Τι έγραψαν όσοι είδαν την 1η μέρα του Rockwave Festival;

Πέρα από τις «μαϊμούδες», τι θα ακούσουμε από τις υπόλοιπες μπάντες της 1ης μέρας του Rockwave;

Διαβάστηκε φορες
Για τους Arctic Monkeys και όσα περιμένουμε να ακούσουμε σήμερα, τα έχουμε γράψει σε παλαιότερο editorial. Τι όμως αναμένεται να ακούσουμε και να δούμε από τις υπόλοιπες μπάντες της 1ης ημέρας του Rockwave Festival 2018;

Alt-J: 20:30 - 21:45

Οι Άγγλοι από το Leeds είναι ενεργοί από το 2007 κι έχουν κυκλοφορήσει 3 δισκάκια [An Awesome Wave (2012), This Is All Yours (2014) και το Relaxer (2017)]. Ο ήχος τους είναι τόσο ιδιαίτερος και ξεχωριστός, όσο και η φωνή του τραγουδιστή τους, Joe Newman. Αυτό που μου άρεσε πολύ στην πρόσφατη εμφάνιση τους στο Rock am Ring Festival, την 1η του Ιούνη, είναι ότι το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα είναι πολύ κοντά στις studio εκτελέσεις των κομματιών τους. Η φωνή εξαιρετική, όπως και τα εφέ, που χρησιμοποιούν. Μην περιμένετε βέβαια εξάρσεις και τα χορευτικά shows του Alex Turner.

Πιστεύω ότι όσοι θέλουν να ακούσουν καλή μουσική κι όχι να χορέψουν, θα ευχαριστηθούν τη σημερινή τους εμφάνιση στο Rockwave.

Πιθανό setlist

Deadcrush
Fitzpleasure
Something Good
The Gospel of John Hurt
In Cold Blood
Tessellate
Every Other Freckle
Bloodflood
Matilda
Dissolve Me
Taro
Left Hand Free
Intro (An Awesome Wave)
3WW
BreezeblocksMiles Kane: 19:00 - 20:00

Με 2 δισκάκια στο ενεργητικό του [Colour of the Trap (2011) και Don't Forget Who You Are (2013)] κι άλλο ένα που έρχεται τον Αύγουστο (Coup de Grace), ο Άγγλος έχει αρκετά καλά τραγούδια στη φαρέτρα του για μια παραπάνω από καλή εμφάνιση.

Ο Miles Kane έχει ξανάρθει στη χώρα μας, τόσο με τους Last Shadow Puppets, όσο και μόνος του στο EJEKT Festival 2012, πριν τους James και Kasabian. Ο πρώην τραγουδιστής των Rascals κάνει αξιοπρεπείς εμφανίσεις και γενικότερα την «ιδρώνει τη φανέλα». Έτσι, μην παραξενευτείτε αν στο τέλος της βραδιάς θεωρήσετε καλύτερη την εμφάνιση του Kane, από αυτή των Alt-J. Είναι το είδος μουσικής που θα σας μπερδέψει, οπότε να είστε προετοιμασμένοι για άλλες μουσικές σε κάθε εμφάνιση και προπάντων να τις απολαύσετε και τις δύο!

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το καλοκαίρι του 2012, είχα περάσει καλύτερα με τον Miles Kane, παρά με τους James, οι οποίοι δεν ήταν καλοί...

Πιθανό setlist

Inhaler
Give Up
Loaded
Too Little Too Late
Rearrange
Cry on My Guitar(αφιερωμένο στους Blossoms)
Don't Forget Who You Are
Hot Stuff (Donna Summer)
Coup De Grace
Come CloserGet Well Soon: 17:30 - 18:30

Οι Γερμανοί έχουν 6 δίσκους και πολλά EPs στο ενεργητικό τους από το 2005. Μάλιστα το φετινό "The Horror" αξίζει της προσοχής σας. Πρόκειται για μια μπάντα που κινείται στις παρυφές της progressive και της folk μουσικής. Αν τους βοηθήσει ο ήχος και η ζέστη (εμφανίζονται στις 5:30 μμ), να είστε σίγουροι ότι θα απολαύσετε τα μουσικά ταξίδια τους και θα σας συνεπάρει η μαγική φωνή του Konstantin Gropper. Το σίγουρο πάντως είναι ότι τους αδικεί η ώρα εμφάνισης τους...

Πιθανό setlist

It's Love
The Last Days of Rome
It's a Catalogue
Roland, I Feel You
You Cannot Cast Out the Demons (You Might as Well Dance)
Too Much Love
Marienbad
It's a FogCore the Band: 16:30 - 17:00

Οι Core the Band μας έρχονται από τα όμορφα Χανιά. Δημιουργήθηκαν το 2012 κι από τότε έχουν κάνει πάνω από 200 συναυλίες σε όλη την Ευρώπη! Το 2015, το Ελληνικό συγκρότημα κέρδισε την πρώτη θέση στον μουσικό διαγωνισμό Global Battle of the Bands.

Η μουσική τους είναι μια σύνθεση της indie ροκ με την ψυχεδέλεια και το garage. Ακούστε παρακάτω το τελευταίο τους single με τίτλο "Constantly":
Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα