Ανταπόκριση Watain @ Gagarin 205: Ένα φανταστικό show

Πραγματικά ήταν ένα φανταστικό show και oι Watain έδειξαν για άλλη μια φορά πόσο μεγάλη μπάντα είναι, χωρίς καμία αμφιβολία. Ανυπομονούμε μέχρι την επόμενη φορά, λοιπόν.

Διαβάστηκε φορες
Η μέρα που όλοι περιμέναμε έφτασε. Στην καρδιά της Άνοιξης, μόλις μια εβδομάδα μετά τις γιορτινές μέρες του Πάσχα, οι Watain μας είχαν υποσχεθεί μια βραδιά που θα έχουμε να θυμόμαστε για καιρό. Ήδη από τις πρώτες μέρες της αναγγελίας της συναυλίας αυτής - περίπου αρχές Γενάρη - ο ενθουσιασμός στους κύκλους των οπαδών ήταν μεγάλος και αποτελούσε και ένα αντικείμενο συζήτησης.

Κατέφθασα στο Gagarin 205 σχετικά νωρίς εκείνη τη μέρα, καθώς η κίνηση στους δρόμους της πόλης ήταν ιδιαίτερα χαλαροί. Οι πόρτες δεν είχαν ανοίξει ακόμα, αλλά ήδη αρκετός ήταν ο κόσμος που περίμενε υπομονετικά απ΄έξω (...και μερικοί σαν και εμάς στο σουβλατζίδικο απέναντι). Λίγο αργότερα είχαμε μπει εντός του club κάνοντας και τα απαραίτητα ψώνια μας από το merch stand. Ομολογώ ότι περίμενα λίγο μεγαλύτερη ποικιλία, αλλά οι Watain προτίμησαν να έρθουν με λιγοστά καλούδια.


Λίγο μετά τις 8 ανέβηκε η πρώτη μπάντα από το lineup της βραδιάς. Οι Thy Darkened Shade. Mια ιδανική εισαγωγή για το ολοκαύτωμα της βραδιάς. Μια σχετικά μεγάλη σε διάρκεια τελετουργία τύπου "Batushka" (άναμμα κεριών, προσευχές κτλ.) έκαναν την ατμόσφαιρα τρομακτικά μαγική. Αρκετά δεμένο και δουλεμένο σχήμα παρέδωσαν δυνατές δώσεις από ατόφιο black metal. Κουκουλοφόροι με corpse painting μας κράτησαν παρέα για 40 περίπου λεπτά. Μια άκρως ενδιαφέρουσα εμφάνιση.


Ύστερα από λίγο ήρθε η ώρα να ανέβουν στην σκηνή οι Dead Congretation. Ο κόσμος κατέφθανε συνεχώς και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που φορούσαν μπλουζάκι των Dead Congretation. Θυμάμαι ότι και στο Wacken δεν ήταν λίγες οι φορές που πετύχαινα τύπους με τα μπλουζάκια τους. Δυναμικοί και συμπαγείς με εκπληκτικό drummer. Πραγματικό χάος. Και αυτοί με μόλις δυο δίσκους στις αποσκευές τους ικανοποίησαν στο έπακρο στο κοινό που τους αποθέωσε. Δεν είναι τυχαία μια από τις πιο καταξιωμένες death metal μπάντες που έχουμε στη χώρα με μεγάλη αναγνώριση στο εξωτερικό.


Κατά τις δέκα και τέταρτο τα φώτα έσβησαν. Ήχοι από ψαλμωδίες πλημμύρισαν το Gagarin και μέσα σε πανικό και έντονες επευφημίες του κοινού οι Watain βγήκαν στην σκηνή. Ο επιβλητικός frontman Erik Danielsson εμφανίστηκε κρατώντας μια τεράστια φλεγόμενη δάδα που μαζί με τις υπόλοιπες δάδες που υπήρχαν εκεί έκαναν την σκηνή να μοιάζει με φλεγόμενο τοπίο."Storm Of The Antichrist" πρώτο κομμάτι, και το κοινό να παθαίνει ντελίριο.

Επιθετικό παίξιμο γεμάτο θυμό, ενέργεια και μίσος και οι Watain ως ταύροι σε υαλοπωλείο. Ασύλληπτη σκηνική παρουσία με όλους τους να δίνουν πραγματική μάχη ανάμεσα σε φλόγες και καπνούς. "Nuclear Alchemy" για τη συνέχεια, από τον πρόσφατο φοβερό τους δίσκο με τίτλο "Trident wolf eclipse" και καπάκι το "The Child Must Die" από το "The Wild Hunt". Εκεί ο Erik Danielsson μίλησε στο κοινό και αφού μας καλησπέρισε και μας καλωσόρισε στο show έκανε αναφορά στους δικούς μας Rotting Christ και Lucifer's child που κρατάνε το Metal δυνατό σε όλο τον κόσμο.Φυσικά και οι δυο αυτές μπάντες βρίσκονταν ανάμεσα στο κοινό απολαμβάνοντας το show.
Το τοπίο ήταν απόλυτα τελετουργικό. "Puzzles of Flesh" και το headbanging καλά κρατούσε.


Το club σχεδόν ασφυκτικά γεμάτο και όλοι μέτοχοι αυτής της τελετής. Πολλά νέα και παλιά κομμάτια είχαν ετοιμάσει για εμάς. "Sacred Damnation", "Malfeitor", "Towards The sanctuary" μερικά από το πλούσιο τους setlist.
Για το τέλος κράτησαν τα "Sworn The Dark" και "the Serpent's Challice" ρουφώντας και την τελευταία μας ρανίδα ενέργειας.
Με μια βαθιά υπόκλιση και κρατώντας μια ελληνική σημαία με το λογότυπό τους επάνω της μας αποχαιρέτισαν υποσχόμενοι ότι θα μας δουν ξανά.

Κάτι που ίσως απογοήτευσε μερικούς ήταν το γεγονός ότι δεν έπαιξαν το "The "Return of Darkness and Evil" των τεράστιων Bathory, κομμάτι που παίζουν που και που σε διάφορους σταθμούς της περιοδείας τους. Και φυσικά δεν μπόρεσαν να έχουν μαζί τους όλο τους το συναυλιακό show γιατί αν το έκαναν θα είχαμε καεί όλοι ζωντανοί μέσα στο club, οπότε λογικό. Ωστόσο οι φωτιές δεν ήταν και λίγες.

Πραγματικά έχω να πω ότι ήταν ένα φανταστικό show και oι Watain έδειξαν για άλλη μια φορά πόσο μεγάλη μπάντα είναι, χωρίς καμία αμφιβολία. Ανυπομονούμε μέχρι την επόμενη φορά, λοιπόν.

*Οι φωτογραφίες ανήκουν στον Αλέξιο Αντωνόπουλο και το Mixgrill.gr

Διαβάστε ακόμα