off off festival

10 χρόνια Οff-Off Athens Theater Festival

To πλήρες πρόγραμμα των θεατρικών παραστάσεων που θα φιλοξενηθούν στο Επί Κολωνώ.
Διαβάστηκε φορες
Ένας από τους βασικούς στόχους του Θέατρου Επί Κολωνώ (Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Κολωνός) αποτελεί η φιλοξενία και κατ' επέκταση η προβολή νέων καλλιτεχνικών φορμών και προβληματισμών. Για τον λόγο αυτό το Επί Κολωνώ διοργανώνει για δέκατη συνεχή χρονιά το θεατρικό φεστιβάλ Οff-Οff Athens.

Οι διαφορετικές αντιλήψεις των ομάδων για το θέατρο και την τέχνη γενικότερα, όπως και η συνάντησή τους με το θεατρόφιλο κοινό, δημιουργούν ένα κλίμα δημιουργικής αλληλεπίδρασης, άμιλλας και επικοινωνίας που συχνά μεταφέρεται και στην αυλή του θεάτρου με τους συντελεστές των παραστάσεων να έρχονται σε άμεση επαφή με το κοινό, τις άλλες ομάδες και με επαγγελματίες του θεατρικού χώρου.

Η σκηνή του θεάτρου θα φιλοξενήσει από το Σάββατο 26 Μαΐου έως και την Δευτέρα 25 Ιουνίου, τα έργα είκοσι οκτώ θεατρικών ομάδων. Παράλληλα, σε συνεργασία με το Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ Λογοτεχνία Εν Αθήναις - ΛΕΑ, το οποίο επίσης αριθμεί δέκα χρόνια ύπαρξης, το Επί Κολωνώ θα παρουσιάσει, το Σάββατο 16 Ιουνίου και την Κυριακή 17 Ιουνίου, τρεις παράστασεις ισπανόφωνου πολιτισμού με Έλληνες και Ισπανόφωνους καλλιτέχνες.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Φεστιβάλ αλλά και για τις κινηματογραφικές προβολές που θα πραγματοποιηθούν παράλληλα με το κυρίως θεατρικό πρόγραμμα, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Θέατρου Επί Κολωνώ.

Ακολουθεί η παρουσίαση των παραστάσεων καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα του Off-Off Athens Theater Festival 2018:

Νεκροταφείο | Κυριακή 27/05 στις 20:30 & Δευτέρα 28/05 στις 22:00

off off festival

Ένα έργο βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, από δυο διαφορετικές οπτικές γωνίες. Τί μπορεί να προκαλέσει μια διαδήλωση και ποιες οι συνέπειές της;

Να λιώνουν τα παπούτσια σου από τα δακρυγόνα είναι το πιο λίγο. Να βλέπεις ανθρώπους να βάζουν στο στόμα βενζίνη, για να φυσήξουν τη φωτιά να μεγαλώσει, είναι το κάτι άλλο. Όμως, να περπατάνε δυο άνθρωποι και να διαπερνά τα κεφάλια τους μια laser φωτοβολίδα δεν συγκρίνεται με ό,τι. Είσαι τόσο κοντά. Τόσο κοντά. Και μετά διερωτάσαι αν ήταν τύχη, μοίρα, ή Θεός.

Συντελεστές Παράστασης

Θεατρική ομάδα Ανάμνηση
Κείμενο/Σκηνοθεσία: Μαρία Χρυσοστόμου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Διονυσία Στούππου
Μουσική επιμέλεια: Μαρία Χρυσοστόμου
Φωτισμοί/Σκηνικά/Κοστούμια: Θεατρική Ομάδα Ανάμνηση
Φωτογραφίες: Μαρία Χρυσοστόμου
Trailer παράστασης: Στέφανος Παπαδάς
Ερμηνεύουν: Αλέξανδρος Ορφανόπουλος, Κική Σταυριανίδη

*****
Για μια φέτα πεπόνι | Δευτέρα 28/05 στις 20:30 & Τρίτη 29/05 στις 22:00

off off festival

Ο κύριος και η κυρία Κούκου γνωρίζει τον κύριο και την κυρία… Κούκου. Τα δύο μάλλον όχι και τόσο συνηθισμένα αντρόγυνα δειπνούν με σκοπό να κάνουν μια ανταλλαγή ζευγαριών ώστε να ξεφύγουν από τη ρουτίνα που τους έχει καταβάλει. Οι μεταξύ τους συζητήσεις, ένα παιχνίδι και κυρίως ένα πεπόνι θα οδηγήσει τους τέσσερις πρωταγωνιστές σε εκρήξεις αλήθειας.

Συντελεστές Παράστασης

Θεατρική Ομάδα Ξύστρα
Κείμενο/Σκηνοθεσία: Δημήτρης Νταούλης
Φωτισμοί/Σκηνικά/Κοστούμια: Ομάδα Ξύστρα
Video: Πέγκυ Ψαρρού
Φωτογραφίες: Ευαγγελία Λάζου, Θοδωρής Λαλιώτης (2L Studio Photography)
Βοηθός Σκηνοθέτη: Πέγκυ Ψαρρού
Ερμηνεύουν: Γιάννης Βερβενιώτης, Δάφνη Γεμελιάρη,Ιορδάνης Κασάπογλου, Μαρία Παρίκου.

*****
Κάτω από τους πολλαπλασιασμούς | Τρίτη 29/05 στις 20:30 & Τετάρτη 30/05 στις 22:00

off off festival

Αν αφαιρέσεις από τα κείμενα του Λόρκα, τον χώρο, τον χρόνο, το περιβάλλον εκείνης της εποχής θα δεις να ανθίζει ένας λόγος επίκαιρος όσο ποτέ και να ξεδιπλώνονται μπρός στα μάτια σου η αγωνία της ύπαρξης, οι κοινωνικοί προβληματισμοί του τότε που παραμένουν ίδιοι με του σήμερα και η αγωνία αποτίναξης ή παραδοχής των κοινωνικών συμβάσεων που κυριολεκτικά καταπίνουν τον έρωτα και τα κορμιά που επαναστατούν.

Συντελεστές Παράστασης

Θεατρική Ομάδα Rektis
Διασκευή/Σύνθεση Κειμένων/Σκηνοθεσία: Καρλατήρα Γεωργία
Ερμηνεύουν: Γεωργία Καρλατήρα, Ελένη Δημητριάδη, Κώστας Αυγερινόπουλος.

*****
Στιγμαίος Καφές | Τετάρτη 30/05 στις 20:30 & Πέμπτη 31/05 στις 22:00

off off festival

Μια γυναίκα ενηλικιώνεται συναισθηματικά, με αφορμή έναν στιγμιαίο καφέ και το φλερτ του νεαρού σερβιτόρου που της τον προσφέρει. Αφήνοντας πίσω τις παλιές της κοσμοθεωρίες για γοβάκια, πρίγκιπες και νυφικά, καταφέρνει μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας, όσα δεν είχε καταφέρει σε ολόκληρη τη ζωή της.

Συντελεστές Παράστασης

Θεατρική Ομάδα Κέικ
Κείμενο: Παναγιώτης Καρακούλης
Σκηνοθεσία/Φωτισμοί: Γιάννης Φίλιας
Ερμηνεύουν: Ιωάννα Ζήνα, Γιώργος Λιάκος.

*****
Δηλητήριο | Πέμπτη 31/05 στις 20:30 & Παρασκευή 1/06 στις 20:30

off off festival

Ένας άντρας και μια γυναίκα. Η συνάντηση τους ύστερα από χρόνια, η ανάγκη τους να κλείσουν τις πληγές του παρελθόντος και το δηλητήριο. Είναι ο χρόνος τελικά αυτός που φθείρει τις ανθρώπινες σχέσεις ή τα γεγονότα που εκτυλίσσονται στο πέρασμα του;

Συντελεστές Παράστασης

Θεατρική Ομάδα theARTale
Σκηνοθεσία: Άννα Μαρία Λιναρδάτου
Φωτισμοί: Ιωάννα Αβδελοπούλου
Σκηνικά/Κοστούμια: Ελένη Μπίκου
Ερμηνεύουν: Χρύσα Μουσιώνη, Γιώργος Βαγγελής.

*****
Μια σταθερή κατεύθυνση με κόκκινο πρόσημο | Παρασκευή 2/06 στις 20:45 & Σάββατο στις 3/06 στις 22:00

off off festival

Η παράσταση μας φιλοδοξεί να καταγράψει τη σκέψη της Λούλας Αναγνωστάκη. Ο δημιουργός απέναντι στο δημιούργημά του. Οι ήρωες της αποκτούν υπόσταση, αντιπαρατίθενται και στο φινάλε παίρνουν την πρωτοβουλία και αυτενεργούν. Οι ήρωες της αρκετά παραθλασμένοι στο μυαλό της από το γήρας και το ποτό, έρχονται και τη βρίσκουν και η ιστορία ξεκινά.

Έχουν χρησιμοποιηθεί αποσπάσματα από τα έργα: «Ο ουρανός κατακόκκινος», «Η διανυκτέρευση», «Η παρέλαση», «Το Αντόνιο ή το μήνυμα», «Η νίκη και το σε σας που μ'ακούτε», καθώς και συνεντεύξεις της στον τύπο.

Συντελεστές Παράστασης

Εταιρεία Θεάτρου ΠραξονΑνομήματα
Σύλληψη/Κείμενο: Ειρήνη Τζαβάρα
Σκηνοθεσία: ΠραξονΑνομήματα, Eιρήνη Τζαβάρα
Μουσικός: Στέφανος Γιαννόπουλος
Φωτογραφίες/Video: Δημήτρης Κάκος
Ερμηνεύουν: Μαρία Βουτσινά, Λένα Μπαμπασάκη, Πέτρος Μπένος, Ειρήνη Τζαβάρα.

*****
Φιλοκτήτης του Γιάννη Ρίτσου | Κυριακή 3/06 στις 20:30 & Δευτέρα 4/06 στις 22:00

off off festival

Καλοκαιριάτικο απόγευμα. Σε μιαν ερημική ακρογιαλιά νησιού - ίσως της Λήμνου. Ένα καράβι αραγμένο. Ακούγονται φωνές και γέλια ναυτών. Έξω από μια βραχοσπηλιά, κάθονται δυο άντρες - ο ένας, γενειοφόρος, ώριμος,· ο άλλος, νέος, σα να ’ναι  ο Νεοπτόλεμος. Ο ώριμος άντρας, ύστερ’ από χρόνια απομόνωσης, είχε μιλήσει πολύ στον Νέο, και τώρα σωπαίνει πάλι, μέσα στη θλίψη. Ο Νέος, σα να παίρνει μια δύσκολη απόφαση, αρχίζει να του μιλάει.

Συντελεστές Παράστασης

Σκηνοθεσία: Νικόλας Ιορδανίδης
Κοστούμια/Φωτισμοί: Έκτορας Ροδινός
Ερμηνεύουν: Νικόλας Ιορδανίδης
Στον ρόλο της αφηγήτριας η Γιωργία Δεληγιαννοπούλου.

*****
Το διαμέρισμα Παπαγιάννη | Δευτέρα 4/06 στις 20:30 & Τρίτη 5/06 στις 22:00

off off festival

Η εταιρία έπαψε τη συνεργασία της με την πολυκατοικία. Υπάρχουν οφειλές στη ΔΕΗ. Θα πάψει η ηλεκτροδότηση των κοινόχρηστων χώρων της πολυκατοικίας. Πρέπει να γίνει απολύμανση. Θα διακοπεί και η θέρμανση! Ενώ το πιο σημαντικό πρόβλημα είναι η υπόθεση του διαμερίσματος… Παπαγιάννη. Μα ποιο είναι το πρόβλημα με το διαμέρισμα Παπαγιάννη; Ένα μυστήριο καλύπτει το διαμέρισμα.

Συντελεστές Παράστασης

Θεατρική Ομάδα EN-PRIME
Κείμενο: Δημήτρης Νταούλης
Σκηνοθεσία: Θάνος Καπρέλης
Σκηνικά/Φωτισμοί/Κοστούμια: Ομάδα EN-PRIME
Φωτογραφίες: Ευαγγελία Λάζου, Θοδωρής Λαλιώτης (2L Studio Photography)
Video: Μοχάμετ Αράμπ Αμπούς
Ερμηνεύουν: Θάνος Καπρέλης, Καλυψώ Κράνου, Δημήτρης Νταούλης, Παναγιώτα Σκλαβενίτη, Ευθύμης Τζώρας.

*****
Ένας Κάποιος Τέτοιος Βυσσινόκηπος |Τρίτη 5/06 στις 20:30 & Τετάρτη 6/06 στις 22:00

off off festival

 Η ομάδα Nunc παρουσιάζει την θεατρική παράσταση «Ένας Κάποιος Τέτοιος Βυσσινόκηπος». Εμπνευσμένη από την παράσταση "Quizoola!" των Forced Entertainment και τον «Βυσσινόκηπο» του Αντόν Τσέχωφ, η ομάδα ξεκινά με ένα παιχνίδι ερωτοαποκρίσεων μεταξύ των ηθοποιών.

Είτε είναι φιλοσοφικά, είτε παράλογα, είτε βαθιά προσωπικά, τα ερωτήματα αποκαλύπτουν στους ηθοποιούς το είδωλό τους, καθρεφτισμένο στους ήρωες του Βυσσινόκηπου. Tι μπορεί ο κάθε ένας από εμάς να παραχωρήσει, για να διατηρήσει τον προσωπικό του βυσσινόκηπο; Τι είμαστε διατεθειμένοι να θυσιάσουμε για να προφυλάξουμε.

Συντελεστές Παράστασης

Θεατρική Ομάδα Nunc
Σκηνοθεσία: Μαρία Φλωράτου
Εικαστική Επιμέλεια: Αμαλία Θεοδωροπούλου
Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Γκαρτζονίκας
Video: Δανιήλ Οικονομέας
Ερμηνεύουν: Θράσος Αρβανίτης, Μαριλένα Γερμανού, Ορφέας Γεωργίου, Μαριάννα Δεβετζή, Ελένη Ζαφείρη, Χριστίνα Πλατανιώτη.

*****
Νόμοι της έλξης | Τετάρτη 6/06 στις 20:30 & Πέμπτη 7/06 στις 22:00

off off festival

Ένα αγόρι και ένα κορίτσι, γνωρίζονται στην Ακρόπολη. Μια συνταγή επιτυχίας για κάθε love story που σεβεται τον εαυτό του, όμως αυτό δεν είναι ένα love story και το κορίτσι τα έχει με άλλη. Οι ζωές τεσσάρων καθημερινών ανθρώπων που η τύχη, τους έκανε μια παρέα. Η καθημερινότητα των νέων του 21ου αιώνα: καφέδες, online dating, σεξουαλικές ανησυχίες και το άγχος της δουλειάς όλα μαζί με φόντο την Αθήνα του 2018. Ένας ανεκπλήρωτος έρωτας, ένα one night stand και μια λυκοφιλία μεταξύ τεσσάρων ανθρώπων. Μπορεί μια αγάπη να γεννηθεί ή να πεθάνει με την ησυχία της; Μπορεί μια αγάπη να γεννηθεί η να πεθάνει το 2018;

Συντελεστές Παράστασης

Θεατρική Ομάδα ΜπακStage
Κείμενο: Γιώργος Κατσιφής
Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπακογεώργος
Εικαστική Επιμέλεια: Xsquare Design Lab
Μουσική Επιμέλεια: Φώτης Τζανάκης
Ερμηνεύουν: Στέλιος Βασίλιας, Άννα Δουβλέκα, Τατιάνα Κιρκόφ, Ναταλία Κατεμνίδη.

*****
Beck it Back | Πέμπτη 7/06 στις 20:30 & Παρασκευή 8/06 στις 22:00

off off festival

Το "Beck It Back" είναι μια παράσταση βασισμένη στο έργο του Σάμουελ Μπέκετ «Ευτυχισμένες Μέρες». Δύο περφόρμερς και μια χορογράφος αντιμέτωποι με έναν μεγάλο θεατρικό συγγραφέα. Μέσα από τα σώματα και τις μεταξύ τους συνθήκες, χτίζεται μια διαρκής μετακίνηση ανάμεσα στην παραφροσύνη και την εύθραυστη χάρη, την καταστροφή και τη λαχτάρα, το μαύρο χιούμορ και τη συμπόνια, την αφαίρεση και το ανολοκλήρωτο, την απαισιοδοξία και τη γαλήνη. Μια διαδρομή λόγου, σώματος και ποιητικότητας.

Συντελεστές Παράστασης

Θεατρική Ομάδα Τορτούρ
Σκηνοθεσία/Χορογραφία: Εύα Τσούρου
Κοστούμια: Άλκηστη Μάμαλη
Σκηνικά: Νάγια Βουθούνη
Ερμηνεύουν: Αιμιλία Σιαφαρίκα, Παναγιώτης Τσετσώνης.

*****
Lemon | Παρασκευή 8/06 στις 20:30 & Σάββατο 9/06 στις 22:00
 off off festival

Η παράξενη ιστορία ενός σπουδαίου πιανίστα που γεννήθηκε πάνω σ’ ένα καράβι και δεν κατέβηκε ποτέ από αυτό. Τα βράδια στο ατμόπλοιο Βιρτζίνιαν, ο Χιλιαεννιακόσια παρέα με το μοναδικό του φίλο παίζει τη μουσική του Ωκεανού.

Συντελεστές Παράστασης

Θεατρική Ομάδα Experimento
Διασκευή/Σκηνοθεσία: Γεωργία Τσαγκαράκη
Μετάφραση: Σταύρος Παπασταύρου
Σκηνογραφία: Νατάσα Τσιντικίδη
Κοστούμια: Κέλλυ Σταματοπούλου
Ηχητικός σχεδιασμός/Ηχοληψία: Λευτέρης Δούρος
Σχεδιασμός φωτισμού: Μαρία Αθανασοπούλου
Φωτογραφίες/Trailer: Χάρης Γερμανίδης
Παραγωγή: Experimento
Ερμηνεύουν: Μελαχρινός Βελέντζας, Γιώργος Δρίβας

*****
Και δύο έσονται Κόσμος | Σάββατο 9/06 στις 20:30  & Κυριακή 10/06 στις 22:00

off off festival

Η παράσταση διαπραγματεύεται την επικοινωνία ανάμεσα στους ανθρώπους. Όταν υπάρχει επικοινωνία και κατανόηση μεταξύ δύο ή περισσότερων ανθρώπων μπορεί να δημιουργηθεί ολόκληρος κόσμος. Ένας κόσμος ξεχωριστός και μοναδικός, ίσως να είναι  και κόντρα στα κοινωνικά στερεότυπα. Όμως η δύναμη που αναβλύζει από αυτόν τον κόσμο που δημιούργησαν , θα είναι το θεμέλιο της εξέλιξης τους με πίστη και δύναμη. Το έργο μιλά για την σημαντικότητα της συνύπαρξης και την δημιουργικότητα των ανθρωπίνων σχέσεων μέσω της επικοινωνίας  και των ειλικρινών αισθημάτων.

Συντελεστές Παράστασης

Χορογραφία: Χριστίνα Μπήτιου
Χορεύουν: Βασιλική Κούννου, Χριστίνα Μπήτιου.

*****
Ένα ΓΡΑΜΜ… στο Μανίκι! | Κυριακή 10/06 στις 20:30  & Δευτέρα 11/06 στις 22:00

off off festival

Μία δια-δραστική παράσταση για παιδιά και για όσους νιώθουν ακόμα παιδιά. Τρια πρόσωπα ξυπνούν. Απέναντί τους το κοινό. «Και τώρα τι κάνουμε; Δεν έχουμε ετοιμάσει τίποτα!» Ένα παιχνίδι Επί Σκηνής ξεκινάει. Αυτοσχεδιάζουν. Ακροβατούν σε 24 ρόλους. Παίζουν με τις λέξεις, το ρυθμό, τη σιωπή. «Αυτό είναι! Παίζεις μαγική αυλή;»

Συντελεστές Παράστασης

Θεατρική Ομάδα stART
Σκηνοθεσία/Κινησιολογία: Αφροδίτη Παρζακώνη
Εμψύχωση: Κωνσταντίνα Τσιβγά
Σκηνικά/Κοστούμια: ομάδα stART
Στίχοι/Μουσική: Δήμητρα Σιούκα
Πιάνο: Χρήστος Τόλης
Μουσική Διδασκαλία: Χριστίνα Αυγερίδη
Ειδικές Κατασκευές: Στέλλα Μαλλιώρα
Ηχογραφήσεις: Στούντιο ΣΥΝ'ΕΝΑ
Artwork/Layout Εντύπων: Δήμητρα Σιούκα
Artwork Αφίσας: Δημήτρης Κυριαζής
Φωτογραφίες/Κινηματογράφηση/Μοντάζ: Χρήστος Τόλης
Ερμηνεύουν: Αριάδνη Ζωίδη, Μαριάννα Αλατζή, Παναγιώτα Σταθάκου.

*****
Μέχρι να μας ενώσει ο θάνατος| Δευτέρα 11/06 στις 20:30 & Τρίτη 12/06 στις 22:00

off off festival

Μία πριγκίπισσα η οποία όταν πεθαίνουν οι γονείς της πρέπει να παντρευτεί για να γίνει βασίλισσα, ένα σκιάχτρο που είναι ερωτευμένο με την πριγκίπισσα και ένα κοράκι. Ένα παραμύθι που μιλάει για την αγάπη, τη μοναξιά και τις ανθρώπινες σχέσεις.

Η μουσική και τα τραγούδια που ακούγονται στην παράσταση χρησιμοποιούνται με την άδεια του κυρίου Θανάση Παπακωνσταντίνου τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά. Ευχαριστούμε τους Κατερίνα Γλωσσοπούλου, Θάλεια Γρίβα, Αργύρη Ξάφη, Γιώργο Παπαγεωργίου και Χρήστο Χριστόπουλο για την πολύτιμη βοήθεια τους.
 
Συντελεστές Παράστασης

Θεατρική Ομάδα ΑντιΤέχνη
Κείμενο/Σκηνοθεσία: Γιάννης Αγγελάκης
Βοηθός σκηνοθέτη: Στέλλα Μαγγανά
Επιμέλεια κίνησης: Γιάννα Μελλά
Σκηνικά: Κυριακή Καλπακίδου
Σχεδιασμός αφίσας: Περικλής Σκεπετάρης
Φωτογραφίες/Video/Κοστούμια/Παραγωγή: ΑντιΤέχνη
Ερμηνεύουν: Στέλλα Μαγγανά, Άντα Πουράνη.

*****
Αδελφές Papin | Τρίτη 12/06 στις 20:30 & Τετάρτη 13/06 στις 22:00

off off festival

2 Φεβρουαρίου 1933, ημέρα Πέμπτη ώρα 16:43 οι αδελφές Papin, δύο άριστες υπηρέτριες, είναι μόνες στην οικία των Lancelin
ώρα 18:26 πέφτει το ρεύμα στην οικία
ώρα 19:02 ακούγεται κλειδί στην εξώπορτα
ώρα μεταξύ 19:03 με 23:58 ....
3 Φεβρουαρίου 1933, ημέρα Παρασκευή
Οι αδελφές Papin γίνονται πρωτοσέλιδο στα έντυπα του Παρισιού.

Συντελεστές Παράστασης

Κείμενο/Σκηνοθεσία: Ανδρονίκη Αβδελιώτη
Σκηνικά: Νικόλαος Μαρμαροτούρης, Ανδρονίκη Αβδελιώτη
Κοστούμια: Ανδρονίκη Αβδελιώτη, Μαίρη Άσπρου
Μουσική: Σίσσυ Βλαχογιάννη
Σύλληψη teaser: Μάνος Παπαδάς
Teaser/Φωτογραφίες: Ναταλία Β.
Ερμηνεύουν: Μαίρη Άσπρου, Ανδρονίκη Αβδελιώτη, Γιώργος Ανδράκης.

*****
Μια φορά μόνο και ποτέ πια | Τετάρτη 13/06 στις 20:30 & Πέμπτη 14/06 στις 22:00

off off festival

Δύο μουσικοί του δρόμου μας αφηγούνται την ιστορία ενός ζευγαριού που «όφειλε άλλη μια φορά να ξαναϋπάρξει». Με στίχους από το σύνολο της ποίησης του Rainer Maria RIlke το ζευγάρι, αρχέγονο και συμβολικό, εξομολογείται την ανάγκη για αυτήν την Ένωση με τον Άλλον. Όταν όμως όλα δείχνουν να τελειώνουν, το ζευγάρι επιστρέφει, σύγχρονο και ρεαλιστικό, να μας αποδείξει ότι μπορούμε, αν το θέλουμε, να παλέψουμε ο ένας για τον άλλο. Έχουμε την ευθύνη να φτιάξουμε οι ίδιοι το σενάριο της ζωής μας.
 
Συντελεστές Παράστασης

Θεατρική Ομάδα Blue Note
Σύνθεση κειμένου: Σόνια Καλαϊτζίδου
Προσαρμογή/Σκηνοθεσία: Blue Note
Σκηνικά/Κοστούμια: Χριστίνα Κωστέα
Επιμέλεια κίνησης: Όλγα Σπυράκη
Μουσική επιμέλεια: Λάμπης Ζαρόκωστας, Χριστίνα Κωστέα
Ερμηνεύουν: Σόνια Καλαϊτζίδου, Αλεξάνδρα Καραναστάση, Χριστίνα Κωστέα,
Θεοφάνης Μιλλεούνης
Μουσικοί επί σκηνής: Λάμπης Ζαρόκωστας, Χριστίνα Κωστέα.

*****
KCN (Σύμφωνο Αυτοκτονίας) | Πέμπτη 14/06 στις 20:30 & Παρασκευή 15/06 στις 20:30

off off festival

Έξι νέοι από την Ελλάδα συγκεντρώνονται σε μία απομακρυσμένη οικία για να κάνουν το πάρτι της συλλογικής αυτοκτονίας τους. Ενεργά μέλη της Μπλε Γραμμής, επιλέγουν την αυτοχειρία για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για την κοινωνικοπολιτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα τους, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η παράσταση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ΚΛΙΜΑΚΑ και την 24ωρη Γραμμή για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας.

Συντελεστές Παράστασης

Θεατρική Ομάδα Μπλε Γραμμή
Κείμενο: Αναστάσης Πινακουλάκης
Σκηνοθεσία/Προσαρμογή Κειμένου: Ευγενία Μακαντάση
Επιμέλεια Σκηνικού Χώρου: Έλλη Αποστολάκη
Φωτισμοί: Ευγενία Μακαντάση
Φωτογραφίες/Video: Πάτροκλος Σκαφίδας
Ερμηνεύουν: Κέλυ Βεκρή, Θοδωρής Βράχας, Αλέξανδρος Καναβός, Λυδία Ορφανουδάκη, Στέφανος Παπατρέχας, Κωνσταντίνα Ρουμελιώτη.
   
*****
Δόνια Ροζίτα η γεροντοκόρη | Σάββατο 16/06 στις 20:30

off off festival

«Δόνια Ροζίτα η Γεροντοκόρη» είναι ένα τέλειο δείγμα ποιητικού θεάτρου, που τόσο πολύ χαρακτηρίζει το έργο του Federico García Lorca. Η έννοια της πίστης στις ανθρώπινες σχέσεις, η θέση της γυναίκας, η πρόοδος και οι κοινωνικές τάξεις αναλύονται μέσα στις μυρωδιές ενός ανθισμένου γραναδίνικου τοπίου των αρχών του 20ού αιώνα.

Με την υποστήριξη του Abanico, και με την αιγίδα της Πρεσβείας της Ισπανίας και του Ινστιτούτου Θερβάντες
.

Συντελεστές Παράστασης

Ερασιτεχνική ομάδα θέατρου του Abanico
Σκηνοθεσία: Eduardo Lucena
Βεστιάριο και σκηνογραφία: Ομάδα θεάτρου του Abanico
Μακιγιάζ: Aspa Delsol
Προσαρμογή: Ομάδα θεάτρου του Abanico
Υπέρτιτλοι: Μεταφραστική ομάδα του καθηγητή Κωνσταντίνου Παλαιολόγου
Ερμηνεύουν: Νίκος Πρατσίνης, Ξανθίππη Ζαχαριάδου, Γεωργία Πατινιώτη, Ευτυχία Μυσίρη, Πέννη Εφεντάκη, Ελευθερία Παπουτσάκη, Θοδωρής Χριστοφίλης, Παναγιώτα Στελλάκη, Γεωργία Γιοκαρίνη, Στέλλα Δούκα.

*****
Acción flamenca antiguerra | Σάββατο 16/06 22:00

off off festival

H παράσταση "Anti-guerra", φέρνει την φιλοσοφία της τέχνης του flamenco στο προσκήνιο και θυμίζει τους λόγους για τους οποίους η τέχνη αυτή γεννήθηκε...για να εκφράσει την δυστυχία του καθημερινού βίου των φτωχών και των αδικημένων, από την κοινωνία, ανθρώπων.

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ισπανίας και του Ινστιτούτου Θερβάντες.  
           
Συντελεστές Παράστασης

Ισαβέλλα Γαλαίου και η ομάδα της Compañía Flamenca Sentimientos
Ιδέα/Σκηνοθεσία/Χορογραφίες: Ισαβέλλα Γαλαίου
Επιμέλεια μουσικής/Βίντεο:Nois
Φωτογραφία: Μαρία Παπαγεωργίου
Παραγωγή: Compañía Flamenca Sentimientos
Ερμηνεύουν: Ισαβέλλα Γαλαίου, Ζωή Πολυκαρπίδου, Ζωή Κριτσοτάκη, Απολλωνία Πολίτη, Λία Κάτσαρη, Μίνγκλι Σούι, Ελένη Νικολαΐδου, Νάσια Αντωνίου, Μαρία Παπαγεωργίου, Αναστασία Παπαδούλη, Παναγιώτα Μπουκουβάλα, Χριστίνα Παπαφιλιππάκη, Αγγελική Νάνου, Ελένη Δημητρίου.

*****
Στον Όλυμπο της Σόρ Χουάνα | Κυριακή 17/06 στις 20:00

off off festival

H μεταφορά στη σκηνή του «Στον Όλυμπο της Σορ Juana» στο πλαίσιο του Φεστιβάλ ΛΕΑ, επιθυμεί να συστήσει το έργο της Μεξικανής συγγραφέως Sor Juana Inés de la Cruz. Πρόζα και ποίηση δείχνουν την επιρροή του ελληνικού πολιτισμού σε μια από τις μεγαλύτερες ποιήτριες του Μπαρόκ.

 Με την υποστήριξη του FONCA (Εθνικό Ίδρυμα για τον Πολιτισμό και την Τέχνη) του Υπουργείου Eξωτερικών του Μεξικού και της AMEXCID (Μεξικανική Αντιπροσωπεία Διεθνούς Συνεργασίας για την Ανάπτυξη), του Abanico. Υπό την αιγίδα των Πρεσβειών του Μεξικού και της Ισπανίας, και του Ινστιτούτου Θερβάντες.
   
Συντελεστές Παράστασης

Έρευνα και προσαρμογή: Rocío Carrillo y Leticia Garza
Μετάφραση στα ισπανικά: Natalia Moreleón, Nίκος Πρατσίνης
Σκηνοθεσία/Φωτισμός: Rocío Carrillo
Μουσική: Rodrigo Santoyo
Ενδυματολογικός σχεδιασμός: Erika Gómez
Ηχογραφημένη φωνή: Martha Moreleón
Μουσικό δράμα: Mónica del Águila
Ερμηνεύουν: Georgina Rábago, Leticia Garza,Roldán Ramírez και Mónica del Águila.

*****
Φλωρεντινή Τραγωδία | Δευτέρα 18/06 στις 20:30 & Τρίτη 19/06 στις 22:00

off off festival

Φλωρεντία 1500. Ο νέος, γοητευτικός, περιζήτητος και πλούσιος Γκουίντο Βάρντι πολιορκεί σθεναρά την νεαρή γλυκιά και πανέμορφη Μπιάνκα. Ο αμοιβαίος έρωτας τους ψάχνει ολοκλήρωση αλλά συναντά ένα φαινομενικά αμελητέο εμπόδιο που τελικά αποδεικνύεται ουσιαστικό και πανίσχυρο: ο σύζυγος της Μπιάνκας, μικροέμπορος και πραγματευτής γέρος Σιμόνε...

«Το να ζεις είναι το σπανιότερο πράγμα του κόσμου. Οι περισσότεροι απλώς υπάρχουν», είπε ο Όσκαρ Ουάιλντ αναφερόμενος πάντα στα ενδότερα, τα αθέατα στο μάτι, τα πράγματα στην ψυχή του κάθε ανθρώπου που δεν εξαγοράζονται ούτε γίνεται να κλαπούν. Η αφορμή σ'αυτή την συνηθισμένη ιστορία αγάπης που λαμβάνει χώρα στην Φλωρεντία του 1500, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα τρίτο πρόσωπο σ' έναν φαινομενικά ήσυχο γάμο. Αυτό που δεν είναι σύνηθες (δυστυχώς) όμως είναι όταν οι άνθρωποι επιτυγχάνουν να ανακαλύψουν την ουσία και την αλήθεια της καρδιάς τους, κι αυτό (δυστυχώς πάλι) πραγματοποιείται μέσα από μία επίπονη διαδικασία. Γιατί όπως αναφέρει ο Ουάιλντ «η καρδιά είναι φτιαγμένη για να ραγίζει».

Συντελεστές Παράστασης

Θεατρική Ομάδα Πρactors
Συγγραφέας: Όσκαρ Ουάιλντ
Σκηνοθεσία/Μετάφραση: Αποστόλης Ψαρρός
Βοηθός σκηνοθέτη: Λιάνα Γαβριήλ
Σκηνικά/Κοστούμια: Ομάδα Πρactors, Θωμάς Χουλιάρας
Μουσική: Νάσος Κρέτσης
Video: Δήμητρα Τσουπ
Αφίσα/Φωτογραφίες: Νάσια Σταματέλου
Ερμηνεύουν: Λιάνα Γαβριήλ, Παναγιώτης Μυλωνάς, Παναγιώτης Πασχάλης, Νάσος Κρέτσης, Νίκος Παλιούρας
Τραγούδι: Κατερίνα Μπάιλα.

*****
Μπραντ | Τρίτη 19/06 στις 20:30 & Τετάρτη 20/06 στις 22:00

off off festival

Το καυστικότερο έργο του Ερρίκου Ίψεν για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ένας αδέκαστος ιερέας σε μια φτωχή σκοτεινή πατρίδα προτάσσει το ιδανικό της ψυχής ενάντια σε κάθε άλλο φορέα σκέψης. Δίπλα του μία αιθέρια Αγνή ψυχή που θα τον ακολουθήσει στον δύσβατο δρόμο του. Μαζί θα προσπαθήσουν να φτάσουν στην Αγιότητα ή θα υποπέσουν στην δυσμορφία της καταδίκης.

Το έργο περιλαμβάνει ζωντανές περφόρμανς και είναι ακατάλληλο για ανηλίκους κάτω των δεκαέξι ετών.


Συντελεστές Παράστασης

Πολιτιστικό Σωματείο Θεάτρου και Τέχνης ΔΥΙΟΣΚΟΥΡΟΣ ΦΟΙΝΙΞ
Θεατρική Ομάδα Δυιόσκουρος Φοίνιξ
Κείμενο: Ερρίκος Ίψεν
Διασκευή/Μετάφραση: Δυιόσκουρος Φοίνιξ
Σκηνοθεσία: Δημήτριος Χατζηθεοδοσίου
Σκηνικά/Κοστούμια: Χαρά Τσουβαλά
Φωτισμοί: Ανέστης Ατακτίδης
Video Trailer: Δημήτρης Ευγενίδης
Κατασκευή Σκηνικών: ΣΥΝΘΕΣΙΣ Ε.Π.Ε.
Παραγωγή: Πολιτιστικό σωματείο Θεάτρου και Τέχνης «ΔΥΙΟΣΚΟΥΡΟΣ ΦΟΙΝΙΞ»
Ερμηνεύουν: Δημήτριος Χατζηθεοδοσίου, Vanessa Barré, Λάζαρος Βρουλάκος, Νικόλαος Κορεξιανός.

*****
Εκατό λέξεις για το χιόνι της Tatty Hennessy | Πέμπτη 21/06 στις 20:30 & Παρασκευή 22/06 στις 22:00

off off festival

«Αν βρεις τον Βορρά, μπορείς να βρεις τον δρόμο για το σπίτι σου.» Ο μπαμπάς της Ρόρυ είχε ένα όνειρο. Να ταξιδέψει στον Βόρειο Πόλο. Μαζί της. Δεν πρόλαβε, όμως. Μια μέρα μετά την κηδεία του, η Ρόρυ αποφασίζει να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Μόνη της. Βάζει στον σάκο της μια πυξίδα, μερικούς χάρτες και τις στάχτες του μπαμπά της και ξεκινάει να βρει τον δρόμο της σε έναν κόσμο που λιώνει και αλλάζει.

Συντελεστές Παράστασης

Θεατρική Ομάδα Mammals
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Κωχ
Μετάφραση: Ιωάννα Τζίκα
Σκηνικά/Κοστούμια: Mammals
Φωτισμοί: Δημήτρης Κοκολινάκης
Ηχητικό τοπίο: Τάσος Καραδέδος
Φωτογραφίες: Γιώτα Παντελίδου
Video trailer: Παντελής Αναστασιάδης
Παραγωγή: Mammals
Ερμηνεύει: Ιωάννα Τζίκα

*****
Μια τεράστια έκρηξη | Παρασκευή 22/06 στις 20:30 & Σάββατο 23/06 στις 22:00

off off festival

Ο Γιώργος, ο (αντι-)ήρωας μας, με ότι κι αν καταπιαστεί αποτυχαίνει ή δεν το ολοκληρώνει ποτέ. Αλλά από τι εξαρτάται αυτό που γινόμαστε; Aπό τη μοίρα, που ότι κι αν κάνουμε δε μπορούμε να την αποφύγουμε;  Από τις επιλογές μας;  Από την εικόνα μας μέσα  στα μάτια των άλλων; Κι αντέχουμε αυτόν τον εαυτό όταν ανακαλύπτουμε ότι τελικά είμαστε βάτραχοι κι όχι πρίγκιπες; Ποιός είναι ο δρόμος που οδηγεί στην ευτυχία;

Συντελεστές Παράστασης

Θεατρική Ομάδα 4+κάτι
Κείμενο: Βασίλης Μαυρογεωργίου
Σκηνοθεσία: Ντακόλια Ιωάννα, Όμηρος Πρώιος
Διασκευή: Ιωάννα Ντακόλια
Σκηνογραφία: Κωνσταντίνα Ποντίκη, Όμηρος  Πρώιος
Κοστούμια: Ιωάννα Ντακόλια
Μουσική επιμέλεια: Χρυσή Βαρβάρα, Ιωάννα Ντακόλια
Μουσική διδασκαλία: Βανέσσα Πεντογάλου.
Ερμηνεύουν: Σπύρος Καραγιάννης, Χρυσή Βαρβάρα, Ελένη Χρηστίδη, Παύλος Καπόγλου.

*****
Σημείο Φυγής | Σάββατο 23/06 στις 20:30 & Κυριακή 24/06 στις 22:00

off off festival

Τα σχέδια ενός νεαρού ζευγαριού αλλάζουν άρδην μετά την είδηση για μια απροσδόκητη εγκυμοσύνη. Η πώληση του σπιτιού τους θα φέρει στο προσκήνιο μία μεσήτρια και έναν υποψήφιο αγοραστή. Καθένας από τους τέσσερις παίρνει το δικό του ρόλο στη διεκδίκηση των στόχων τους και αυτό τους φέρνει αντιμέτωπους με ένα παιχνίδι του οποίου τους κανόνες δεν γνωρίζουν.

Συντελεστές Παράστασης

Θεατρική Ομάδα Κλa.μa
Φωτισμοί/Σκηνικά/Κοστούμια: Ομάδα Κλa.μa
Ερμηνεύουν: Στεφανία Αϊβαλάκι, Μαρία Στέλλα Γκότση, Πάνος Μπιρμπατάκος,
Γιώργος Τριανταφύλλου.

*****
Το Κόκκινο Καπέλο | Δευτέρα 25/06 στις 20:30

off off festival

Ένα κόκκινο καπέλο ταξιδεύει παντού και μαζί με τις Γλυκές Ρέγγες αλλάζει συνεχώς τα δεδομένα δημιουργώντας απίστευτες ιστορίες. Ταξίδι, διαδρομή και προορισμός, όλα γίνονται θεατρικές σκηνές, ανεξάντλητα δημιουργικές,  με αστείρευτο χιούμορ και πολύ ενέργεια, που μοιράζονται εξ’ ίσου ηθοποιοί και κοινό.

Συντελεστές Παράστασης

Θεατρική Ομάδα Γλυκές Ρέγγες
Ερμηνεύουν: Γιούλη Βομπίρη, Ιπποκράτης Τροβάς, Κλαίρη Χατζηγιάννη.

*****
Ήταν όλοι τους πιθήκια | Κυριακή 24/06 στις 20:30  & Δευτέρα 25/06 στις 22:00


off off festival

Θα καταφέρουν οι ήρωες μας να ξεπεράσουν το γεγονός ότι κάποιοι από τους προγόνους τους είχαν συνάψει σεξουαλικές επαφές με πιθήκους; Μια ρεαλιστική κωμωδία εμπνευσμένη από την θεωρία της εξέλιξης.

Συντελεστές Παράστασης

Θεατρική Ομάδα Διαλογιζόμενοι Φιλόσοφοι
Σκηνοθεσία/Σενάριο: Σωτήρης Βενέτης
Ερμηνεύουν: Σωτήρης Βενέτης, Γιάννης Δαμάλας.

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα