AggelakasMUC16

Με εκπλήξη ο Γιάννης Αγγελάκας και οι 100°C στο Block 33

Στο σταθερό ραντεβού του με τη Θεσσαλονίκη.
Διαβάστηκε φορες
Δεν το συνηθίζει ο Γιάννης Αγγελάκας να παίζει δύο σερί βραδιές στην πόλη, οπότε η παρουσία του στο Block 33 το πρώτο Σαββατοκύριακο του Φλεβάρη ήταν μικρή και πολύ ευχάριστη έκπληξη. Κοιτώντας το αρχείο παρατηρώ πως είναι σταθερό το ραντεβού κάθε δεύτερο χειμώνα και πως έχουν ήδη περάσει τέσσερα χρόνια από τη «δημιουργία» των 100℃. Είχα μια υποψία - που μπορεί να έτρεφε και μια ελπίδα - για παρουσίαση ορισμένων καινούριων τραγουδιών, αλλά μάλλον ο σκοπός της εμφάνισης ήταν η ίδια η χαρά που προσφέρει, τόσο στο κοινό όσο και στους μουσικούς.

Καθώς περνούσε η ώρα στο γεμάτο Block 33 και δεν υπήρχαν σημάδια για καινούρια τραγούδια σκεφτόμουν αν η βραδιά θα έχει κάποια έκπληξη, κάτι καινούριο ή διαφορετικό, να έρθει ως κερασάκι στην τούρτα της πολύ δυνατής παρουσίας του Αγγελάκα και των 100℃ επί σκηνής. Η έκπληξη ήρθε λίγο πριν το τέλος: «ένα παλιότερο που έχουμε να παίξουμε αρκετά χρόνια» είπε και ξεκίνησε το «6η Αυγούστου». Τραγούδια από τις Τρύπες γενικά δεν λείπουν στις συναυλίες του, αλλά υπάρχουν πολλά αγαπημένα που δεν ακούγονται συχνά. Προχθές για ακόμα μια φορά ο κόσμος τραγούδησε μόνος του ολόκληρο το «Ταξιδιάρα Ψυχή».

Δεν ήταν βέβαια αυτό το μόνο τραγούδι στο οποίο η συμμετοχή «από κάτω» ήταν έντονη. Αν εξαιρεθεί η πανταχού παρούσα τσιγαρίλα, το κοινό στο Block ήταν από τα καλύτερα των τελευταίων συναυλιών που έχω παρακολουθήσει. Χωρίς θορυβώδες μουχαμπέτι, χωρίς πολλά άσκοπα φωτεινά κινητά, με ζωηρή συμμετοχή σε χειροκρότημα και τραγούδι, ο κόσμος αυτός ενίσχυσε την συνολική εμπειρία της συναυλίας. Κάτι τέτοιο είναι πολύ σημαντικό κι ακόμα πιο δύσκολο να επιτευχθεί στις μέρες μας.

Όπως και να 'χει, η «νέα» μουσική προσέγγιση με τους 100℃ σε κλασικά τραγούδια όπως το «Το Τρένο» συνεχίζει να έχει ενδιαφέρον. Το ίδιο ισχύει και για πολλά καινούρια τραγούδια, είτε αυτά είναι από το «Ήσυχα Τραγούδια Για Ανέμελα Λιβάδια» («Μόνο Από Τη Λύπη Σου», «Νεάντερταλ») ή την «Γελαστή Ανηφόρα» που προτιμήθηκε περισσότερο την Παρασκευή («Σαράβαλο», «Τηλεντρόγκες», «Πόθοι» και άλλα). Το σχήμα έχει από καιρό «δέσει» και η συναυλία αυτή ήταν μια σύντομη και όμορφη στάση στον δρόμο για νέες ήττες για νέες συντριβές που ανοίγεται.

Setlist

Κεφάλι Γεμάτο Χρυσάφι
Μόνο Από Τη Λύπη Σου
Άγγελος
Γλέντι
Αιρετικό
Δικαιοσύνη
Ακίνδυνο Τραγουδάκι
Τηλεντρόγκες
Ευγνωμοσύνη
Ποτάμι
Η Αγάπη Ορμάει Μπροστά
Είμαι Τυχερός
Άγρια Των Άστρων Μουσική
Παίρνε Με Μαζί Σου
Πόθοι
Μέσα Μου Ο Αέρας Που Φυσά
Ο Χαμένος Τα Παίρνει Όλα
Νεάντερταλ
Από 'Δω Και Πάνω
Το Τρένο
Σαράβαλο
Σιγά Μην Κλάψω
Μέσα Στη Νύχτα Των Άλλων
Ακούω Την Αγάπη
-
Επισκέπτες
Ταξιδιάρα Ψυχή
Θ' Ανατέλλω
6η Αυγούστου
Γιορτή

Η φωτογραφία είναι της Στεφανίας Διακάκη από παλιότερη συναυλία.


Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
8,0 / 10 (σε 1 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα