Σταύρος Ξαρχάκος - Καλοκαιρινές Συναυλίες 2016

Τραγουδούν οι Ηρώ Σαϊα , Θοδωρής Βουτσικάκης, Πάνος Μπούσαλης
Διαβάστηκε φορες
Δελτίο Τύπου - Καλοκαιρινές Συναυλίες 2016

Σταύρος Ξαρχάκος
ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ


Μουσική και τραγούδια από τον κινηματογράφο, το θέατρο, την τηλεόραση και όχι μόνο...
 
Τραγουδούν: Ηρώ Σαϊα , Θοδωρής Βουτσικάκης, Πάνος Μπούσαλης

«Το διαβατήριο μου στην κινηματογραφική μουσική, ήταν ο Μάνος Χατζιδάκις. Το 1962 του πρότειναν να γράψει τη μουσική για την ταινία του Ντίνου Δημόπουλου «Το ταξίδι» , ο Μάνος αρνήθηκε αλλά αντιπρότεινε στον Φίνο εμένα ως νεαρό ταλαντούχο συνθέτη. Αυτό ήταν. Την επόμενη χρονιά έκανα τη μουσική για την «Λόλα» και έπειτα ακολούθησαν «Τα κόκκινα φανάρια» του Βασίλη Γεωργιάδη»
, έχει δηλώσει ο Σταύρος Ξαρχάκος.

Στην αρχή της σταδιοδρομίας του γράφει μουσική κυρίως για το θέατρο και τον κινηματογράφο και έτσι καθιερώνεται αρχικά ως συνθέτης κινηματογραφικής και θεατρικής μουσικής.

Αυτό το καλοκαίρι του 2016 - μετά μάλιστα από τη μεγαλειώδη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο στις 16 Ιουνίου όπου περισσότεροι από 45.000 θεατές ήταν εκεί και τραγούδησαν μαζί με σπουδαίους ερμηνευτές επί σκηνής τα εμβληματικά τραγούδια του μεγάλου μας συνθέτη - ο Σταύρος Ξαρχάκος επιλέγει να επικοινωνήσει με το κοινό κυρίως μέσω των τραγουδιών που έχει γράψει για το θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο :

Βαρκαρόλα , Τα δάκρυά μου είναι καυτά , Χάθηκε το φεγγάρι , Υπομονή , Φτωχολογιά , Όνειρο Δεμένο , Άπονη ζωή , Το παράπονο , Δεν έχει αρχή , Μάτια Βουρκωμένα , Η νύχτα , Τα τρένα που φύγαν , Του λιμανιού το καλντερίμι , Κόκκινα τριαντάφυλλα για μένα , Καίγομαι , Μάνα μου Ελλάς , Μπουρνοβαλιά , Το δίχτυ, ´Ητανε μια φορά,
είναι μερικά μόνο απ’τα σπουδαία τραγούδια που έγραψαν την δική τους ιστορία και τραγουδιούνται παντού αδιάλειπτα μέχρι και σήμερα.

Ερμηνευτές των συναυλιών αυτών τρεις ξεχωριστοί τραγουδιστές με ιδιαίτερες δυνατότητες : η Ηρώ Σαϊα , ο Θοδωρής Βουτσικάκης ,ο Πάνος Μπούσαλης και συμμετέχει ο πιανίστας και συνθέτης Νεοκλής Νεοφυτίδης. Παίζουν οι μουσικοί :

Nεοκλής Νεοφυτίδης-πιάνο
Βασίλης Δρογκάρης -ακορντεόν
Ηρακλής Ζάκκας - μπουζούκι/ μαντολίνο
Φίλιππος Τσεμπερούλης - πνευστά
Δημήτρης Σιάμπος - κιθάρες
Παντελής Τζιάλας -κιθάρες
Τάκης Βασιλείου - ντραμς/ κρουστά
Χάρης Κελλάρης - μπάσο
Ilya Algaer - μπάσο

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ:


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 Αυγούστου - ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 13 Αυγούστου - ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ
ΤΡΙΤΗ 16 Αυγούστου - ΚΩΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 17 Αυγούστου - ΡΟΔΟΣ
ΠΕΜΠΤΗ 18 Αυγούστου – ΚΑΣΟΣ
ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ (η ημερομηνία θα ανακοινωθεί άμεσα)

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 Σεπτεμβρίου - ΒΕΑΚΕΙΟ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 Σεπτεμβρίου - ΠΑΤΡΑ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕ ΝΕΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

Σταύρος Ξαρχάκος
Διαβάστε ακόμα