Ανασκόπηση του 2010

Κάθε χρόνο αυτή η περίοδος είναι ιδιαίτερα χαρούμενη για όλους εμάς τους μουσικόφιλους. Λίστες και πάλι Λίστες...
Διαβάστηκε φορες



Κάθε χρόνο αυτή η περίοδος είναι ιδιαίτερα χαρούμενη για όλους εμάς τους μουσικόφιλους. Παλαιότερα, ψάχναμε ανάμεσα στα βινύλια ή τα cds και ξεχωρίζαμε τους δίσκους της κάθε χρονιάς, ώστε να τους ξανακούσουμε και να δημιουργήσουμε τις Λίστες με τα καλύτερα albums και τραγούδια της χρονιάς.

Τα τελευταία χρόνια η βιβλιοθήκη με τα CDs και βινύλια αντικαταστάθηκε από τα folders στον Η/Υ μας. Δημιουργούμε λοιπόν το φάκελο "2010", βάζουμε εκεί τα albums της χρονιάς και αρχίζουμε να τα ακούμε στο Winamp, το Media Player κλπ. Πώς αλλάξανε οι καιροί, ε;

Είναι αλήθεια ότι τώρα ακούμε πολύ περισσότερους δίσκους από πριν, αλλά μήπως παλαιότερα δίναμε περισσότερες ευκαιρίες σε κάθε album και γενικότερα μεγαλύτερη βαρύτητα από ότι τώρα; Κάθε εποχή έχει τα θετικά και τα αρνητικά της, όπως και να το κάνουμε. Δε γίνεται όλα τα στραβά να τα έχουμε τώρα και όλα τα καλά να ήταν στο παρελθόν...

Εδώ στο Mix Grill ετοιμάζουμε αυτή την περίοδο τις προσωπικές μας Λίστες και από αυτές θα προκύψουν τα παρακάτω άρθρα, τα οποία για τις 2 τελευταίες εβδομάδες του χρόνου θα συνθέσουν τη δικιά μας Ανασκόπηση του 2010. Ξεκινάμε σε ακριβώς μια εβδομάδα και πάμε να δούμε παρακάτω τις Λίστες, που ετοιμάζουμε για τη χρονιά που μας αποχαιρετά:

Δευτέρα 20/12: Τα Καλύτερα Ελληνικά albums του 2010
Τρίτη 21/12: Οι συναυλίες της χρονιάς
Τετάρτη 22/12: Τα Καλύτερα Ελληνικά τραγούδια του 2010
Πέμπτη 23/12: Οι ταινίες της χρονιάς
Παρασκευή 24/12: Το ημερολόγιο του 2010: Θα παρουσιαστούν τα σημαντικότερα γεγονότα σχετικά με τη μουσική κι όχι μόνο μέσα στη χρονιά.

Δευτέρα 27 - Παρασκευή 31/12: Τα 40 Καλύτερα albums του 2010. Κάθε μέρα θα παρουσιάζονται 8 δίσκοι και θα ξεκινήσουμε από το 40 για να φτάσουμε στο Νο1 την Παραμονή Πρωτοχρονιάς.

Μέσα σε αυτές τις ημέρες θα δείτε και τις προσωπικές Λίστες διαφόρων συντακτών μας. Σήμερα και αύριο μπορείτε να διαβάσετε τα καλύτερα albums της στήλης "Music is my Radar" του Λεωνίδα Καλμούκου. Περισσότερα εδώ.

Τέλος, η δικιά σας γνώμη είναι πάντα απαραίτητη. Έτσι, μπορείτε να μας στέλνετε τις Λίστες σας στο info@mixgrill.gr ή να συμμετέχετε στην πιο κάτω ψηφοφορία, που δημιουργήσαμε για εσάς. Παρακάτω θα δείτε πάνω από 60 δίσκους Ελληνικής και ξένης δισκογραφίας. Ελλείψεις λογικά θα υπάρχουν, για αυτό χρειαζόμαστε και τις Λίστες σας για να προκύψει ένα ακόμη πιο αξιόπιστο Top των αναγνωστών μας. Πρέπει να σημειωθεί ότι άλλη βαρύτητα θα έχει το Νο 1 της Λίστας σας από το Νο 10 για παράδειγμα.

Όλες οι Λίστες σας θα ανακοινωθούν σε ειδικό άρθρο μας.


Διαβάστε ακόμα