Ταινίες - Δεκέμβριος 2010

Οι συντάκτες του MixGrill πάνε σινεμά και σας προτείνουν
Διαβάστηκε φορες
Δεκέμβριος.. Ο χειμώνας μπαίνει (τυπικά τουλάχιστον, γιατί από θερμοκρασία...) και η διάθεση για κινηματογράφο ανεβαίνει. Οι συντάκτες του MixGrill σας προτείνουν τι να δείτε μέχρι να έρθει το 2011!

Χάρισμα
Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία  της Χριστίνας Ιωακειμίδη. Η εναλλακτική  ρομαντική κομεντί του ελληνικού  σινεμά είναι ένα χορταστικό παραμύθι που μας ψιθυρίζει ότι μερικές  φορές ακόμη και το φαινομενικά  αδύνατο γίνεται πιθανό. Η Ισμήνη είναι μορφωμένη, ευκατάστατη, ευαίσθητη και… συναισθηματικά αποκλεισμένη. Ο Χάρης είναι  παρορμητικός, αδιάκριτος, προσβλητικά  ειλικρινής και γεμάτος πάθος. Ένας συναισθηματικός οδοστρωτήρας. Τελικά οι σχέσεις του έχουν τα ίδια αποτελέσματα με της Ισμήνης. Πρόσκαιρες και αδιέξοδες.
Σκηνοθεσία/Σενάριο: Χριστίνα Ιωακειμίδη
Πρωταγωνιστούν: Βάσω Καβαλιεράτου, Μάκης Παπαδημητρίου, Γιάννης Τσορτέκης, Δονάτος Τάτσης, Φωτεινή Κοντουδάκη, Ανδρέας Κοντόπουλος, Σταυρούλα Λογοθέτη, Σοφία Σεϊρλή

Fair game (Παιχνίδια συνωμοσίας)
Η θέση της Βάλερι Πλέιμ, ως πράκτορα της CIA, αποκαλύπτεται από αξιωματούχους του Λευκού Οίκου, που προσποιούνται ότι επιδιώκουν να δυσφημήσουν τον σύζυγό της, Τζόσεφ Γουίλσον. Σε ένα άρθρο των "New York Times" ο Γουίλσον είχε γράψει ότι η κυβέρνηση του Μπους χειρίστηκε επιδέξια τη χρήση των όπλων μαζικής καταστροφής, προκειμένου να δικαιολογήσει την εισβολή της στο Ιράκ.
Σκηνοθεσία: Doug Liman
Σενάριο: Jez Butterworth, John-Henry Butterworth
Πρωταγωνιστούν: Naomi Watts, Sean Penn και Sonya Davison



Solitary Man (Ένας αξιότιμος κύριος)

Αυτή είναι η ιστορία του Μπεν Κάλμεν, ενός μεσήλικα Νεοϋορκέζου που βιώνει την πτώση μετά την άνοδο, καθώς οι επιλογές ζωής του αποδεικνύονται μία προς μία παντελώς λάθος.
Σκηνοθεσία: Brian Koppelman, David Levien
Σενάριο: Μπράιαν Κόπελμαν
Πρωταγωνιστούν: Michael Douglas, Susan Sarandon , Jesse Eisenberg, Danny DeVito







Somewhere

Πλούσιος και διάσημος, που στα πρώτα λεπτά υποθέτεις και μετά βεβαιώνεσαι πως είναι ηθοποιός, μένει ανέκφραστος βλέποντας δίδυμες χορεύτριες, συνεχόμενα party και παρέλαση όμορφων γυναικών από το κρεβάτι του. Στο μεσοδιάστημα αυτής της ζωής στο Chateau Marmont, η μάνατζέρ του κανονίζει τα επαγγελματικά ενημερώνοντας λίγες ώρες πριν για ταξίδια και press conferences. Και κάπου εκεί υπάρχει λίγος χρόνος για την 11χρονη κόρη του.
Σκηνοθεσία/ Σενάριο: Sofia Coppola
Πρωταγωνιστούν: Stephen Dorff, Elle Fanning και Chris Pontius



Due Date (Μη σπρώχνεις, έρχομαι)
Προσπαθώντας να προλάβει την πτήση της επιστροφής από Ατλάντα για Λος Άντζελες, ώστε να είναι στο πλευρό της γυναίκας του την ώρα του τοκετού, οι καλές προθέσεις του θα εξανεμιστούν λόγω του επίδοξου ηθοποιού και καπετάν-φουρτούνα  Ίθαν Τρέμπλεί. Η τυχαία συνάντησή τους θα έχει ως αποτέλεσμα να τους πετάξουν έξω από το αεροπλάνο και να μπουν στη μαύρη λίστα των επιβατών που απαγορεύεται να πετάξουν... Μη έχοντας άλλη επιλογή, ο Πίτερ θα αναγκαστεί να ταξιδέψει οδικώς με τον  Ίθαν και τον σκύλο του. Το ταξίδι τους θα αποδειχθεί μια τεράστια περιπέτεια, κατά την οποία θα διασχίσουν όλη τη χώρα, θα καταστρέψουν πολλά αυτοκίνητα, αμέτρητες φιλίες και κυρίως τα νεύρα του Πίτερ.
Σκηνοθεσία: Todd Phillips
Σενάριο: Alan R. Cohen,    Alan Freedland, Adam Sztykiel, Todd Phillips
Πρωταγωνιστούν: Robert Downey Jr., Zach Galifianakis και Michelle Monaghan



Les Amours Imaginaires (Φανταστικές Αγάπες)
Ο Φράνσις είναι gay, συναισθηματικός, λιγομίλητος και ντροπαλός. Τον. Η Μαρί είναι straight, αυθάδης με ένα ιδιόρρυθμο vintage look. Ο Νικολά καινούριος στην πόλη θέλει απλώς να κάνει φίλους. Καθώς το ένα ραντεβού φέρνει το άλλο, η μία φαντασίωση διαδέχεται την άλλη. Σε ένα ταξίδι που θα πραγματοποιήσουν οι τρεις τους στην εξοχή, ο Νικολά θα πυροδοτήσει τη σχέση τους με το δίλημμα που θέτει στον Φράνσις και τη Μαρί: «Αγάπησε με ή άφησε με». Ποιος θα κερδίσει τελικά την καρδιά του Νικολά; Και τι θα διαλέξουν ο Φράνσις και η Μαρί;
Σκηνοθεσία/ Σενάριο:  Xavier Dolan
Πρωταγωνιστούν: Monia Chokri, Niels Schneider και Xavier Dolan


Bronson
Το 1974, ο Μάικλ Γκόρντον Πίτερσον, ένας θερμόαιμος 19χρονος νεαρός, αποφάσισε ότι ήθελε να γίνει διάσημος. Έτσι με μια αυτοσχέδια κοντόκανη καραμπίνα αποπειράθηκε να ληστέψει το παράρτημα του ταχυδρομείου στη γειτονιά του. Η αστυνομία τον συνέλαβε σχεδόν αμέσως και ο δικαστής τον καταδίκασε σε 7 χρόνια φυλάκισης. Ο Πίτερσον όμως αντί να ησυχάσει συνέχισε να δημιουργεί προβλήματα και εντός της φυλακής με αποτέλεσμα να θεωρηθεί ως «ο πιο βίαιος κρατούμενος των Βρετανικών φυλακών». Στα 34 χρόνια που πέρασε (τα 30 στην απομόνωση) από φυλακή σε φυλακή και από ψυχιατρικό ίδρυμα σε ψυχιατρικό ίδρυμα, ο θερμόαιμος νεαρός που άκουγε στο όνομα Πίτερ, έδωσε τη θέση του στον ψυχοπαθή φόβο και τρόμο που ακούει στο ψευδώνυμο «Τσάρλς Μπρόνσον».
Σκηνοθεσία: Nicolas Winding Refn
Σενάριο: Brock Norman Brock, Nicolas Winding Refn
Πρωταγωνιστούν: Tom Hardy, Kelly Adams και Luing Andrews

Διαβάστε ακόμα