Halocraft - chains for the sea

Συνέντευξη: Halocraft - Chains For The Sea

Με αφορμή την νέα κυκλοφορία τους, οι Halocraft μας μίλησαν για τη δουλειά τους, την ελληνική post rock σκηνή και τα χαμένα παιδιά του δάσους.

Διαβάστηκε φορες
Μετά από δύο EP οι Halocraft προσφάτως παρέδωσαν στο κοινό το τελευταίο τους πόνημα με τίτλο “Chains For The Sea”. Με αυτή την αφορμή μας μίλησαν για τη δουλειά τους, την ελληνική post rock σκηνή και τα χαμένα παιδιά του δάσους.

Mix Grill: Συστήστε μας τους Halocraft.
Halocraft: Οι Halocraft είναι τέσσερα παιδιά από τα Γιαννιτσά, που από μικρή ηλικία έμπλεξαν με την μουσική και συνεχίζουν μέχρι σήμερα να ακολουθούν την αγάπη τους γι' αυτήν. Στον πυρήνα μας πάντως, πέρα από μπάντα, είμαστε περισσότερο μια παρέα.

M.G.: Πως θα χαρακτηρίζατε τη μουσική σας;
H: Η μουσική μας είναι λίγο δύσκολο να χαρακτηριστεί, αλλά σε γενικά πλαίσια θα έλεγα ότι είμαστε μια cinematic, post rock μπάντα. Αν και δεν φοβόμαστε να ξεφεύγουμε από το ύφος χωρίς να δεσμευόμαστε σε ταμπέλες. Σε γενικά πλαίσια μας αρέσει να πειραματιζόμαστε κι αυτό φαίνεται στο τελευταίο μας άλμπουμ, το οποίο αν και κρατάει το γενικό vibe της μπάντας, εξερευνά τους ορίζοντες και πέρα απ' αυτό.

M.G.Ποιες είναι οι επιρροές σας;
H: Από που να ξεκινήσεις και που να τελειώσεις... This Will Destroy You, Maybeshewill, God Is An Astronaut, Explosions In The Sky και τόσες πολλές ακόμα που αν τις αναφέραμε όλες θα γινόμασταν κουραστικοί. Μια τεράστια επιρροή για την μπάντα είναι οι Signals To Vega, οι οποίοι κατά την γνώμη μας είναι η πιο υποτιμημένη μπάντα στον χώρο της post rock. Είναι ένας από τους βασικούς λόγους που αγαπήσαμε αυτό το είδος και το ακολουθήσαμε.

M.G.: Το “Chains For The Sea” είναι ή τρίτη επίσημη κυκλοφορία του group. Τι έχει αλλάξει από την εποχή του “The City In Your Eyes”;
H: Τα πρώτα δυο EP μας ήταν ξεκάθαρα πειραματικά. Προσπαθούσαμε να βρούμε τον ήχο μας σαν μπάντα και καταλήξαμε στο “Chains For The Sea”. Η αλήθεια είναι ότι θεωρούμε αυτό το άλμπουμ ως την πρώτη μας δουλειά, έχοντας ωριμάσει πλέον μουσικά και έχοντας γνώση του τι θέλουμε προχωράμε με σταθερά βήματα.
Halocraft
M.G.Η τελευταία σας δουλειά είναι ένα concept album. Θέλετε να μας μιλήσετε λίγο περισσότερο για αυτό;
H: Tα περισσότερα άλμπουμ στην post rock είναι φτιαγμένα για να ακούγονται ενιαία όπως ένα βιβλίο ξεκινάει από τον πρόλογο και καταλήγει στον επίλογο. Το “Chains For The Sea” είναι το πρώτο κομμάτι της ιστορίας του δάσους της μάγισσας και όπως όλες οι καλές ιστορίες, έτσι κι αυτή ξεκινάει από το τέλος. Χωρίς να θέλουμε να φανερώσουμε πολλά, μιας και θέλουμε ο καθένας ξεχωριστά να δημιουργήσει την δικιά του εκδοχή μες το μυαλό του, τα βασικό θέμα της είναι η ιστορία ενός κοριτσιού που ανακάλυψε την αλήθεια των πάντων και καθώς ο κόσμος στον οποίο μεγάλωσε δεν ήταν έτοιμος να την αποδεχθεί, αποφάσισε να δημιουργήσει τον δικό της, μαζεύοντας τα παιδιά που εγκατέλειπαν στο δάσος. Έχουμε αφήσει πολλά από τα σημάδια της ιστορίας μέσα στο άλμπουμ, στις αναρτήσεις που κάνουμε στα social media κι ακόμα και η εμφάνιση μας πάνω στο stage παίζει τεράστιο ρόλο.

M.G.
: Από τις πρώτες μέρες της κυκλοφορίας του, οι οιωνοί μοιάζει να είναι με το μέρος σας. Η ανταπόκριση και το feedback του κόσμου είναι ιδιαίτερα ευνοϊκά. Πού πιστεύετε ότι οφείλεται αυτό;
H
: Το άλμπουμ είναι μια καλοδεμένη δουλειά και αυτό έχει γίνει αντιληπτό από το κοινό. Είχαμε την τύχη να μας φιλοξενήσει κι ένα μεγάλο κανάλι στο YouTube το Where post rock dwells, πράγμα το οποίο έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στο να φτάσει η δουλειά μας σε περισσότερα αυτιά. Επίσης δεν πρέπει να ξεχάσουμε και το υπέροχο artwork του άλμπουμ, που είναι μια δημιουργία του φίλου μας Τηλέμαχου Μήλιου.

M.G.
: Η έδρα του συγκροτήματος είναι τα Γιαννιτσά. Πόσο δύσκολο είναι για μία μπάντα να παραμείνει λειτουργική σε μία επαρχιακή πόλη;
H
: Καθόλου δύσκολο. Ζούμε σε μια εποχή όπου όλα τα μέσα που είναι αναγκαία για να φτάσει η δουλειά σου σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται να την ακούσουν, είναι προσιτά σε όλους. Εξάλλου το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει θέληση και όρεξη για δημιουργία και το μέρος συνήθως δεν παίζει ρόλο.

M.G.: Η ελληνική post rock σκηνή τα τελευταία χρόνια κερδίζει έδαφος διευρύνοντας συνεχώς το fan base της. Σε ποιους παράγοντες αποδίδεις αυτή την εξέλιξη.
H
: Είναι ένα είδος μουσικής το οποίο όταν το ανακαλύψεις μια φορά βλέπεις τον εαυτό σου να επιστρέφει πίσω σε αυτό. Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι θα βάλουν ενα post rock άλμπουμ να ακούγεται στο background όσο ασχολούνται με κάτι άλλο και άνθρωποι οι οποίοι θα βιώσουν το άλμπουμ από την αρχή μέχρι το τέλος του. Η ομορφιά δεν κρύβεται. Κι όσο ένα μουσικό είδος είναι τόσο πλούσιο πάντα θα υπάρχουν αυτοί που θα το υποστηρίζουν και ελπίζουμε κάθε μέρα να γίνονται όλο και περισσότεροι.
Halocraft - chains for the sea
M.G.: Προσπαθείτε ως μέλη της μπάντας να διατηρήσετε ένα ανώνυμο προφίλ. Από το artwork και το site σας απουσιάζουν φωτογραφίες και στα live εμφανιζόσαστε με μάσκες. Υπάρχει κάποιος συμβολισμός σε αυτό;
H: Όταν ανεβαίνουμε στο stage σταματάμε να είμαστε ο εαυτός μας και γινόμαστε κομμάτι της ιστορίας του άλμπουμ. Οι μάσκες, η ενδυμασία και όλα τα υπόλοιπα εξυπηρετούν αυτόν τον σκοπό. Επίσης είναι κι ένας τρόπος για να μένουμε στο μυαλό του κοινού.

M.G.: Ποια είναι τα επόμενα βήματα των Halocraft;
H: Live, live και ξανά live. Ήδη ετοιμάζουμε μια ελληνική περιοδεία και βρισκόμαστε σε επικοινωνία με άλλες μπάντες του είδους ώστε να μπορέσουμε όλοι μαζί να ανεβάσουμε την σκηνή της post rock. Δεν σταματάμε ποτέ να γράφουμε μουσική και ήδη υπάρχουν έτοιμα κάποια κομμάτια για την επόμενη μας δουλειά.

M.G.
: Πού θα μπορούσε κάποιος να ακούσει τη μουσική σας;
H: Η μουσική μας υπάρχει σε όλες τις μουσικές πλατφόρμες (YouTube, Spotify, Bandcamp, iTunes) και σύντομα θα υπάρχουν digipack cd τα οποία θα διατίθενται στις live εμφανίσεις μας, αλλά και μέσω της σελίδας μας στο Facebook.

Ευχαριστούμε πολύ!


Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
10,0 / 10 (σε 5 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα