Theodore @ Fuzz

Theodore: Μας παρουσίασε το "Inner Dynamics" σε ένα ατμοσφαιρικό και εκρηκτικό live!

Βρεθήκαμε στο Fuzz για την παρουσίαση του τρίτου δίσκου του Theodore με τίτλο "Inner Dynamics".
Διαβάστηκε φορες
Ο Theodore είναι ένας ιδιαίτερος και ανήσυχος καλλιτέχνης, που μας έχει απασχολήσει πολύ λόγω της τολμηρής μουσικής του ταυτότητας, της υψηλής ποιότητας της δουλειάς του, αλλά και της φαντασμαγορικής σκηνικής του παρουσίας. Έχοντας ήδη δύο δίσκους στις αποσκευές του, ολοκλήρωσε τον τρίτο του δίσκο με τίτλο "Inner Dynamics" με τη United We Fly και αποφάσισε να τον παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου, τη μέρα της επίσημης κυκλοφορίας του άλμπουμ.

Οι προσδοκίες που είχαμε για το live στο Fuzz, αλλά και για το νέο του μουσικό εγχείρημα, ξεπεράστηκαν και με το παραπάνω. Ομολογώ πως ήταν η πρώτη φορά που θα άκουγα ζωντανά τον Theodore (aka  Θοδωρής Πολυχρονόπουλος ) και ήμουν ιδιαίτερα ανυπόμονη, καθώς όλοι μιλούσαν για την εκρηκτική παρουσία του στη σκηνή σε κάθε συναυλία και για το μοναδικό act του που παρασέρνει τον θεατή. Είχαν δίκιο! 

Ο κάτω χώρος του Fuzz γέμισε με ανθρώπους όλων των ηλικιών και ο Theodore ανέβηκε στη σκηνή μαζί με την μπάντα του, πανέτοιμος να μας εντάξει στο δικό του σύμπαν και να επικοινωνήσει στο κοινό το "Inner Dynamics", που αποτελείται από 10 αυτοτελή κομμάτια, τα οποία, διαδοχικά, αφηγούνται μια ιστορία ολοκλήρωσης. Και πράγματι, η ακρόαση των τραγουδιών θύμιζε μια εσωτερική δυναμική διαδρομή με αρχή μέση και τέλος.

Theodore @ Fuzz

Με δύο μικρόφωνα στη μέση της σκηνής, ο Theodore ενάλλασσε τη φωνή του πότε στο ένα και πότε στο άλλο, δημιουργώντας ένα αρμονικό σύνολο. Το τραγουδιστικό μέρος ενωνόταν με τις δυνατές κραυγές του και έμοιαζε σαν οι δύο πλευρές του καλλιτέχνη ή αλλιώς σαν οι δύο εαυτοί του να παλεύουν, να συγκρούονται, να αγκαλιάζονται και να γίνονται ένα. Φωνητικά από το υπερπέραν και ήχοι που ήταν σαν να κατέφταναν από την άλλη άκρη του κόσμου, γέννησαν ένα μοναδικό ηχοτοπίο που δεν θα μπορούσε να ονομαστεί αλλιώς παρά "Inner Dynamics".

Theodore @ Fuzz

Όσο παρακολουθούσα τη συναυλία του, τόσο πιο έντονη γινόταν η σκέψη πως πρόκειται για έναν πραγματικά εύστοχο τίτλο, καθώς τα 10 νέα τραγούδια του έχουν ετούτο ακριβώς το χαρακτηριστικό: είναι γεμάτα εσωτερική δύναμη που ρέει ανάμεσα στις νότες και στο ρυθμό, σαν μια μουσική φλέβα που κυλάει με φόρα και είναι έτοιμη να εκραγεί. Μεγάλοι σκοτεινοί πλανήτες που ανατινάζονταν και μετατρέπονταν σε μικρά φωτεινά αστέρια που έπεφταν απαλά στη γη, από τα εκρηκτικά "Disorientation" και  "Spit Blood Out" μέχρι τα πιο εσωστρεφή "For A While" και "Floating". Αυτή την εικόνα είχα συνεχώς στο μυαλό μου καθόλη τη διάρκεια του live.

Theodore @ Fuzz

Τα ενδιαφέροντα στοιχεία του Theodore δεν έγκεινται μόνο στις μουσικές του και στα τραγούδια των δισκογραφικών του δουλειών, αλλά και στη σκηνική του παρουσία. Άλλωστε, δεν είναι τυχαία που τον χαρακτηρίζουν performer και που τα μέσα μιλούν για μουσικές παραστάσεις και όχι ακριβώς συναυλίες.  Δίχως ίχνος στατικότητας και με διαρκή κίνηση, ο Theodore γινόταν ένα με τον ρυθμό και όλο του το είναι ακολουθούσε τη μουσική και τον ήχο των οργάνων. Πότε όρθιος στα δύο μικρόφωνα και πότε καθισμένος στο τρίτο μικρόφωνο στα πλήκτρα, σχεδόν έτρεμε ολόκληρος σαν να τον διαπερνούσε κάθε νότα, ενώ δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε τις εξαιρετικές στιγμές που μας χάρισε μαζί με τον drummer.

Theodore @ Fuzz

Τα υπέροχα φώτα, που ακολουθούσαν τον ρυθμό, έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο live και  το εκρηκτικό performance πάνω στη σκηνή. Δημιούργησαν μια μοναδική, μαγική και εκτός πραγματικότητας ατμόσφαιρα, ενώ αποτέλεσαν το τέλειο σκηνικό για να «εκτυλιχθεί», αλλά και να απογειωθεί,  ο  "Inner Dynamics". Στο εκρηκτικό live που ζήσαμε συνέβαλαν με τον δικό τους τρόπο οι εξαιρετικοί μουσικοί που πλαισίωσαν τον Theodore, οι Alessandro Giovanetto, Μάνος Κουρκούλης, Νικόλας Παπαχρονόπουλος και Ashley Hallinan, που έπαιξαν φανταστικά και μας χάρισαν μοναδικά ηχοχρώματα.

Theodore @ Fuzz

Η εσωτερική δύναμη και η εκρηκτική παρουσία του Theodore, παράλληλα με τον άρτιο μουσικά δίσκο του, κατέκλυσαν τον χώρο του Fuzz και διαπέρασαν όσους ήταν παρόντες.

Στο επόμενο live μην τον χάσετε, πραγματικά αξίζει! 

*Οι φωτογραφίες ανήκουν στον Μιχάλη Τσεσμετζή και το MixGrill.

Διαβάστε ακόμα