The Chemical Brothers - No Geography

Μετά από τόσα χρόνια οι Chemical Brothers συνεχίζουν να κάνουν μουσικές χημείες και το εκπληκτικό είναι πως το καταφέρνουν με πλήρη επιτυχία.
Διαβάστηκε φορες
Τί θα ακούσεις:
EDM

Τραγούδια που αξίζει να ακούσεις:
We’ve Got To Try, Got To Keep On, Eve Of Destruction, Free Yourself, MAH

Βαθμολογία:
8

Φέτος κλείνουν τρεις δεκαετίες, έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές, μεγαλώσαμε και εμείς μαζί τους και συνεχίζουν ακάθεκτοι να φτιάχνουν «χημικές» μουσικές. Οι Chemical Brothers είναι από τα πιο σημαντικά συγκροτήματα της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής αλλά και από τα πιο αγαπητά πρόσωπα. Μάλιστα, τον περασμένο Σεπτέμβριο το ελληνικό κοινό είχε την τύχη και τη χαρά να τους απολαύσει ζωντανά στο πλαίσιο του Release Festival. Το αειθαλές ντουέτο επέστρεψε με τον ένατο δίσκο, ύστερα από τέσσερα χρόνια και το “Born in the Echoes”. 

No Geography” είναι το όνομα του album που περιλαμβάνει δέκα τραγούδια και από το οποίο έχουν ήδη βγει κάποια singles. Όλα ξεκινούν με το “Eve Of Destruction” και αμέσως με παρασέρνει ο ρυθμός. Το “Bango” συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό και συνειδητοποιώ πως οι Άγγλοι έχουν κάνει κάτι πολύ σημαντικό. Έχουν επιστρέψει στις μουσικές των 90’s παρουσιάζοντας έναν ήχο που ακούγεται φρέσκος και στο τώρα. Τα επιθετικά beats σημαδεύουν προς πάσα κατεύθυνση χωρίς να αφήσουν περιθώριο αμφισβήτησης, αλλά ταυτόχρονα τα synths του θρυλικού διδύμου ταξιδεύουν τον ακροατή, όπως συμβαίνει στο ομώνυμο κομμάτι του δίσκου, στο οποίο γίνεται έντονη αναφορά στο Brexit και την ενότητα των λαών. Είναι εκπληκτικό να ακούς από ένα συγκρότημα τριανταετίας να βγάζει μουσικές που όχι μόνο συμβαδίζουν με το σήμερα αλλά αποτελούν έμπνευση για άλλες παρόμοιες μπάντες. 

Το “Got To Keep On” συμπεριλαμβάνεται στα ωραιότερα τραγούδια του album, με τον πλήρως χορευτικά ανανεωτικό ρυθμό του. Η παραγωγή που έχουν επιμεληθεί οι Chemical Brothers κινείται σε τρομερά υψηλά επίπεδα και πολύ απλά είναι χάρμα ώτων. Ουσιαστικά το σημείο στο οποίο κερδίζουν οι Άγγλοι είναι ότι στο σύνολό του ο δίσκος ακούγεται διασκεδαστικός. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος οπαδός των Chemical Brothers για να του αρέσουν τα τραγούδια του album. Δεν υπάρχει περίπτωση ο οποιοσδήποτε να μη βρει έστω και ένα από τα δέκα κομμάτια που να μην του αρέσει. Και αυτό γιατί κατά τη διάρκεια του σαραντάλεπτου ακούμε αρκετά διαφορετικά πράγματα. 

Το ψυχεδελικά ταξιδιάρικο “The Universe Sent Me” θυμίζει παλιές καλές εποχές των Chemical Brothers, που ναι μεν η μουσική συνταγή δεν έχει αλλάξει, αλλά παραμένει διαχρονικά καλή και το σημαντικότερο είναι ότι ατενίζει το μέλλον. Και εκεί που πίστευα ότι τα έχω ακούσει όλα από το δίδυμο, έρχεται το “We’ve Got To Try” για να τα τινάξει όλα στον αέρα. Το κόλλημα με το συγκεκριμένο κομμάτι είναι αδιανόητο. Είναι ό,τι πρέπει για ένα εκρηκτικό πάρτυ. Τα χορευτικά beats δεν λένε να σταματήσουν καθώς στο άκουσμα του “Free Yourself” συμβαίνει ακριβώς αυτό που «προστάζει» ο τίτλος, μιας και δεν γίνεται διαφορετικά. Και σε συνδυασμό με το “MAH” μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές για μία τρομερά ανεβαστική σειρά τραγουδιών, αφού για το κλείσιμο του δίσκου υπάρχει το “Catch Me I’m Falling” με την ατμοσφαιρική του μουσική.

Μετά από τόσα χρόνια οι Chemical Brothers συνεχίζουν να κάνουν μουσικές χημείες και το εκπληκτικό είναι πως το καταφέρνουν με πλήρη επιτυχία. Αν όχι ακατόρθωτο, είναι πολύ δύσκολο ένα συγκρότημα να κυκλοφορεί ένα δίσκο, όπως το “No Geography”, τη στιγμή που έχει φτάσει τα τριάντα χρόνια διαρκούς παρουσίας. Οι φίλοι της ηλεκτρονικής και dance μουσικής – ιδιαίτερα οι οπαδοί των Chemical Brothers – θα καταενθουσιαστούν με το συγκεκριμένο άλμπουμ. Όλοι οι υπόλοιποι απλώς αξίζει να τον ακούσετε και σίγουρα θα αγαπήσετε δυο-τρία τραγούδια από το δίσκο.         


Αξιολόγηση δίσκων
Βαθμός δίσκου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα