Θανάσης Παπακωνσταντίνου σε Αθήνα & Πάτρα

Στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και η μπάντα του θα είναι σε Νίκαια και Πάτρα αντίστοιχα για δύο ακόμα συναυλίες στα πλαίσια της καλοκαιρινής του περιοδείας...

Διαβάστηκε φορες
Λιγότερες συναυλίες από κάθε άλλο καλοκαίρι έκανε φέτος ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, πιθανότατα εξαιτίας Καλλικράτη και κρίσης, ωστόσο θα κλείσει την περιοδεία του με τουλάχιστον δύο εμφανίσεις στην Αθήνα και μία στην Πάτρα. Παραθέτουμε το Δελτίο Τύπου:

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
"Ο ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ ΕΑΥΤΟΣ"

23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ- ΚΑΤΡΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ, ΑΘΗΝΑ (Νίκαια)

24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ- ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ, ΠΑΤΡΑ

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου συνεχίζει τον νέο κύκλο συναυλιών (ή καλύτερα «ζωντανών μουσικών αναζητήσεων») αυτό το καλοκαίρι, έχοντας πάντα στο μυαλό του ότι η τέχνη δεν είναι απλή διασκέδαση αλλά βαθύς στοχασμός πάνω στην ανθρώπινη κατάσταση.

Οι φετινές συναυλίες έχουν κάτι ξεχωριστό. Θα παρουσιάσει - σε ένα πρόγραμμα πάνω από δυόμισυ ώρες - και πολλά τραγούδια από τον καινούργιο του δίσκο που κυκλοφορεί το Σεπτέμβριο με τίτλο «Ο ελάχιστος εαυτός», όπου για άλλη μιά φορά, πρωτόγονα κι απονήρευτα, προσπαθεί να προσεγγίσει το συλλογικό ασυνείδητο. Στο πρόγραμμα βέβαια θα υπάρχουν και τραγούδια από το σύνολο της δισκογραφίας του καθώς και αγαπημένα κομμάτια της δημοτικής και λαϊκής παράδοσης(θα συνυπάρχουν στο σχήμα όργανα όπως η ηλεκτρική κιθάρα και το κλαρίνο). Εύστοχα ο Διονύσης Σαββόπουλος,μετά την πρόσφατη συνεργασία τους, αναφέρθηκε στον Θανάση ως τον «καλλιτέχνη που κοντοστέκεται ανάμεσα στη μουσική του παράδοση και το άγνωστο».

Πολύτιμοι συνεργάτες του σ' αυτή την προσπάθεια θα είναι οι:

-Ματούλα Ζαμάνη (τραγούδι,κρουστά)
-Μιχάλης Χανιώτης (συνθέτης,μπουζούκι)
-Φώτης Σιώτας (βιολί,βιόλα)
-Δημήτρης Μυστακίδης (κιθάρα)
-Ανδρέας Πολυζωγόπουλος (τρομπέτα,φλικόρνο)
-Χρυσόστομος Μπουκάλης (μπάσο)
-Σωτήρης Ντούβας (τύμπανα)
-Κώστας Παντέλης (ηλεκτρική κιθάρα)
-Γιάννης Αντωνιάδης (κλαρίνο)

Το ανήσυχο πνεύμα, η πολυσυλλεκτική του προσωπικότητα,τα μουσικά παζλ που συναρμολογούνται ταιριαστά-ένα κράμα παραδοσιακής,λαϊκής μουσικής με την προσωπική του χροιά, με ρόκ επιρροές και δόσεις από μεγάλους Έλληνες και ξένους ποιητές- ξεναγούν το κοινό του σε έναν κόσμο που ο Θανάσης έχει το χάρισμα να δημιουργεί αλλά πάνω απ' όλα να μοιράζεται.

Τιμές Εισιτηρίων

ΑΘΗΝΑ
Προπώληση: € 15
Στην Είσοδο: € 20

Σημεία προπώλησης
Metropolis, Public, www.tickethour.com και στο 210 8108228

ΠΑΤΡΑ

Τιμή εισιτηρίου: € 15

Σημεία προπώλησης
ΔΙΣΚΟΠΩΛΕΙΟ MUSICAL Τηλέφωνο: 2610 620 222 Ερμού 46, 262 21, Πάτρα
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ Τηλέφωνο: 2610-624916 Πατρέως 30 ΠΑΤΡΑ
ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ Τηλεφωνο. : 2610 342 200, 312 079 Ακτή Δυμαίων 84 Πάτρα
www.tickethour.com και στο 210 8108228

Μέσα στον Οκτώβριο ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου θα εμφανιστεί ξανά στην Αθήνα. Στις 3 του μήνα θα είναι στον Άλσος Γουδή, στα πλαίσια του Φεστιβάλ της Νεολαίας του Συνασπισμού, ενώ ενδέχεται να εμφανιστεί και στα τέλη Οκτώβρη στο "Κτίριο 56" στον Ταύρο.
Διαβάστε ακόμα