Mistakidis-Ronig

Τι κάνει μια «ανδροπαρέα» στο Σταυρό του Νότου;

Μια παράσταση με όλα «όσα λένε οι άνδρες μεταξύ τους», με τους Δημήτρη Μυστακίδη, Christian Ronig, Φώτη Σιώτα και μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών.
Διαβάστηκε φορες
Μετά τα «Εγκλήματα στο Ρεμπέτικο» και τις «Τέλειες Ατέλειες» και με το νέο του δίσκο με τίτλο «Εδώ κι Εκεί» να έχει πρόσφατα κυκλοφορήσει, ο Δημήτρης Μυστακίδης επανέρχεται στον τόπο του εγκλήματος, στον Σταυρό του Νότου, με μια εξαιρετική «ανδροπαρέα».

Γνώστης και μελετητής της λαϊκής μουσικής όσο λίγοι, παρουσιάζει μουσικά τα όσα λένε οι άνδρες μεταξύ τους. Τραγούδια για νίκες, τραγούδια για ήττες, για γύρες, για φόβους και αλητείες μαζί με την υπόλοιπη παρέα του.

Αν και βράδυ καθημερινής και δη Δευτέρας (2/12), ο χώρος είχε γεμίσει από νωρίς και οι πιο πολλές κουβέντες αφορούσαν την εφαρμογή ή όχι του «νέου» αντικαπνιστικού νόμου. Γεγονός πάντως είναι, ότι είτε μας αρέσει, είτε όχι, εφαρμόζεται αυστηρά με αποτέλεσμα πάντα να υπάρχει αρκετός κόσμος έξω από τα μαγαζιά νυχτερινής διασκέδασης, πράγμα που θεωρώ ότι λειτουργεί και προωθητικά για όλους αυτούς τους χώρους.

Από τις πρώτες πενιές της εισαγωγής και το «Εγώ Θέλω Πριγκιπέσα», και το «Στη Μαγεμένη Αραπιά» ο κόσμος «αγκάλιασε» τον Δημήτρη Μυστακίδη και την «ανδροπαρέα» του. Χαρούμενος που βρέθηκε πάλι στα μέρη μας, διηγήθηκε το στήσιμο της παράστασης και παρουσίασε τους συντελεστές της, όπως όφειλε ως καλός οικοδεσπότης. Και τα χειροκροτήματα ήταν έντονα και παρατεταμένα.

mystakidis

Αμέσως μαζί του επί σκηνής, θα βρεθεί ο Christian Ronig, για να μας παρουσιάσει τη δική του εκδοχή και άποψη για την ελληνική λαϊκή μουσική με τα «Δεν Ξέρω Πόσο Σ’ Αγαπώ» και «Καίγομαι Και Σιγολιώνω». Ο Christian Ronig, με τον οποίο μιλήσαμε πρόσφατα στο MixGrill, έχει αποκτήσει και αυτός το πιστό του κοινό που τον υποδέχτηκε ανάλογα. Με τον δίσκο "Greece Is Mine" με μεταφρασμένα και διασκευασμένα ελληνικά τραγούδια στις αποσκευές του, ήταν κι αυτός χαρούμενος κι ενθουσιασμένος για την υποδοχή του κόσμου.

MystakidisRonig

Όσοι παρακολουθούν ελληνικές συναυλίες γνωρίζουν ότι ο «τυπάς» με το βιολί, αριστερά στην σκηνή δεν είναι απλώς ένας μουσικός, τραγουδάει εξίσου καλά και όχι μόνο αυτό, αλλά κρύβει και έναν MC μέσα του (όπως εύστοχα σχολίασε και ο Δ. Μυστακίδης). Ο λόγος για τον Φώτη Σιώτα ο οποίος τραγούδησε και μας έκανε να γελάσουμε με το «Πρόταση Γάμου».

siotas

Μετά το διάλειμμα για «τσιγάρο» (που προβλέπω να γίνεται θεσμός στα μαγαζιά με ζωντανή μουσική και στα μέσα της παράστασης/εμφάνισης θα μένει το μαγαζί άδειο γιατί σχεδόν όλοι θα βγαίνουν έξω) η «ανδροπαρέα» συνέχισε ανανεωμένη και ορεξάτη.

Με «Μινόρε Της Αυγής», «Όσοι Γίνουν Πρωθυπουργοί», «Σερσέ Λα Φαμ» και άλλα αγαπημένα τραγούδια κι ανάμεσά τους ανδρικές κουβέντες, δια στόματος Δημήτρη Μυστακίδη, σχεδόν όλος ο κόσμος έγινε μια παρέα που τραγουδούσε μαζί, και συνέχισε έτσι τελετουργικά μέχρι το «Προσευχή Του Μάγκα», όπως παλιά, τραγούδι με το οποίο έκλειναν οι τεκέδες, σε μια επική εκτέλεση από Μυστακίδη και Ronig. Και παρακαλούσαμε να μην τελειώσει…

Δημήτρης Μυστακίδης  @ ΣΤΝ

Μια παράσταση δια χειρός Δημήτρη Μυστακίδη, κείμενα και επιμέλεια της Θεοπούλας Αρβανιτίδου με πρωταγωνιστές τη μουσική και τους μουσικούς την «ανδροπαρέα» δηλαδή που βρίσκεται επί σκηνής και είναι όλοι ένας κι ένας.

Φώτης Σιώτας – βιολί, βιόλα, τραγούδι 
Δημήτρης Λάππας – κιθάρες (άκουσα τύπο να ρωτάει το διπλανό του "Ρε μ@@@@ πόσα δάχτυλα έχει ο Λάππας;)
Στάθης Άννινος – πιάνο
Θοδωρής Κουέλης – ακουστικό μπάσο
Κώστας Καλατζής – κρουστά
Πρόδρομος Μυστακίδης – τύμπανα

Επόμενες παραστάσεις: Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, Παρασκευή 20 & 27 Δεκεμβρίου & 3, 10, 17 & 24 Ιανουαρίου

*Οι φωτογραφίες ανήκουν στον Κωνσταντίνο Ρουμελιώτη και το Mixgrill.


Διαβάστε ακόμα