Γιάννης Αγγελάκας

Γιάννης Αγγελάκας: «Για τον Φοίβο Δεληβοριά και τον Σταύρο Ξαρχάκο με αγάπη»

Ο Γιάννης Αγγελάκας δημοσίευσε ένα κείμενο υπέρ των συναδέλφων του, μετά τις ειρωνείες που δέχτηκαν από τον Άδωνι Γεωργιάδη.
Διαβάστηκε φορες
Τη δική του τοποθέτηση έκανε ο Γιάννης Αγγελάκας για όλα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στο πολιτικό προσκήνιο με επίκεντρο τους ανθρώπους και τους εργαζόμενους του Πολιτισμού. 

Ο Φοίβος Δεληβοριάς και ο Σταύρος Ξαρχάκος είναι δύο από τους καλλιτέχνες που πήραν θέση κατά της κυβέρνησης και των μέτρων στήριξης που ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού (αφού προηγήθηκαν αντιδράσεις). 

Υπενθυμίζεται ότι μετά τις τοποθετήσεις των Δεληβοριά - Αγγελάκα, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, εξαπέλυσε επίθεση με ειρωνικά σχόλια εναντίον των προαναφερόμενων.

Ο Γιάννης Αγγελάκας με ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook παίρνει θέση υπέρ των συναδέλφων του, με ένα κείμενο που φέρει τον τίτλο «Για τον Φοίβο Δεληβοριά και τον Σταύρο Ξαρχάκο με αγάπη».

Το κείμενο έχει ως εξής:

«Δύο άνθρωποι του χώρου μας ύψωσαν το ανάστημά τους και υπερασπίστηκαν το δικαίωμα της επιβίωσης των καλλιτεχνών σ’αυτή την έρμη χώρα. Ο Φοίβος Δεληβοριάς που χρόνια τώρα παλεύει για την ομορφιά με τα τραγούδια του και για τα δικαιώματα των μουσικών με την συνδικαλιστική του δράση, και ο Σταύρος Ξαρχάκος, που ποιος έλληνας δεν γνωρίζει το διαχρονικό καλλιτεχνικό του εκτόπισμα και τη θέση του στην ιστορία του πολιτισμού μας.

Παρ’ όλα αυτά ο ένας κατηγορήθηκε από τον Άδωνη (που προφανώς δεν μπορεί να διανοηθεί ότι υπάρχουν άνθρωποι που ανοίγουν το στόμα τους και μιλούν χωρίς να 'χουν υπόψη τους την προπαγάνδα) ότι διακατέχεται από αντιδεξιό μένος, και ο Ξαρχάκος μέσω εγκάθετων δημοσιογραφίσκων ότι ορέγεται το υπουργείο πολιτισμού. Σα δε ντρεπόμαστε λέω εγώ.

Εφήμερα πολιτικά κοκοράκια σταματήστε να κρίνετε εξ ιδίων. Το μόνο πράγμα που αφήνετε πίσω σας είναι λάσπη, σάλια, δυστυχία και χολή. Όταν όλους θα μας πάρει ο αέρας ποιός θα ξανασχοληθεί με τα πνευματικά σας περιττώματα; Προσέχετε λοιπόν, όταν μιλάτε για ανθρώπους που δεν ανήκουν ούτε στο ψυχολογικό σας υπόβαθρο ούτε στα τηλεπαραμορφωμένα ακροατήριά σας τι λέτε και τι κάνετε, γιατί στη χώρα κυκλοφορούν και άλλου τύπου πολίτες που ακούν βλέπουν νιώθουν και κρίνουν».

Διαβάστε ακόμα