Η συνάντηση The place

Είδαμε τη «Συνάντηση», τη νέα ταινία του Paolo Genovese

Ο δημιουργός των «Τέλειων Ξένων», που λάτρεψαν και αναπαράχθηκαν στην Ευρώπη, επιστρέφει με ένα κινηματογραφικά δοσμένο «θεατρικό». 
Διαβάστηκε φορες
Μια ιδιαίτερη ταινία, η «Συνάντηση» ("The Place"), προβάλλεται από την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου στους ελληνικούς κινηματογράφους από τη Strada Films

Ο Paolo Genovese σκηνοθέτης της μεγάλης επιτυχίας «Τέλειοι Ξένοι» ("Perfetti Sconosciuti", 2016), remake της οποίας είδαμε και στη χώρα μας έναν χρόνο αργότερα δια χειρός Θοδωρή Αθερίδη, επιστρέφει με ένα πολυπρόσωπο δράμα γεμάτο εκπλήξεις το οποίο αποτελεί  διασκευή της αμερικάνικης τηλεοπτικής σειράς, "Τhe Booth At The End", που έγραψε ο Christopher Kubasik και προβλήθηκε τη σεζόν 2011-12.

Η υπόθεση της ταινίας:

Ένας μυστηριώδης άνδρας κάθεται κάθε μέρα στο ίδιο τραπέζι ενός μπαρ, όπου δέχεται άγνωστους επισκέπτες. Ο καθένας από αυτούς έχει και μια τελείως διαφορετική επιθυμία, την οποία ο μυστηριώδης αυτός άντρας πρόκειται να εκπληρώσει, με αντάλλαγμα αυτοί να φέρουν εις πέρας συγκεκριμένες παράξενες αποστολές που τους αναθέτει. Αλλά μέχρι πόσο μπορούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι να πιέσουν τον εαυτό τους ως τα άκρα, ώστε να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες τους; Μέχρι πού είναι διατεθειμένοι να φτάσουν για να πάρουν αυτό που θέλουν;

Δείτε το trailer της ταινίας με ελληνικούς υπότιτλους:Στην προηγούμενη ταινία του Genovese κεντρικό θέμα ήταν οι σχέσεις και τα μυστικά που μπορεί να υπάρχουν, ανάμεσα σε ανθρώπους, που αν και γνωρίζονται τόσο καλά δεν είναι παρά άγνωστοι...

Στη νέα ταινία του, τον κύριο λόγο έχουν οι χαρακτήρες και η ηθική τους. Πόσο δύναμη έχει κανείς, να πει «όχι» στην πιο μεγάλη, στην πιο κρυφή του επιθυμία; Μια λάθος επιλογή του ενός είναι ικανή να οδηγήσει τους άλλους σε αδιέξοδο…

Η «Συνάντηση» πρόκειται για μία δυνατή, δραματική ταινία που ενώ διαδραματίζεται στον κλειστό χώρο ενός μπαρ λόγω της στιβαρής σκηνοθεσίας της δεν γίνεται αισθητή και δεν ενοχλεί η έλλειψη εξωτερικών γυρισμάτων.

Τον βασικό χαρακτήρα υποδύεται υποδειγματικά ο Valerio Mastandrea: έναν άνθρωπο χωρίς όνομα, άγγελο ή διάβολο επί γης. 

- «Γιατί ζητάς, τόσο φρικτά πράγματα;», ρωτάει κάποιος τον ήρωά μας στην ταινία.

- «Επειδή υπάρχουν αυτοί που είναι διατεθειμένοι να τα κάνουν», απαντά αποστομωτικά. 

Η «Συνάντηση» είναι μια ταινία ουσίας, βασισμένη στους καλογραμμένους διαλόγους, με ανατροπές και… άλλες ανατροπές, ένα υπέροχο «θεατρικό» κινηματογραφικά δοσμένο. 

Η συνάντηση The place

Σημείωμα σκηνοθέτη:

Ένας άντρας κάθεται σε ένα καφέ πάντα στην ίδια θέση, στο τραπέζι που βρίσκεται στο βάθος. Είναι πάντα εκεί. Μέρα και Νύχτα και δέχεται επισκέψεις. Καθένας από τους επισκέπτες του θέλει  κάτι, με οδηγό μια βαθιά του επιθυμία, μια ευχή που δείχνει ανέφικτη. Τίποτα όμως δεν είναι αδύνατο γι’ αυτόν τον άντρα. «Μπορώ να το πραγματοποιήσω» επαναλαμβάνει σε καθέναν ξεχωριστά. Υπάρχει όμως ένα τίμημα που ο καθένας πρέπει να πληρώσει.
Ποιος είναι αυτός ο άγνωστος που θέτει τους κανόνες του παιχνιδιού; Δε μας αφορά.

Οι συνέπειες των επιλογών τους αφορούν μόνο τους ανθρώπους που κάθονται μπροστά του στο καφέ. Η επιλογή να διαλέξουν ελεύθερα τι είναι καλό ή κακό, μαζί με το δικό τους μονοπάτι είναι δική τους. Είναι άνθρωποι που ενίοτε μπορεί να θέλουν ένα θαύμα, επιστρέφουν για να διηγηθούν τις ιστορίες τους και πώς αυτές συναντούν η μία την άλλη, καθώς αυξάνουν σε ένταση, συγκρούσεις, ποίηση ή τραγικές συνέπειες. Και ακόμα και αυτός ο ταπεινός μεσάζοντας, μπροστά σε τόση ανθρωπιά δεν μπορεί πλέον να μείνει αμέτοχος.   

Η ταυτότητα της ταινίας:

Σενάριο : Paolo Genovese, Isabella Aguilar, Christopher Kubasik (original story)
Σκηνοθεσία : Paolo Genovese
Παίζουν : Valerio Mastandrea, Marco Giallini, Alessandro Borghi
Χώρα: Ιταλία   
Γλώσσα: Ιταλικά  
Διάρκεια: 105' 
Διανομή: Strada films (Ελλάδα), Medusa Distribuzione

Αξιολόγηση ταινίας
Βαθμός ταινίας
10,0 / 10 (σε 1 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα