ΧΑΡΟΥΛΗΣ LIVE

Είδαμε τον Γιάννη Χαρούλη στο Θέατρο Βράχων (κυριολεκτικά εκ των έσω)

Κατορθώσαμε (με νόμιμο πάντα τρόπο) και περάσαμε στο… άβατο μιας συναυλίας και σας μεταφέρουμε τι είδαμε και ζήσαμε μέσα, πίσω και μπροστά από την σκηνή.
Διαβάστηκε φορες
Για όλους όσους αγαπούν την μουσική, ανεξάρτητα το είδος, και τους αρέσει να παρακολουθούν συναυλίες, να ιδρώνουν και να τραγουδούν, βλέποντας  από κοντά τον αγαπημένο τους καλλιτέχνη, υπάρχει πάντα ένα συγκεκριμένο γεωγραφικό όριο που επιτρέπεται να φτάσεις (γη της επαγγελίας για τους απανταχού θιασώτες των συναυλιών) και είναι η προστατευτική περίφραξη γύρω και ένα περίπου μέτρο από την σκηνή.

Μέχρι εκεί μπορείς να πας και νιώσεις την ένταση και τον παλμό της συναυλίας. Να δεις τον τραγουδιστή, κιθαρίστα, λυράρη κλπ.
Κατορθώσαμε (με νόμιμο πάντα τρόπο) και περάσαμε στο… άβατο μιας συναυλίας και σας μεταφέρουμε τι είδαμε και ζήσαμε μέσα, πίσω και μπροστά από την σκηνή.

Φτάνοντας στο γνώριμο λόφο του Βύρωνα με προορισμό το θέατρο Βράχων, η κοσμοσυρροή για την πρώτη για φέτος καλοκαιρινή συναυλία του Γιάννη Χαρούλη ήταν η αναμενόμενη.

Παρέλαβα το δημοσιογραφικό μου πάσο το οποίο θα μου εξασφάλιζε την είσοδό μου στα «ενδότερα» της συναυλίας, και προχώρησα απτόητος εκεί που οι άλλοι σταματούν. Η πόρτα ανοίγει, και είμαστε μέσα.

Η ώρα πλησιάζει και οι μουσικοί παίρνουν τις θέσεις τους στην σκηνή ξεσηκώνοντας τον κόσμο, που περιμένει υπομονετικά. Δεν περνάνε δύο λεπτά και κάνει την εμφάνιση του κι ο Γιάννης Χαρούλης χαμογελαστός όπως  πάντα και το live ξεκινά.

Παρατηρώ για πρώτη φορά, κι από άλλη οπτική γωνία (κυριολεκτικά) τους τεχνικούς, τους φροντιστές και τους υπόλοιπους εργαζόμενους, που δεν τους παρατηρεί εκείνη την ώρα κανείς και που είναι τόσο απαραίτητοι για ένα ζωντανό πρόγραμμα.

Λίγο μετά την έναρξη κι έχουμε το πρώτο απρόοπτο, καθώς κόπηκε η ζώνη από το λαούτο του Γ. Χαρούλη. Χωρίς το παραμικρό άγχος και με γρήγορες κινήσεις με την βοήθεια ενός πολυεργαλείου χειρός έχει ξεβιδωθεί μια «ατίθαση» βίδα έχει γίνει νέα τρύπα κι έχουν μπει όλα στη θέση τους και στον ώμο του Χαρούλη, που ατάραχος είχε συνεχίσει το πρόγραμμα του τραγουδώντας μόνο.

Με ιδιαίτερη φροντίδα το φετινό πρόγραμμα, περιέχει παλιά κι αγαπημένα κομμάτια του Κρητικού καλλιτέχνη καθώς και άλλων δημιουργών που αγαπά και που πάντα τραγουδά στις συναυλίες του, όπως ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Δημήτρης (Χαΐνης) Αποστολάκης, ο Νίκος Ζιώγαλας, ο Τζίμης Πανούσης.

Το «Βάστα» σε μουσική και στίχους του Στέλιου Σιγανού είναι από τα νέα τραγούδια που έχει στις αποσκευές του ο δημοφιλής τραγουδιστής και που το κοινό ήδη ξέρει τους στίχους και τραγουδά μαζί του. «Το Λευτεριώ», «Μαλαματένια Λόγια», «Το τραγούδι του Γύφτου», «Το τριανταφυλλάκι», ξεσηκώνουν το εκστασιασμένο πλήθος και πυρσοί ανάβουν στη αρένα, δίνοντας ένα ιδιαίτερο κόκκινο χρώμα στη νύχτα του Βύρωνα. Η μια επιτυχία διαδέχεται την άλλη και όλα πάνε καλά πάνω και κάτω από την σκηνή, όπως ενημερώνουν οι τεχνικοί και οι φροντιστές.
 Όσοι παρακολουθούν τις συναυλίες του Γ. Χαρούλη ξέρουν ότι όταν έρθει η ώρα να πάρει τις ανάσες του, τότε ένα άλλο αερικό, αναλαμβάνει δράση και μας ταξιδεύει με το κλαρίνο και την φωνή του σε ορεινά τοπία. Ο Κωνσταντής Πιστιόλης έχει το δικό του φανατικό κοινό, γεφυρώνοντας την απόσταση από την Κρήτη μέχρι την Ήπειρο γρηγορότερα από οποιοδήποτε μέσο είτε με γκάιντα, ή με φλογέρα ή πολύ περισσότερο με το κλαρίνο του.

Η νύχτα κύλησε στο θέατρο Βράχων και κανείς δεν έφευγε αν δεν ανέβαινε πίσω ο Γ. Χαρούλης. «Πάντα θλιμμένη χαραυγή» , «Ερωτόκριτος», «Βοσχαρουδάκι Αμούστακο» και φινάλε επικό με «Ξενύχτησα στην πόρτα σου» και όλο το θέατρο να παραληρεί.
Γεμάτοι συναισθήματα ο κόσμος άρχιζε να κατηφορίζει αλλά για κάποιους τεχνικούς και εργαζόμενους άρχιζε η ώρα για το ξεστήσιμο της σκηνής, το μάζεμα των ηχείων, των ενισχυτών χωρίς καθόλου αίγλη και ειδικά χειροκρότημα.

Συντελεστές

Λευτέρης Ανδριώτης/Λύρα
Μιχάλης Καλκάνης/ Κοντραμπάσο
Βασίλης Μπαχαρίδης/ Κρουστά
Κωνσταντής Πιστιόλης / Πνευστά
Θανάσης Τζίνγκοβιτς/ Ηλεκτρική Κιθάρα
Πάνος Τόλιος /Κρουστά
Mark Nieuwenhuis/ Τρομπέτα
Παναγιώτης Ριζόπουλος- Νίκος Κωνσταντάκης / Σχεδιασμός Ήχου
Μαρία Βενετάκη/ Σχεδιασμός Φωτισμού
Παραγωγή: AFTOFOTO


Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα