Το Θέατρο Της Εβδομάδας | 07.03-13.03

Πάμε θέατρο, τι παίζει αυτή την εβδομάδα;
Διαβάστηκε φορες
Τρεις Ψηλές Γυναίκες @ Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας


Με το έργο του Εντουαρντ Αλμπυ οι «Τρεις Ψηλές Γυναίκες» συνεχίζει 
τη θεατρική περίοδο 2016-2017 η Μπέττυ Αρβανίτη στο Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας που φέτος γιορτάζει τα 30 χρόνια μιας εξόχως δημιουργικής πορείας. Ο Έντουαρντ Αλμπυ σε αυτό το έργο του περνάει από το θέμα των διαπροσωπικών σχέσεων όπως ο ίδιος το ανέπτυσσε σε προηγούμενα έργα του («Ευαίσθητη ισορροπία», «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ»), στην αντιμετώπιση ενός πολύ σημαντικού προβλήματος της εποχής μας: την αυτογνωσία.


Εργο με πολύ χιούμορ, μα και ταυτόχρονα σκληρό, γεμάτο αλήθειες, πρωτοπαίχθηκε στην Ελλάδα το 1995 από το θίασο Ελένης Χατζηαργύρη, Ζωής Λάσκαρη και Κατερίνας Μαραγκού σε σκηνοθεσία Ανδρέα Βουτσινά.

Παίζουν: η Μπέττυ Αρβανίτη, η Μαρία Κεχαγιόγλου και η Νεφέλη Κουρή.

Πρεμιέρα: 8 Μαρτίου στο Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας

Διαβάστε περισσότερα εδώ

------------------------------------------


Ημερολόγιο επιστροφής @ θέατρο Αλκμήνη
Η παράσταση «Ημερολόγιο επιστροφής» αναφέρεται σε μια άγνωστη, σχεδόν, σελίδα της ιστορίας των γυναικών της Αντίστασης και αποτελεί διασκευή του βιβλίου της Μαρίας Τσισκάκη- Γαλιατσάτου «Ελληνίδες σε ναζιστικά στρατόπεδα», από την Ιωάννα Γκαβάκου.

Η θεατρική μεταφορά του βιβλίου διατηρεί ακέραιο το λιτό, αφηγηματικό ύφος και το ήθος της μαρτυρίας, από όπου αναβλύζει ως πηγή, που πότισε τον μηχανισμό της επιβίωσης, η ιδιοσυγκρασία των Ελληνίδων. Η μαρτυρία δημιουργεί την εικόνα του κουρελιασμένου πολυεθνικού μεταπολεμικού τοπίου της Ευρώπης μέσα στο οποίο η γυναίκα αυτή με τις συντρόφισσές της, δραπέτισσες των στρατοπέδων, επί μήνες, περιφέρονταν πεζές, μέχρι να φτάσουν επιτέλους στην Ελλάδα.

Παίζουν: Ιωάννα Γκαβάκου, Νατάσα Κοσμίδου

Πρεμιέρα: 8 Μαρτίου στο Θέατρο Αλκμήνη


-------------------------------------------------


Ο Κύκλος @ Θέατρο Σταθμός

Ένας σαρανταπεντάρης μικροαστός (Γιώργος Κοψιδάς) ξαφνικά χάνει τα πάντα! Αποφασίζει να βάλει τέλος στη ζωή του, όμως σαν από μηχανής θεός, ο δικηγόρος της πρώην γυναίκας του (Δημήτρης Γιώτης), του δίνει την λύση μη ξέροντας τις προθέσεις του. Το μπέρδεμα όμως στη ζωή του θα το φέρει μια απρόσμενη επίσκεψη απο την Τουρκία (Burak Hakki) που θα του αλλάξει τη ζωή. Θα του φέρει την αλήθεια και ξεκαρδιστικές συναντήσεις με απίθανους χαρακτήρες (Κατερίνα Τσάβαλου, Ευγενία Παναγοπούλου, Κώστας Φραγκολιάς, Νίκος Κερασιώτης). Ο κύκλος της ζωής ειναι παντα απρόβλεπτος!

Πρωταγωνιστούν με σειρά εμφάνισης: ΓIΩPΓOΣ KOΨIΔAΣ, ΔHMHTPHΣ ΓIΩTHΣ, KATEPINA TΣABAΛOY, EYΓENIA ΠANAΓOΠOYΛOY, BURAK HAKKI, KΩΣTAΣ ΦPAΓKOΛIAΣ, NIKOΣ KEPAΣIΩTHΣ  

Φιλική συμμετοχή: XPYΣA ΠAΠΠA, NIKOΛAΣ MAKPHΣ, ΛIΛA MΠAKΛEΣH
ΝΙΚΟΣ ΚΟΚΛΩΝΗΣ, TETA KAMΠOYPEΛΗ

Πρεμιέρα: 10 Μαρτίου στο Θέατρο Σταθμός

Διαβάστε περισσότερα εδώ

-------------------------------------------------



Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα @ Θέατρο του Νέου Κόσμου (Κάτω Χώρος)


Το πολυβραβευμένο Every Brilliant Thing του Duncan Macmillan (1984, Πνεύμονες) και του Johnny Donahoe για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ένα έργο για την κατάθλιψη ή για το τι είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε γι' αυτούς που αγαπάμε. Σε μετάφραση Αντώνη Γαλέου και ελεύθερη προσαρμογή από την Ιόλη Ανδρεάδη και τον Άρη Ασπρούλη (Οικογένεια Τσέντσι, Young Lear). 

Παίζει: η Μελίνα Θεοχαρίδου

Πρεμιέρα: 10 Μαρτίου στο Θέατρο του Νέου Κόσμου (Κάτω Χώρος)

Διαβάστε περισσότερα εδώ

-------------------------------------------------



Τα χρόνια της αθωότητας @ Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Bασισμένο στην «Αυτοκράτειρα» του Δούκα Καπάνταη. Ένα «λογοτεχνικό σαλόνι» που από την ατμόσφαιρα της γλυκιάς ανίας περνά σε εκείνη της λαγνείας. Ένα sci-fi πορνογραφικό μυθιστόρημα που θεωρήθηκε βέβηλο μεταφέρεται στο θέατρο σε μία αυστηρώς ακατάλληλη παράσταση.

Σύμφωνα με την ομάδα Nova Melancholia: «Πρόκειται για ένα ελευθέριο παιχνίδι χωρίς φαινομενικό στόχο και χωρίς αναφορά στην κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα του συρμού∙ η περφόρμανς επιδίδεται αυτάρεσκα σε παιχνίδια ηδονοθηρίας, διεκδικώντας το δικαίωμα σε μια μη-πολιτική τέχνη.»

Ερμηνεύουν: Κώστας Κουτσολέλος, Βίκυ Κυριακουλάκου, Αλέξια Σαραντοπούλου, Δέσποινα Χατζηπαυλίδου

Πρεμιέρα: 11 Μαρτίου στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα