Ελένη Πέτα & Παναγιώτης Μάργαρης @ Θέατρο Κάππα (17,24/1)

Η Ελένη Πέτα και ο κιθαρίστας Παναγιώτης Μάργαρης για 2 ακόμα Δευτέρες 17 και 24 Ιανουαρίου 2011 στις 21.30. 
Διαβάστηκε φορες
Δελτίο Τύπου

ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΠΠΑ
ΕΛΕΝΗ ΠΕΤΑ || ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΡΓΑΡΗΣ

"DUENDE"
17 & 24 Ιανουαρίου

«Σε όλη την Ανδαλουσία…όλοι μιλούν συνεχώς για duende και το αναγνωρίζουν με αλάνθαστο ένστικτο μόλις εμφανιστεί». (Federico Garcia Lorca)

Duende: μία λέξη δίχως συγκεριμένη ετυμολογία αλλά γνώριμη σαν έννοια.

Αυτή είναι και η πηγή έμπνευσης της νέας δισκογραφικής πρότασης και της παράστασης που θα παρουσιάσουν ξανά στο Θέατρο Κάππα η Ελένη Πέτα και ο κιθαρίστας Παναγιώτης Μάργαρης για 2 ακόμα Δευτέρες 17 και 24 Ιανουαρίου 2011 στις 21.30. 

Μετά την εμφάνιση στο πλάι του Al Di Meola στη σκηνή του Gazarte, όπου απέσπασαν τις καλύτερες κριτικές, καθώς και τις δύο επιτυχημένες παραστάσεις του Δεκεμβρίου στο Θέατρο Κάππα ξεκινούν τη νέα χρονιά σ' αυτόν τον  εναλλακτικό για τα μουσικά δρώμενα χώρο, που ταιριάζει απόλυτα στο κλίμα του Duende.

Τραγούδια της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας, του Ισραήλ, του Μεξικό, της Αγγλίας, συναντούν διαχρονικά κομμάτια της Ελληνικής τραγουδοποιίας, από την προσωπική δισκογραφία της Ελένης αλλά και Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Ανδρέου, Μικρούτσικο, Σαββόπουλο, δημιουργώντας ένα μοναδικό, γεμάτο εκπλήξεις μουσικό τοπίο.

Η σαγηνευτική φωνή της Ελένης Πέτα και το κιθαριστικό ταμπεραμέντο του Παναγιώτη Μάργαρη, με ενορχητρωτική διάθεση τόσο σκοτεινή, όσο και φλογερή. Τόσο Μεσογειακή όσο και Δυτική. Τόσο απαλή όσο και...αιχμηρή.

Μαζί τους επί σκηνής:
Μιχάλης Πορφύρης: Τσέλο
Stephen Fleming: Ηλεκτρική, Ακουστική Κιθάρα

Ηχοληψία: Βασίλης Μάρκου

Παραγωγή: Backstage Productions

ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΠΠΑ
Κυψέλης 2, Αθήνα
 
Εισητήρια: 10, 15, 20 Euro *Κρατήσεις - τηλ. 210 8831068*
Προπώληση: http://www.ticketservices.gr/el/events/?eventid=54

** Το cd album με τίτλο "DUENDE" βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο παραγωγής στο στούντιο. Δείγμα της δουλειάς σύντομα στα ραδιόφωνα.**


Διαβάστε ακόμα