήταν πολύ καλοί, είχαν μάλιστα πολύ καλή διάθεση και ενέργεια, όπως φάνηκε και από τα τρελά αποκριάτικα αξεσουάρ που φορούσαν.

Σημαντικό γεγονός της βραδιάς  η παρουσία του Διονύση Σαββόπουλου. Ο ίδιος μας ερμήνευσε το Δημοσθένους λέξις κι ύστερα το Και τι ζητάω με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Προς τιμήν του τραγούδησαν τη Συννεφούλα και το Μη μιλάς άλλο γι’ αγάπη.

Η εμφάνισή τους έκλεισε με όλους να τραγουδάμε μαζί το Πόσο σε θέλω και με ένα πολύ μεγάλο χειροκρότημα για όλους και τον καθένα τους ξεχωριστά. Ήταν μία βραδιά με απίστευτη ενέργεια και κέφι. 

Γι΄αυτό το Σάββατο προτείνουμε Παραγγελιά στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο!

Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα