Ο Steven Wilson  ξανά στην Αθήνα!

Ο Steven Wilson επιστρέφει στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στα πλαίσια της περιοδείας του για τον τελευταίο του δίσκο με τίτλο «to the bone»
Διαβάστηκε φορες
Μετά την πρώτη του εμφάνιση στη χώρα μας ως solo καλλιτέχνης το 2016, ο Steven Wilson, επιστρέφει κοντά μας, αυτή τη φορά στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στις 25 Ιουλίου του 2018.

Ο Steven Wilson είναι ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της progressive rock σκηνής που μάλιστα μετά τα τρία progressive music awards που απέσπασε το 2015, έχει χαρακτηριστεί ως «σύγχρονος ηγέτης του Progressive Rock».

Ευρύτερα γνωστός έγινε ως ιδρυτής, κιθαρίστας στιχουργός και τραγουδιστής των Porcupine Tree. Πολυσχιδής καλλιτεχνικά, υπήρξε μέλος πολλών μουσικών σχημάτων, όπως  οι No-Man, οι I.E.M., οι Bass Communion, οι Storm Corrosion και οι Blackfield. Παράλληλα, η καριέρα του ως μουσικός παραγωγός είναι αξιοσημείωτη με χαρακτηριστική την αισθητική που τον διέπει.

Φυσικά, δεν λείπουν τρανταχτά ονόματα από τη λίστα των συνεργασιών του, Opeth, Yes, Anathema, King Crimson κ.α. Ενώ έχει προταθεί τέσσερις φορές για βραβείο Grammy.
Με πέντε προσωπικούς δίσκους από το 2009 έχει καθιερωθεί καλλιτεχνικά ως solo μουσική  οντότητα. Ο τελευταίος δίσκος του με τίτλο «to the bone», μας φανέρωσε και μια ακόμα πλευρά του  Steven Wilson, με αναφορές στη progressive pop της δεκαετίας του ογδόντα και επιρροές από Peter Gabriel, Kate Bush και Tears For Fears.
Αναμένουμε λοιπόν να τον ακούσουμε με ανυπομονησία, στη καρδιά του καλοκαιριού, καθώς οι live εμφανίσεις του συγκαταλέγονται στα καλύτερα και πιο εντυπωσιακά shows του είδους.

Διαβάστε ακόμα