Το Θέατρο της Εβδομάδας | 3.12 - 9.12

Το σίγουρο είναι πως ο Δεκέμβρης είναι μήνας χαρούμενος και γιορτινός και το θέατρο έχει την τιμητική του.
Διαβάστηκε φορες
Ο Δεκέμβρης έκανε την καλύτερη δυνατή είσοδο με την κατάλληλη θερμοκρασία που αφενός μας προετοιμάζει για την έλευση των Χριστουγέννων κι αφετέρου μας παρακινεί ακόμη περισσότερο να παρακολουθήσουμε θεατρικές παραστάσεις. Ο χειμωνιάτικος καιρός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την επίσκεψη σε θεατρικές αίθουσες, εξαιρετικές παραστάσεις ανεβαίνουν και αυτήν την εβδομάδα, επομένως δεν μένει παρά να κλείσουμε εισιτήρια. 

Αυτήν την εβδομάδα, λοιπόν, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε σχεδόν είκοσι καινούριες παραστάσεις, αλλά και να αποχαιρετήσουμε αρκετές παραστάσεις που ρίχνουν αυλαία ως την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου. Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε στα μοναδικά δρώμενα που λαμβάνουν χώρα εν όψει των Χριστουγέννων στο Christmas Theatre. Το Christmas Magic Festival διαρκεί από 4 έως 6 Δεκέμβρη, ενώ το Μαύρο Θέατρο από 7 έως 9. Το σίγουρο είναι πως ο Δεκέμβρης είναι μήνας χαρούμενος και γιορτινός και το θέατρο έχει την τιμητική του.

Δείτε αναλυτικά τις παραστάσεις που ξεκινούν, καθώς κι εκείνες που τελειώνουν αυτήν την εβδομάδα. 

H Μητέρα του Αγίου @Αγγέλων Βήμα

«Επί κοίτην μου εν νυξίν εζήτησα ον ηγάπησεν η ψυχή μου. Εζήτησα αυτόν και ουκ εύρον αυτόν’. Άσμα Ασμάτων» Παλαιά Διαθήκη
«Τις νύχτες στο κρεβάτι μου γύρευα εκείνον που αγαπώ. Τον γύρευα μα δεν τον βρήκα» (μετάφραση Γιώργου Σεφέρη)
Η Ευσεβία, η μητέρα του άγιου, είναι μια γυναίκα που δύσκολα βρίσκεις όμοιά της. Κι όμως, όλες οι γυναίκες θα δουν σε αυτήν ένα μικρό ή μεγάλο μέρος του εαυτού τους, της ζωής τους, και των πολλών μορφών που υπάρχουν στο βάθος της ψυχής τους στις οποίες δεν έδωσαν ποτέ τη δυνατότητα να βγουν στην επιφάνεια. Η Ευσεβία το έκανε. Όχι επειδή το θέλησε. Επειδή συνέβη - από μόνο του. Κι εκείνη αφέθηκε κι είπε ας γίνει ό,τι είναι να γίνει.Κι έγιναν πολλά.Μέχρι και αγιοποίηση του γιου της. Απόλυτη στην αγάπη της, απόλυτη και στο μίσος της η Ευσεβία. Ακόμη κι όταν φτάνει στα άκρα και σκοτώνει το κάνει σαν μια απλή, καθημερινή πράξη. Όπως κι όταν αναζητεί τον έρωτα στα πιο απροσδόκητα κι αντιφατικά μέρη. Και την ετυμηγορία της ζωής, για όσα έκανε κι όσα δεν έγιναν, την δέχεται με γαλήνη και αξιοπρέπεια.

Πρεμιέρα: Δευτέρα 3/12

*****

Με λένε Έμμα @Σύγχρονο Θέατρο

Τι είναι αυτό που κάνει τη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου δυσβάσταχτη; Εμείς ή ο κόσμος είναι ελαττωματικός; Υπάρχει αλήθεια; Πόσα προσωπεία διαθέτουμε; Μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή μας;
Η Έμμα είναι γυναίκα, ηθοποιός, έξυπνη, ταλαντούχα, φιλόδοξη, θυμωμένη, πνευματώδης, εθισμένη σε ναρκωτικές ουσίες. Από τη σκηνή του θεάτρου βρίσκεται σε ένα κέντρο αποτοξίνωσης προσπαθώντας να ανακαλύψει εκ νέου τον ευατό της και να επαναπροσδιορίσει τη σχέση της με τον κόσμο που την περιβάλλει.
Η ιστορία της Έμμα δεν είναι μια απλή ιστορία αποτοξίνωσης και αποκατάστασης. Είναι η προσπάθεια του ανθρώπου να επιβιώσει μέσα στον σύγχρονο κόσμο. Ένα έργο-πρόκληση για τη γενναιότητα που απαιτεί η ζωή, που συν-κινεί και τολμά να μιλήσει για «άγριες καταστάσεις» με απλότητα και χιούμορ σε μια ξέφρενη στους ρυθμούς και στις εναλλαγές δραματουργία.

Πρεμιέρα: Πέμπτη 6/12

*****

Βινύλιο @Θέατρο Νέου Κόσμου

Σε εκείνον αρέσει να συλλέγει παλιά βινύλια, σε εκείνη να διαβάζει μεταχειρισμένα βιβλία. Ένα πρωί θα συναντηθούν σε ένα παλαιοπωλείο κι έτσι θα αρχίσει η ιστορία τους. 
Μια ιστορία αγάπης. Μια ιστορία για την αγάπη που ψάχνουμε, που χάσαμε, που νομίζουμε ότι βρήκαμε ή ότι δεν θα βρούμε ποτέ. Μια σχέση χωρίς πρίγκιπες και πριγκίπισσες, χωρίς λευκά άλογα ή ρομαντικές αυτοκτονίες, μια σχέση με ενθουσιασμούς, συγκρούσεις και συναισθηματικές αναπηρίες, με γεύσεις και μουσικές. Αρκεί όμως ο έρωτας; Μπορεί ο άλλος να σε αλλάξει; 
Μια ιστορία για δύο νέους του σήμερα, που νοσταλγούν ένα χθες που δεν γνώρισαν και ονειρεύονται ένα μαζί που δεν έμαθαν ακόμα. 

 Πρεμιέρα: Παρασκευή 7/12

***** 

Δύο γυναίκες χορεύουν @Θέατρο Μεταξουργείο

Το έργο «Δυο γυναίκες χορεύουν», του Καταλανού συγγραφέα Ζουζέπ Μαρία Μπενέτ ι Ζουρνέτ, που θεωρείται απ’ τους κορυφαίους της σύγχρονης ισπανικής θεατρικής γραφής, θα ανεβάσει για τη θεατρική περίοδο 2018-2019, το Θέατρο «Μεταξουργείο». Η παράσταση γνώρισε μεγάλη επιτυχία κι έχει παιχτεί σε όλες σχεδόν τις πρωτεύουσες της Ευρώπης.  Στο Θέατρο «Μεταξουργείο», θα παίζεται από τις 9 Δεκεμβρίου 2018, σε σκηνοθεσία Nebojsa Bradic. Παίζουν οι ηθοποιοί: Άννα Βαγενά και Γιασεμή Κηλαηδόνη. Στο έργο, το χιούμορ και η συγκίνηση να εναλλάσσονται γοργά. Δύο γυναίκες, εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους, ηλικία, μνήμες, επιθυμίες, με μόνο κοινό τη μοναξιά τους, ενώνουν τις ζωές τους και χορεύουν μαζί...τον τελευταίο χορό.

Πρεμιέρα: Κυριακή 9/12


*****
Παραστάσεις που ξεκινούν αυτήν την εβδομάδα:

Από 3/12

Όλο σπίτι, κρεβάτι κι εκκλησία @Θέατρο Τέχνης 
Δανειστής @Rabbithole
To χελιδόνι @Μικρό Γκλόρια
Ένα φεγγάρι για καταραμένους @Πορεία  at Victoria

Aπό 4/12
Christmas Magic festival @Christmas Theatre

Από 6/12
Τω μάθειμα @Bios

Επείγοντα περιστατικά: εχθροί εξ αίματος - βιολογικός μετανάστης
@Από Κοινού Θέατρο

Από 7/12

Μια ζωή στο θέατρο @ Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας, Β’ Σκηνή
Οι Άτρωτοι @Αγγέλων Βήμα
Γράμματα στη Νόρα @Μπάγκειον Ξενοδοχείον
Aνθολογία- Μαύρο Θέατρο @Christmas Theatre 

Από 8/12

Χριστουγεννιάτικη Ιστορία @Εθνικό Θέατρο Rex (Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη»)
Αγγέλικα Νίκλη Σολωμού η Διάφανη @Vault Theatre

Από 9/12

Magic inside @Γυάλινο Μουσικό Θέατρο


Παραστάσεις που ρίχνουν αυλαία αυτήν την εβδομάδα:

Έως 3/12
Black Swans @Θέατρο Κινητήρας

Έως 4/12
Στέλλα Κοιμήσου @Τζένη Καρέζη
Zid και Νύχτα@ Θέατρο Σημείο, Κεντρική Σκηνή

Έως 6/12
Chameleon @Studio Μαυρομιχάλη
To κοράκι @Θέατρο Μπέλλος

Έως 9/12
Γρανάδα @Θέατρο του Νέου Κόσμου
Ελένη @Θέατρο του Νέου Κόσμου
Το αγκάθι της ακακίας @Θέατρο Άβατον
Ζωρζ Νταντέν = ο άναυδος σύζυγος @Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν»
Και τα αγόρια κλαίνε @Θέατρο Μπέλλος
Μέχρι πριν μια μέρα @Θέατρο Εκστάν
Nordost @Studio Μαυρομιχάλη
Το πείραμα @Μέγαρο Μουσικής- Υποσκήνιο Β’ «Αλεξάνδρα Τριάντη»

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα