Σωκράτης Μάλαμας - Πέρασμα

Ο Σωκράτης Μάλαμας συναντά ξανά τον Άλκη Αλκαίο και τη Μελίνα Κανά και μας χαρίζει το "Πέρασμα", το νέο του δίσκο που κυκλοφόρησε πριν μερικές ημέρες.

Διαβάστηκε φορες
Δελτίο Τύπου

ΠΕΡΑΣΜΑ
Σωκράτης Μάλαμας
Άλκης Αλκαίος
Μελίνα Κανά

Είναι ο κόσμος πέρασμα / και η αγάπη κέρασμα / αντάλλαγμα δεν έχει

«Πέρασμα» είναι ο τίτλος του νέου άλμπουμ του Σωκράτη Μάλαμα σε μουσική δική του και στίχους Άλκη Αλκαίου, με τη συμμετοχή της Μελίνας Κανά σε πέντε τραγούδια. 

Η συνεργασία Σωκράτη Μάλαμα - Άλκη Αλκαίου, μας έχει χαρίσει και στο παρελθόν μερικά από τα ωραιότερα τραγούδια της δισκογραφίας τους και εδώ για άλλη μία φορά αποδεικνύεται πόσο ταιριαστά δένουν οι στίχοι του Αλκαίου με τη μουσική του Μάλαμα.

Τραγούδια που έχουν να κάνουν με τα κοινά τους όνειρα, με τον υπόγειο πόνο, με τα συναισθηματικά αδιέξοδα, με την απώλεια της ομορφιάς, με την τυφλότητα, με τις κοινωνικές διαπιστώσεις, με τον έρωτα, με την αγάπη, με το χτίσιμο και το γκρέμισμα των ψευδαισθήσεων. Τραγούδια σε φόρμες λαϊκές αλλά με την ιδιαίτερη σφραγίδα του Μάλαμα που τα κάνει απόλυτα αναγνωρίσιμα και μοναδικά.  

Λιτός, με τη συνοδεία μόνο της κιθάρας του, ο Σωκράτης Μάλαμας ξεδιπλώνει -και ταυτόχρονα προκαλεί- δυνατά συναισθήματα μέσα από τα νέα του τραγούδια, με μία εσωτερικότητα που καθηλώνει και συγκινεί.

Η συνεργασία του με τη Μελίνα Κανά μετά από αρκετά χρόνια, είναι ένα γεγονός που οι περισσότεροι ακροατές της μουσικής του περίμεναν με προσμονή! Η Κανά έχει αποδειχτεί μέσα στα χρόνια, η ιδανική γυναικεία φωνή των τραγουδιών του και η ερμηνεία της εδώ, έρχεται τόσο φυσική και αναπόφευκτα ιδεατή, σαν να μην έλειψε ποτέ.     

Τα χειρόγραφα των στίχων στο ένθετο του άλμπουμ, είναι του Άλκη Αλκαίου.

Τίτλος: Πέρασμα
Μουσική: Σωκράτης Μάλαμας
Στίχοι: Άλκης Αλκαίος
Ερμηνεία: Σωκράτης Μάλαμας - Μελίνα Κανά
Κυκλοφορία: 8/12/2010 (Lyra)

Tracklist:
1. ΒΡΑΔΥΝΕΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ – Μελίνα Κανά
2. ΚΑΡΑΒΙ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ – Σωκράτης Μάλαμας
3. ΔΕΥΤΕΡΟΠΡΙΜΑ – Μελίνα Κανά
4. ΟΙ ΜΥΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ – Σωκράτης Μάλαμας
5. ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ - Μελίνα Κανά
6. ΤΟ ΠΙΘΑΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΥΧΝΑΡΙ – Σωκράτης Μάλαμας

7. ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΟ – Σωκράτης Μάλαμας
8. ΤΑ ΦΡΥΓΑΝΑ – Μελίνα Κανά
9. ΑΚΡΟΒΑΤΗΣ – Σωκράτης Μάλαμας
10. ΙΛΙΓΓΟΣ – Σωκράτης Μάλαμας
11.ΚΟΛΛΑ ΛΕΥΚΗ – Μελίνα Κανά
12.ΤΟ ΘΑΥΜΑ – Σωκράτης Μάλαμας
13.ΡΕΣΤΑ – Σωκράτης Μάλαμας
14.ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΙΙ – Σωκράτης ΜάλαμαςΔιαβάστε ακόμα