θέατρο

Το Θέατρο Της Εβδομάδας | 30.10 - 5.11

Ποιες παραστάσεις ξεκινούν αυτή την εβδομάδα και ποιες ρίχνουν αυλαία;
Διαβάστηκε φορες
Εισερχόμενοι σιγά σιγά στην επίσημη έναρξη του χειμώνα, οι αθηναϊκές θεατρικές σκηνές συνεχίζουν να ανεβάζουν καινούργια και αξιόλογα έργα καλώντας το κοινό σε νέα θεατρικά ταξίδια. Παράλληλα, άλλες παραστάσεις λαμβάνουν τέλος, δίχως ωστόσο να αποκλείεται το ενδεχόμενο να παραταθούν για κάποιο χρονικό διάστημα.

Ας δούμε αναλυτικά το πρόγραμμα των παραστάσεων για την εβδομάδα που αρχίζει από σήμερα:


Το ημερολόγιο ενός τρελού @ Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

θέατρο

Ο Σωτήρης Χατζάκης επιστρέφει στη σκηνή μετά από 17 χρόνια για να υποδυθεί τον Ποπρίστσιν, τον ήρωα του Γκόγκολ.
Ένας κατώτερος υπάλληλος, βλέπει να διαψεύδονται οικτρά όλες του οι προσδοκίες και βυθίζεται σταδιακά σε ένα μεγαλομανιακό παραλήρημα, για να καταλήξει στο φρενοκομείο. Η μεγάλη κωμωδία της ύπαρξης συναντά την ελευθερία της εσωτερικότητας και ο μικρός άνθρωπος, που είχε μεγάλες προσδοκίες, εισέρχεται στην σκηνή με το επίσημο ένδυμα του κλόουν.

Με τον Σωτήρη Χατζάκη.

Πρεμιέρα: Δευτέρα στις 30/10.

*****************************

Φυλακισμένες @ Vault

θέατρο

Ισπανία, χειμώνας του 1950, μετά τον εμφύλιο πόλεμο. Συνεργασία Εκκλησίας και Φασιστών. Η Δικτατορία του Φράνκο στην εξουσία. Καθολικισμός. Γυναικείες Φυλακές μέσα σε ένα Μοναστήρι έξω από μία επαρχιακή πόλη της Ισπανικής ενδοχώρας. Κρύο, πείνα, αρρώστιες, απομόνωση, βία, κακοποίηση, θάνατος.

Γυναίκες φυλακισμένες. Κάποιες για πολιτικούς λόγους, κι άλλες για κλεψιές, πορνεία, μοιχεία, παράνομες εκτρώσεις, φόνους. Χαίρονται, γελάνε, ερωτεύονται, ονειρεύονται, ελπίζουν, προσεύχονται, ραδιουργούν, θυμώνουν, γκρινιάζουν, τσακώνονται, απελπίζονται, κλαίνε, πονάνε, αλλά πάντα συμπαραστέκονται η μία στην άλλη. Επιθυμούν το πολυτιμότερο αγαθό, την ελευθερία τους, ένα καινούργιο ξεκίνημα, μια νέα αρχή.

Σαν χορός αρχαίας τραγωδίας περιμένουν έναν Από Μηχανής Θεό, τον επίσκοπο, τη χάρη που δίνει κάθε δέκα χρόνια σε μία από αυτές. Τη χάρη που θα δοθεί σε δύο βδομάδες. Μόνο που αυτή την χάρη την θέλουν όλες. Και την διεκδικούν όλες. Κάποιες όμως είναι αποφασισμένες να την πάρουν. 

Παίζουν: Ελένη Αλεξανδροπούλου, Ντέμη Αντωνοπούλου, Δέσποινα Αποστολίδου, Δώρα Γιαννακοπούλου, Βάσω Γρέντζελου, Χρήστος Καλμαντής, Γιάννης Καραμπέκιος, Μαρία Κατσαρού, Μυριέλλα Κουρεντή, Στέλλα Μουκαζή, Μαργαρίτα Παπαντώνη, Νίκη Πολύζου, Σοφία Ρούσου, Ευθύμης Τζώρας, Μαρία Φραγκάτου και η κυρία Γιάννα Σταυράκη.

Πρεμιέρα: Τετάρτη 1 Νοεμβρίου.

*****************************

Άγριος Σπόρος @ Επί Κολωνώ

θέατρο

Συνεχίζεται για τρίτη χρονιά η πετυχημένη παράσταση της Ομάδας Νάμα, Άγριος Σπόρος του Γιάννη Τσίρου, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη.
Κοινωνικό δράμα με πικρό χιούμορ στο παρακμιακό πλαίσιο ενός ελληνικού επαρχιακού τοπίου. Ένα τοπίο όπου η ανυπακοή σε διατάξεις και νόμους αποτελεί καθημερινή άσκηση επιβίωσης, όπου οι τυχόν κατηγορούμενοι δεν κατανοούν ποτέ με ακρίβεια τους λόγους για τους οποίους κατηγορούνται και όπου οι προκαταλήψεις, όπως όλων μας άλλωστε, μετατρέπουν μισές αλήθειες σε ακράδαντα κατηγορητήρια.

Με τους: Τάκη Σπυριδάκη, Χριστίνα Μαριάνου, Ηλία Βαλάση.

Πρεμιέρα: Παρασκευή στις 3/11.

******************************

Heisenberg @ Θέατρο Νέου Κόσμου

θέατρο

Τα πρόσωπα του Ηeisenberg είναι ο Άλεξ και η Τζόρτζι. Και γνωρίζονται όταν η Τζόρτζι βλέπει τον Άλεξ σ’ ένα σιδηροδρομικό σταθμό, πάει πίσω από το παγκάκι που κάθεται και του σκάει ένα φιλί στο σβέρκο. Άνθρωποι τόσο διαφορετικοί όσο μπορεί να φανταστεί κανείς. Είναι κι δυο τους μόνοι. Εκείνη σαραντάρα, εκείνος πάνω από 70.
Τι μπορεί να βγει από μια τέτοια συνάντηση; Πότε κλείνει ο ερωτικός κύκλος της ζωής των ανθρώπων; Κλείνει ποτέ οριστικά; Πώς το αναπόφευκτο τέλος φωτίζεται από λάμψεις εφηβικές;
Ένα έργο συγκινητικό, αισιόδοξο, με χιούμορ, που είναι ταγμένο στο θαύμα της ζωής, ακόμα και όταν στο βάθος βλέπει τον άγγελο του θανάτου. Ιδίως τότε.

Πρωταγωνιστούν οι: Κόρα Καρβούνη, Περικλής Μουστάκης.

Πρεμιέρα: Παρασκευή στις 3/11.

******************************
Φθινωπορινή Ιστορία @ Θέατρο Αλκμήνη

θέατρο

Το έργο πραγματεύεται ένα από τα κρισιμότερα ζητήματα της εποχής μας: την έλλειψη συντροφικότητας. Η μοναξιά, μέσα σ’ έναν κόσμο απίστευτης αλληλεπίδρασης και κοινωνικότητας, είναι
 πιο βαθειά και η ανάγκη για ανθρώπινη ουσιαστική επικοινωνία γίνεται πιο επιτακτική.
Στη «Φθινοπωρινή Ιστορία», ο Αλεξέι Αρμπούζωφ με οξυδερκείς διαλόγους και λεπτό χιούμορ, αγγίζει με ευαισθησία αυτό το κρίσιμο θέμα και καταφέρνει αριστοτεχνικά να υπενθυμίσει ότι η ζωή βρίσκεται στην κάθε στιγμή.
Το έργο είναι ένας ύμνος στην ευγνωμοσύνη για τις απλές, αλλά ουσιαστικές  χαρές, που αποκαλύπτει η ζωή  όταν τη μοιραζόμαστε.

Παίζουν οι: Αριέττα Μουτούση, Χάρης-Εμμανουήλ  Αγγουράκης.

Πρεμιέρα: Σάββατο στις 4/11.

****************************
Πρεμιέρα έχουν ακόμη οι παραστάσεις:

Από 30/10
:
Monty Python’s SPAMALOT @ Γυάλινο Μουσικό Θέατρο.
Αθανασία @ Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας.
Ράφτης Κυρίων @ Από Μηχανής Θέατρο.
Υπόγειο @ Cartel.

Από 31/10:
Η Αγάπη άργησε μια μέρα @ Θέατρο Αργώ.

Από 1/11:

Απομνημονεύματα στρατηγού Μακρυγιάννη @ Από Μηχανής Θέατρο.
Ο Συλλέκτης @ Πόλη Θέατρο.
Το συναξάρι του Ανδρέα Κορδοπάτη @ Θεατρική Σκήνη.
Το Τέρας και Εγώ @ Θέατρο Πρόβα.
Τι απέγινε στην Μπέημπι Τζέην @ Σφενδόνη.
Το ψυγείο - 0 C - Θέατρο 104.

Στις 3/11:
Greek Freak! Fire and Fury @ Θέατρο Χώρος.
The Curing Room @ Vault.
Η ιστορία του Ελληνικού έθνους...Αλλιώς @ Μικρό Παλλάς.

********************************

Ταυτόχρονα αυλαία ρίχνουν τα εξής έργα:

Την 1/11:
Ακυβέρνητες Πολιτείες - Η Λέσχη @ Θέατρο Κάρολος Κουν.

Στις 4/11:
Γκρέκα Μάνα @ Θέατρο Κάτω από την Γέφυρα.

Στις 5/11:
Άσμα Ασμάτων @ Από Μηχανής Θέατρο.
Αφέντης και Δούλος @ Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου.
Το όνειρο ενός γελοίου @ Μορφές Έκφρασης.
Τυραννόσαυροι Rex @ Εθνικό Θέατρο.
Διαβάστε ακόμα