chelsea-wolfe-hiss-spun

Chelsea Wolfe - Hiss Spun

Ο καλύτερος δίσκος της Chelsea Wolfe, μέχρι τον επόμενο...
Διαβάστηκε φορες
Τι θα ακούσεις:
experimental metal, doom metal

Τραγούδια που αξίζει να ακούσεις:
“Twin Fawn”, “16 Psyche”, “The Culling”

Βαθμολογία:
8/10


Δεν χρειάστηκε και πολλά χρόνια για να αναδείξει το ταλέντο της και να διαδώσει τη μουσική της. Από τα πρώτα βήματά της στον χώρο της δισκογραφίας, έδειξε εξαιρετικά δείγματα γραφής για ένα γεμάτο επιτυχίες μέλλον. Η Chelsea Wolfe σε μόλις μία πενταετία έχει καταφέρει να χτίσει ένα όνομα αντάξιο των μουσικών της, δηλαδή πολύ καλό. Ύστερα από δύο demos και τέσσερα ολοκληρωμένα στούντιο άλμπουμ, και όλα αυτά παρακαλώ από το 2010 μέχρι και το 2015, η καλλιτέχνις από την Καλιφόρνια επιστρέφει στο προσκήνιο με την πέμπτη δισκογραφική δουλειά της, η οποία τιτλοφορείται “Hiss Spun”.

Δώδεκα τραγούδια, συνολικής διάρκειας πενήντα λεπτών, εναλλακτικές doom μελωδίες που κατακλύζουν, μία Chelsea Wolfe στα καλύτερά της. Τα κομμάτια είναι αρκετά πιο «σκοτεινά» και heavy ενισχύοντας κατά πολύ το πνεύμα μίας doom και experimental metal, μέσα από την οποία η τριαντατριάχρονη εξωτερικεύει με τρομερό τρόπο τα συναισθήματά της. Πράγματα που μεταδίδονται στον ακροατή από την πρώτη ακρόαση. Ένα από τα κλειδιά της επιτυχίας έγκειται στο γεγονός ότι η Chelsea Wolfe διατηρεί τη μελωδικότητα με την υπέροχη φωνή της, πράγμα που δημιουργεί ένα φοβερό κοντράστ ανάμεσα σε φωνητική και μουσική. Πάντα οι μελωδίες της Αμερικανίδας χαρακτηρίζονταν από την folk, όπως και τώρα στο “Twin Fawn”, ενός εκ των κορυφαίων τραγουδιών του άλμπουμ. Επίσης, έχουμε να κάνουμε με επικές εκρήξεις μέσω των κρουστών τα οποία διακριτικά σιγοντάρουν τη σκοτεινή πλευρά των τραγουδιών για να ξεσπάσουν στις εκρηκτικές λάμψεις της Wolfe και των παραμορφωμένων κιθάρων. Για την ηχογράφηση επιστρατεύθηκε και ο Troy Van Leeuwen, κιθαρίστας των Queens of the Stone Age.        

Το “Hiss Spun” διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν ένα δίσκο πολύ καλό. Αλλά ουσιαστικά αυτό που καταφέρνει η Chelsea Wolfe με τα τραγούδια της είναι να σε βάζει σε σκοτεινά μονοπάτια μέσα στα οποία να ταξιδεύεις υπό τις heavy μελωδίες της Αμερικανίδας. Ο πέμπτος δίσκος της είναι και ο καλύτερος που έχει κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής. Μέχρι τον επόμενο φυσικά, γιατί η Chelsea Wolfe δείχνει να μην έχει έχει φτάσει καν το πικ της.     


Σχετικό θέμα
Αξιολόγηση δίσκων
Βαθμός δίσκου
8,0 / 10 (σε 3 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα