Θανάσης Παπακωνσταντίνου

Νέες Ελληνικές Κυκλοφορίες για το Β' Εξάμηνο του 2017

Νέοι δίσκοι από Θανάση Παπακωνσταντίνου, Ελένη Βιτάλη, Μίκη Θεοδωράκη με το Θανάση Βασιλά, The Boy, Λάκη Παπαδόπουλο, Παυλίνα Βουλγαράκη, Tango with Lions, Lower Cut, Νίκο Ξυδάκη, Monsieur Minimal κ.α.
Διαβάστηκε φορες
Αρκετές οι ενδιαφέρουσες νέες κυκλοφορίες δίσκων και τραγουδιών από Έλληνες μουσικούς ή συγκροτήματα. Παρακάτω μπορείτε να τις δείτε ανά Δισκογραφική Εταιρεία:

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τα «Γυάλινα Γιάννενα» θα είναι ο νέος δίσκος του Νίκου Ξυδάκη, ο οποίος μελοποιεί ποιήματα του Μιχάλη Γκανά.

MLK

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου είναι στο τελικό στάδιο για το νέο του δίσκο με ερμηνευτές το Σωκράτη Μάλαμα και τη Ματούλα Ζαμάνη.

The Boy - Έτοιμοι 2

INNER-EAR

Κυκλοφόρησε ο καινούργιος δίσκος του The Boy, ο οποίος λέγεται "Έτοιμοι 2 - Κάνε click εδώ να το ακούσεις". Μέσα Οκτωβρίου το καινούργιο άλμπουμ της May Roosevelt από Θεσσαλονίκη, το οποίο θα λέγεται "Junea" και μετά μέσα στο φθινόπωρο τα καινούργια albums των Tango With Lions και The Noise Figures με τίτλους "The Light" και "Telepath" αντίστοιχα, καθώς και η πρώτη σόλο δουλειά του Jef Maarawi, ο οποίος ήταν ο τραγουδιστής και συνθέτης των Egg Hell.

FEELGOOD RECORDS

Ο Λάκης Παπαδόπουλος συνεργάζεται με τη Σάννυ Μπαλτζή και την Αρλέτα. Μάλιστα, ο ίδιος σε συνέντευξη του είχε δηλώσει τα ακόλουθα: «Το εξώφυλλο σε ημιτελή μορφή το έχει ζωγραφίσει εκείνη (σ.σ. η Αρλέτα). Ηταν και ζωγράφος και ζωγράφιζε όλα τα εξώφυλλά της. Θα βγει το Σεπτέμβρη με τίτλο «Η γιαγιά μου μαγειρεύει όνειρα τηγανιτά». Μαζί με τη Σάννυ Μπαλτζή που έγραψε τους στίχους, παραγωγός είναι ο Νίκος Μακράκης και αρχιμουσικός ο Κώστας Αναδιώτης, στου οποίου το στούντιο έγινε όλη η δουλειά».

Επιγραμματικά, οι επόμενες κυκλοφορίες της Feelgood:

Οκτώβριος
 
- Τραγουδάκια Γάλακτος  - Μέλπω Χαλκουτσάκη / Άλκηστη Χαλικιά (επανέκδοση)
- Χρήστος Νινιός – Παράλληλες Ζωές

Νοέμβριος

- Αρλέτα / Λάκης Παπαδόπουλος
- Χρυσόστομος Καραντωνίου / Νίκος Μωραΐτης – Του κόσμου αυτό το κάτι
- Νίκος Πορτοκάλογλου – Εισιτήριο (βινύλιο)
- Νίκος Μερτζάνος

Δεκέμβριος

- Ελένη Βιτάλη

MINOS-EMI/UNIVERSAL

Η  Ελεωνόρα Ζουγανέλη ετοίμασε το νέο της τραγούδι με τίτλο «Δύσκολη Σιωπή» - Κάνε click εδώ να το ακούσεις σε στίχους του Φίλιππου Γράψα και μουσική του Σταύρου Σιόλα.

Παυλίνα Βουλγαράκη

COBALT MUSIC

- Νέο άλμπουμ Παυλίνα Βουλγαράκη (μετά το «Λαβύρινθοι») με τίτλο «Μωβ Καληνύχτες». Το πρώτο single-προπομπός που έχετε ακούσει ήταν το «Φέρτα μου όλα πίσω» - Άκουσε το εδώ με τη συμμετοχή του Ψαραντώνη. Τέλος Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσει το δεύτερο single & αρχές Οκτωβρίου το άλμπουμ.
 
- Άλμπουμ-ντεμπούτο της Μαλού. Θα περιέχει τις τέσσερις μέχρι τώρα επιτυχίες της (Μια Φορά Στο Τόσο, Τους Είπες Πως, Δες Με & Ώρα Να Γυρίσεις) καθώς & έξι ακόμη νέα τραγούδια. Τον Οκτώβριο θα κυκλοφορήσει νέο τραγούδι & το Νοέμβρη το άλμπουμ.

Lower Cut - Ocean

PUZZLEMUSIK

Στην Puzzlemusik δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη το ακριβές πρόγραμμα των κυκλοφοριών, και αυτό γιατί μεγάλο ποσοστό των συνεργαζόμενων καλλιτεχνών βρίσκονται ήδη στο στούντιο ή σε στο στάδιο των μίξεων. Με αυτό το δεδομένο, κάποια στιγμή μέσα στη σεζόν 2017-2018 αναμένονται κυκλοφορίες από:

Μπάμπη Παπαδόπουλο (με την ομάδα μουσικών που αποτελούν το σχήμα «Ακούστικ Σετ» που τον πλαισιώνει στις συναυλίες του των τελευταίων χρόνων).

Η Μαρία Λατσίνου με τους μουσικούς της  ηχογράφησε τον Ιούλιο  που μας πέρασε το επόμενο στούντιο άλμπουμ της σε μια αγροικία στη Λάρυμνα Φθιώτιδας! Το άλμπουμ θα περιέχει νέα τραγούδια του Χρήστου Αλεξόπουλου, θα έχει τον τίτλο «Λάρυμνα»  και βρίσκεται στο στάδιο των μίξεων, τις οποίες έχει αναλάβει ο Μανώλης Αγγελάκης.

Οι Jane Doe φέτος συμπληρώνουν 10 χρόνια στη δισκογραφία. Βρίσκονται ήδη στο στούντιο για καινούργιο άλμπουμ.

Οι πρώτες κυκλοφορίες της σεζόν θα είναι το 2ο άλμπουμ του συγκροτήματος Lower Cut με τίτλο “Ocean”, καθώς και το νέο digital – single των Playground Theory με τίτλο “Escape The Night” που θα είναι ο προπομπός του νέου, τρίτου τους άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει μήνες μετά.

Μέσα στο φθινόπωρο η Puzzlemusik θα εμπλουτίσει το ρόστερ της και με ένα σχετικά νεοσύστατο ελληνόφωνο συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη (θα ανακοινωθεί τον Οκτώβριο), ενώ δεν αποκλείονται να υπάρχουν και νέες ανακοινώσεις κυκλοφοριών ή νέων συνεργασιών μέσα στη σεζόν.

Links:

Lower Cut – Ocean
Το ομότιτλο τραγούδι του 2ου άλμπουμ τους είχε κυκλοφορήσει ως video-single τον Απρίλιο του 2016. Στο τέλος του Σεπτέμβρη θα κυκλοφορήσει το άλμπουμ.



Μαρία Λατσίνου – Χαμένη Γενιά (live)
Από το άλμπουμ «Μια Ανάσα Μετά: Live @ ΙΛΙΟΝ plus» που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2017.



MOMI RECORDS

Ο Monsieur Minimal κυκλοφορεί το νέο και πέμπτο στην σειρά άλμπουμ του με τίτλο Erotica με Ελληνικό στίχο. Το Εrotica σηματοδοτεί την επιστροφή του Monsieur Minimal στον Ελληνικό στίχο. Δημιουργήθηκε κατά την παραμονή του στο Βερολίνο και πήρε την τελική του μορφή στην Ελλάδα στο τέλος του 2016.

Monsieur Minimal - Erotica

OGDOO MUSIC GROUP

Ο νέος δίσκος των Εκμέκ έρχεται σύντομα και θα λέγεται «Ρόδο της ερήμου». Ακούστε εδώ το πρώτο ομώνυμο single μέσα από τον δίσκο.

O Γιώργος Δημητριάδης «ξαναχτυπά» με ένα ξεχωριστό τραγούδι. «Η ψυχή μου» με την περίτεχνη ρυθμική αύρα της, τους αισιόδοξους και ταξιδιάρικους, κόντρα στο γκρίζο στίχους της και τη μεστή ερμηνεία του Δημητριάδη υπογραμμίζει τις αρετές του τραγουδοποιού

Μίκης Θεοδωράκης - Γαλάζιο

FM RECORDS

Η σημαντικότερη κυκλοφορία της FM Records έχει τίτλο «Γαλάζιο» και αποτελεί τη συνεργασία του βιρτουόζου του μπουζουκιού Θανάση Βασιλά με τον κορυφαίο έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. 12 γνωστές ορχηστρικές συνθέσεις του Μίκη Θεοδωράκη παρουσιάζονται μοναδικα απο τον Θανάση Βασιλά.
Επίσης, ακόμα μια νέα κυκλοφορία από τον Θανάση Βασιλά με τίτλο "Taximia for Places and People".
 
Πολύ σημαντική κυκλοφορία είναι και η συλλογη για τα 30 Χρόνια της FM Records με τίτλο "30 Years FM Records" και 30 νέες ορχηστρικές συνθέσεις σημαντικών ελλήνων καλλιτεχνών όπως: Μίκης Θεοδωράκης, Μίμης Πλέσσας, Ηλίας Ανδριόπουλος, Μιχάλης Κουμπιός, Ευάγγελος Μπουντούνης, Χρήστος Παπαδόπουλος, Μιχάλης Παπαθανασίου (Goin' Through), Dj Alx (Terror X Crew), Κώστας Λογοθετίδης (Εκείνος + Εκείνος) και πολλοί άλλοι.
 
30 Years FM Records

Άλλες σημαντικές κυκλοφορίες είναι:

- από τον γνωστό έλληνα συνθέτη Μιχάλη Κουμπιό την νέα του κυκλοφορία με τίτλο "Miniatures".
- Τρία live albums με ακυκλοφόρητο υλικό του μεγάλου έλληνα συνθέτη, Ηλία Ανδριόπουλου: "Argonauts: Live Under Acropolis", "Gramata Ston Makrygianni: Live Under Acropolis", "Laika Proastia: Live Under Acropolis"
- από το καταπληκτικό σαξοφωνίστα Νίκο Κουλούρη μια κυκλοφορία με συνθέσεις του Σίμου Κουσκούνη με τίτλο: "Whisper Not: Nikos Koulouris Plays Simon Kouskounis".
- από τον έλληνα συνθέτη ηλεκτρονικής μουσικής, Νίκο Λυμπεράκη (Nikos Liberakis) δυο νέες κυκλοφορίες με τίτλο "Horizon" & "Soundscapes, Vol. 1"
- από την γνωστή ελληνίδα συνθέτη Τατιάνα Μανωλίδου και τον ποιητή Θανάση Σάλτα τη κυκλοφορία «Ιστορίες Tango».
- από τον ανερχόμενο Ιρανό κλαρινετίστα Babak Yousefi μια νεα κυκλοφορία με τίτλο "Love & Clarinet".
- από τον ανερχόμενο συνθέτη ηλεκτρονικής μουσικής, με συχνή παρουσία στα Ευρωπαικά digital charts", Tasos ένα νέο single / soundtrack με τίτλο "Voices (Istimpei) [From "Roupel"]"
- από τον ανερχόμενο συνθέτη ηλεκτρονικής μουσικής Aural Fragment και τη συμμετοχή της Μάνιας Βλαχογιάννη μια νέα κυκλοφορία με τίτλο "Return to Space 3 Destination Earth".
- Δύο live albums με τα Φεστιβάλ Κιθάρας Πελοποννήσου 2017 & Θράκης 2016 με τη συμμετοχη μεγάλων ελλήνων κιθαριστών: "Peloponnese Guitar Festival 2017", "Thrace Guitar Festival 2016".
- Έξι κυκλοφορίες με νέο και παλαιότερο υλικό από τον κλασσικό κιθαρίστα και συνθέτη Δημήτρη Ζαφειρέλη: "Αλιόσα" (Soundtrack), "Guitar Solo", "Oriental ‘X’ – Voices ’03", "An Everyday Electra", "Pan Guitar Background", "Gr Indian Mantras".
- Πέντε κυκλοφορίες από ανερχόμενους νέους έλληνες καλλιτεχνες: Exsistō – "Floating Odyssey" (experimental electro), Alexman – "Seems Better That Way" (experimental electro), The Groove Attack Big Band - "Since You Want It" (Jazz), Constantine Lennoir – "Never Never Means Never" (electro) & Αντρέας Μάρκου – "Χρονικό της Μετανάστευσης" (έντεχνο - λαικό).
- από τον συνθέτη Σίμο Κουσκούνη (Simon Kouskounis) μια συλλογή με ορχηστρική μουσική για τα 25 χρόνια του στη δισκογραφία με τίτλο: "Simon Kouskounis 25 Years Masterpieces".
- Δύο κυκλοφορίες από την κλασσίκή κιθαρίστρια Έυα Φάμπα: "A Guitar Portrait of Fantasy", "Eva Fampas Guitarist".
- Μια συλλογή με νέες και παλιότερες συνθέσεις ηλεκτρονικής μουσικης από τον καταλογο της FM Records με τίτλο "Dancefloor Blast, Vol. 1".
 
Όπως επίσης και πολλές ψηφιακές συλλογές με ορχηστρικό ρεπερτόριο από τον κατάλογο της FM Records (fmrecords.net).

THE SOUND OF EVERYTHING

AGATHA: ILLUSION OF AN ERA (ALBUM)

Δύο χρόνια μετά το EP με τίτλο “First Light”, η Agatha επιστρέφει με το debut album της με τίτλο Illusion of an Era. Το album περιέχει 11 tracks εκ των οποίων και το “Windprinds”  που κυκλοφόρησε ανεξάρτητα τον περασμένο Μάϊο ως προάγγελος του album - Video

Project UnCut: Kaleidoscope (Single)

Το νεοσύστατο electronic duet παρουσιάζει το debut single τους. Περισσότερες πληροφορίες για την ταυτότητα του project σύντομα!

Hiras: EP (Title to be confirmed)

Ενας από τους βασικότερους καλλιτέχνες και συνεργάτες μας παρουσιάζει το δεύτερο πρoσωπικό του EP - Hiras latest releases

14MUSIC/HEAVEN

Ο νέος δίσκος του Αντώνη Μιτζέλου ονομάζεται ΣΚΙΑΘΟΣ | SKIATHOS, φόρος τιμής στο νησί καταγωγής του. Πρόκειται για μουσικές συνθέσεις που προεκύψαν αυθόρμητα και ανυποψίαστα, το χρόνο που περνούσε στο πατρικό του σπίτι, στο νησί, την άνοιξη του 2013 & 2014 και το καλοκαίρι του 2015, τις οποίες ηχογράφησε με απλά μέσα, όπως ένα κινητό τηλέφωνο και έναν εγγραφέα TASCAM.

ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ

«Τα βελούδινα σκοτάδια» είναι ο τίτλος της νέας δισκογραφικής δουλειάς του στιχουργού Ηλία Μάστορη. Τραγουδούν: Μανώλης Μητσιάς, Ρίτα Αντωνοπούλου, Θανάσης Βούτσας, Ερωφίλη, Γιάννης Λεκόπουλος, Χάρης Μακρής, Δημήτρης, Μπάκουλης, Σοφία Παπάζογλου, Πάνος Παπαϊωάννου, Ηρώ Σαΐα. Ακούστε το τραγούδι «Του σχοινοβάτη η αγωνία» με το Μανώλη Μητσιά στα φωνητικά.

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
10,0 / 10 (σε 1 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα