Νίκος Τριανταφυλλίδης Gagarin

Πέθανε ο Νίκος Τριανταφυλλίδης του Gagarin!

Σε ηλικία 49 ετών πέθανε ο Νίκος Τριανταφυλλίδης, ιδρυτής του συναυλιακού χώρου Gagarin 205, σκηνοθέτης και παραγωγός ταινιών/video clips.
Διαβάστηκε φορες
Σε ηλικία 49 ετών πέθανε από καρκίνο ο Νίκος Τριανταφυλλίδης, ιδρυτής του συναυλιακού χώρου Gagarin 205, σκηνοθέτης και παραγωγός ταινιών/video clips. Απίστευτη είδηση για τον ευρύτερο χώρο της μουσικής στην Ελλάδα!

Ο Νίκος Τριανταφυλλίδης έγραφε στο Facebook την περασμένη Παρασκευή:

"Μπορεί για λόγους ανωτέρας βίας να βρίσκομαι έγκλειστος στην Πατησίων, αλλά η καρδιά μου απόψε βρίσκεται στον πολυαγαπημένο Μιχάλη Ρακιντζή και το σημερινό beach party στον Άγιο Κοσμά..."

Νίκος Τριανταφυλλίδης Gagarin

Το 2010, ο Δημήτρης Αντωνόπουλος έγραφε για το Νίκο Τριανταφυλλίδη τα εξής:

Γουστάρω στο Νίκο την αμεσότητα του, το ότι δε φοβάται να 'εκτεθεί', το οτι ΔΕΝ είναι 'κότα' με λίγα λόγια. Γουστάρω που δεν έχει τουπέ και υφάκι (ενώ θα μπορούσε..), γουστάρω το ότι ενώ έρχεται από μια άλλη γενιά ΕΙΝΑΙ 'σημερινός'...γουστάρω τη 'μούρλια' του με το Gagarin.. το ότι αγαπάει τους GUN CLUB..και το ότι ξεφορτώθηκε το CD των OPAL κάπου στο Μοναστηράκι (αν οι πληροφορίες μου ειναι σωστές) κι έτσι τώρα είναι στα χέρια μου μιας και το έψαχνα χρόνια.

Μου αρέσει που ΗΡΘΕ με σχεδόν μπαταρισμένο πόδι στην εκπομπή ('είχα άγχος αν θα μπορέσω να έρθω') ένα βράδυ Τετάρτης,να μιλήσουμε για το Gagarin, μου αρέσει που είναι ΠΑΟΚ με έναν ωραίο κι αυθεντικό τρόπο, μου αρέσει που έχει 'τρέλα' για δημιουργία, μου αρέσει που είναι δημιουργός, γιατί ΠΡΩΤΑ νιώθει και μετά (ίσως) σκέφτεται.Μου αρέσει που δεν είναι λαπάς...όπως δεν είναι και δήθεν μάγκας.


Ο Νίκος Τριανταφυλλίδης γεννήθηκε στο Chicago των ΗΠΑ στις 9/9/1966 και είναι γιος του αγαπημένου κωμικού Χάρρυ Κλυνν. Σπούδασε κοινωνιολογία και επικοινωνία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μετά στη Διεθνή Σχολή Κινηματογράφου, στο Λονδίνο.

Το 1993 σκηνοθέτησε και το θρυλικό video clip για το "Δε χωράς πουθενά" των Τρύπες. Την περίοδο 1988-1991 έκανε εκπομπές στον TOP FM, αλλά και στο BBC World Service όταν ήταν στην Αγγλία. Επανήλθε στο ραδιόφωνο λίγα χρόνια μετά στον 902 και αργότερα στον σταθμό "Κόκκινο".

Ο Νίκος Τριανταφυλλίδης ίδρυσε την εταιρεία Astra TV και, το 2002 δημιούργησε το Gagarin 205, στην οδό Λιοσίων, έναν από τους 2 μεγαλύτερους κλειστούς συναυλιακούς χώρους της Αθήνας, τα 14 τελευταία χρόνια.

Οι ταινίες του

Οι Αισθηματίες
Screamin' Jay Hawkins - Ι put a spell on me
Μαύρο γάλα
Tuxedomoon, no tears
Το παλτό
Ράδιο Μόσχα
Dogs licking my heart
Momus, amongst women only

Καλό ταξίδι αγαπητέ Νίκο!

Η φωτογραφία ανήκει στη LIFO.

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα