Μαρία Παπαγεωργίου

Η Μαρία Παπαγεωργίου ξαναδίνει νόημα στις Δευτέρες μας

Σαν "déjà vu" έμοιαζε… Βράδυ Δευτέρας με Μαρία Παπαγεωργίου στο Σταυρό του Νότου. Και όμως ό,τι ακολούθησε ήταν σαφώς πρωτόγνωρο.
Διαβάστηκε φορες
Σαν "déjà vu" έμοιαζε… Βράδυ Δευτέρας με Μαρία Παπαγεωργίου στο Σταυρό του Νότου Club. Και όμως ό,τι ακολούθησε ήταν σαφώς πρωτόγνωρο.

Στο λιτό σκηνικό του Σταυρού του Νότου, σε λακωνικές συνθέσεις φώτων που ταιριάζουν άψογα στην ερμηνεύτρια, το «Κορίτσι με την κόκκινη κιθάρα» μας χάρισε δύο περίπου ώρες πολύ έντονων συναισθημάτων. Συγκινηθήκαμε ξανά με παλιές της επιτυχίες, ταξιδέψαμε με τις φρέσκες διασκευές της σε Θεοδωράκη (με τον ίδιο να καμαρώνει μέσω live streaming από το σπίτι του), τραγουδήσαμε τα πιο καινούργια δικά της και επιλεγμένα άλλων…

Αν και τα συναισθήματα ήταν γνώριμα από κάθε εμφάνιση της Μαρίας, που σαφώς με πετυχημένη (μυστική) συνταγή εξιτάρει και τον πιο τυχαίο που θα βρεθεί σε live της, η εμπειρία ήταν και πάλι μοναδική! Με μια Μαρία πολύ ανανεωμένη που δεν επαναπαύεται στο έκδηλο ταλέντο της, ούτε σε ασφαλείς επιλογές, το κοινό ζεστάθηκε κιόλας από το δεύτερο τραγούδι, προσφέροντας άφθονο χειροκρότημα, αλλά και αδιάκοπο τραγούδισμά καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς.

Με μια ποικιλόμορφη παρέα επάνω στη σκηνή να συντροφεύει: ο Σταύρος Ρουμελιώτης στις κιθάρες, ο Μιχάλης Βρέττας στο βιολί, η Σοφία Ευκλείδου στο τσέλο, ο Ντίνος Μάνος στο κοντραμπάσο, ο Κρίτων Μπελλώνιας στα τύμπανα, ο Χρήστος Τόλης στα πλήκτρα και η Μαρία στην κόκκινη κιθάρα της, αλλά και στο νταούλι ενίοτε (και κλασικά στην επιμέλεια του προγράμματος).

Μια Μαρία να μας ερμηνεύει το κλασικό πλέον «Θα σου ψιθυρίζω την Μαρκίζα», το ολοκαίνουργιο «Δεν σε είδα» του Σταύρου Ρουμελιώτη, το «Ξημερώνει» και την «Αγάπη» του Θεοδωράκη να τρομάζουν τους αδαείς με τις ερμηνευτικές ικανότητες αυτής της φωνής. Μια Μαρία να συγκινεί ακόμη και με την ρυθμική «Νύχτα» του Δρογώση (που την έχει κάνει ξεκάθαρα δική της).

Στις ιδιαίτερες στιγμές της βραδιάς πρέπει να αναφερθούν η χορωδιακή συμμετοχή του κοινού στον «Σπόρο», αλλά και το κάλεσμα της Μαρίας στη Φωτεινή Βελεσιώτου να ανέβει στη σκηνή από το τραπέζι της και να μας χαρίσουν μερικές σπουδαίες ερμηνείες ακόμα.

Τέλος θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που άκουσα ζωντανά τα φωνητικά της Μαρίας στον «Κηπουρό» του Παύλου Παυλίδη.

Επιδιώξτε άμεσα να θαυμάσετε το «Κορίτσι με την κόκκινη κιθάρα» σε κάποια εμφάνιση της…αξίζει!

Διαβάστε ακόμα