Ποιές κυκλοφορίες αναμένουμε το 2011

Βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή του 2011, αλλά η χρονιά αναμένεται αρκετά ενδιαφέρουσα όσον αφορά τις κυκλοφορίες δίσκων.
Διαβάστηκε φορες
Βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή του 2011, αλλά η χρονιά αναμένεται αρκετά ενδιαφέρουσα όσον αφορά τις κυκλοφορίες δίσκων. Το 2010 ήταν σχετικά φτωχό σε κυκλοφορίες από μεγάλα ονόματα. Arcade Fire, Kanye West και Gorillaz κυκλοφόρησαν τις νέες τους δουλειές την χρονιά που αφήσαμε πίσω μας πριν λίγες ημέρες.

Αντίθετα, το 2011 περιμένουμε να ακούσουμε τις νέες δουλειές από αρκετά μεγάλα ονόματα της μουσικής. Οι REM, Radiohead, Coldplay, U2, Red Hot Chilli Peppers, Strokes, Arctic Monkeys και Nick Cave And The Bad Seeds, είναι μερικά από τα συγκροτήματα που έχουν ανακοινώσει νέες κυκλοφορίες μέσα στο 2011. Οι REM μετά το Accelerate του 2008, ετοίμασαν τον νέο τους δίσκο με τίτλο "Collapse Into Now", ο οποίος αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Μάρτιο. Οι Radiohead θα δώσουν την δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να κατεβάσουν την νέα τους δουλειά, πληρώνοντας το αντίτιμο που οι ίδιοι θέλουν, ακολουθώντας την πετυχημένη μέθοδο του "In Rainbows". Το συγκρότημα πάντως είναι στο studio από το περασμένο Φθινόπωρο και λέγεται ότι ο νέος δίσκος τους θα έχει περίπου 10 κομμάτια.

Οι Coldplay συνεχίζουν την συνεργασία τους με τον Brian Eno και για τον πέμπτο δίσκο τους, μετα το πολύ καλό "Viva La Vida Or Death And All His Friends". Οι U2 στην νέα τους δουλειά με τίτλο "Songs Of Ascent" συνεργάζονται με τον παραγωγό Danger Mouse και αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Μάιο. Οι Red Hot Chilli Peppers θα κυκλοφορήσουν το δέκατο τους άλμπουμ με νέο κιθαρίστα Josh Klinghoffer. Οι Strokes αφού επανενώθηκαν το καλοκαίρι για να λάβουν μέρος σε κάποια φεστιβάλ, ετοιμάζουν το τέταρτο δίσκο τους μετά την τελευταία τους κυκλοφορία "First Impression Of Earth" του 2006. Ο Nick Cave δήλωσε ότι μέσα στην χρονιά πρέπει να αναμένουμε τον νέο του πόνημα με τους Bad Seeds, μετά το πολύ καλό "Grinderman 2" του 2010.

Η αγαπημένη μας PJ Harvey επιστρέφει το Φεβρουάριο με το "Let England Shake". Στο album θα υπάρχουν αρκετές συνεργασίες, όπως ο John Parish, με τον οποίο συνεργάζεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ο Mick Harvey (ex-Bad Seeds), ο παραγωγός Flood (U2, Depeche Mode) και ο Jean-Marc Butty. Με τον Flood θα συνεργαστούν και οι Glasvegas στο νέο τους δίσκο "Euphoric Heartbreak". Την ερχόμενη Κυριακή περιμένουμε να ακούσουμε το πρώτο τραγούδι του.

Εκτός από τις παραπάνω κυκλοφορίες που σίγουρα θα τραβήξουν την μεγαλύτερη προσοχή, θα υπάρξουν και κάποιες ακόμα που ανυπομονούμε να ακούσουμε:

And You Will Know Us By The Trail Of Dead - Tao Of The Dead
Aphex Twin (νέος δίσκος μετά το 2001)
Arctic Monkeys (τέταρτος δίσκος την άνοιξη σε παραγωγή του James Ford)
Beastie Boys - Hot Sause Commitee Part 1 (φθινόπωρο)
Beck
Black Lips
Bon Iver
Bright Eyes
British Sea Power - Valhalla Dancehall
(κυκλοφόρησε στις 10/01)
The Decemberists - The Kings Is Dead
Fleet Foxes
Peter Gabriel - New Blood
J Mascis - Several Shades Of Why
(το πρώτο solo album του εγκέφαλου των Dinosaur Jr θα κυκλοφορήσει στις 14 Μαρτίου)

Iron & Wine - Kiss Each Other CleanIron & Wine - Kiss Each Other Clean (αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 25 Ιανουαρίου - το Spin του δίνει 9 στα 10).
Kanye West & Jay Z - Watch The Throne
The Kills - Blood Pressures
(αναμένεται στις 4 Απριλίου)
Lady Gaga - Born This Way
Lil Wayne
Mogwai - Hardcore Will Never Die, But You Will
My Morning Jacket
Gruff Rhys - Hotel Shampoo
The Shins
The Good, The Bad & The Queen (2ο άλμπουμ από τους Damon Albarn, Paul Simonon, Simon Tong, Tony Allen)
Jane's Addiction (συμμετέχει και ο Dave Sitek από τους Tv On The Radio) 
Panda Bear - Tomboy (μέλος των Animal Collective)
Portishead
White Lies - Ritual
Okkervil River
The Pains Of Being Pure At Heart
Pete, Bjorn And John



Διαβάστε ακόμα