Μαχαιρίτσας - Παπακωνσταντίνου

Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Η αφιέρωσή του στον Μαχαιρίτσα στη συναυλία του

Δείτε βίντεο από την αφιέρωση του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, κατά τη διάρκεια της συναυλίας του στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά τη Δευτέρα.
Διαβάστηκε φορες
Θλίψη προκάλεσε ο ξαφνικός θάνατος του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα σε ηλικία μόνο 63 ετών το πρωί της Δευτέρας, στους οικείους του, στους συναδέλφους του και, φυσικά, στους θαυμαστές του, που τον ακολουθούσαν και άκουγαν τη μουσική του όλα αυτά τα χρόνια. 

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας είχε πολύ καλή και στενή σχέση με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, με τον οποίο, άλλωστε, είχαν συνεργαστεί αρκετές φορές, με το τραγούδι τους «Να δεις τι σου 'χω για μετά» να αποτελεί μια από τις κορυφαίες τους στιγμές. 

Μάλιστα, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου επέλεξε το συγκεκριμένο τραγούδι για να αποχαιρετήσει τον φίλο και συνεργάτη του μέσω μιας ανάρτησης στην επίσημη σελίδα του στο Facebook. Ωστόσο, ο Βασίλης δεν αρκέστηκε, φυσικά, σε αυτό και τον αποχαιρέτησε κανονικά στη συναυλία του. 

Το βράδυ της Δευτέρας, λοιπόν, πραγματοποιήθηκε η μεγάλη συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά και πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να τον απολαύσει. Στην αρχή της συναυλίας και πριν καλά καλά ζεσταθεί ο κόσμος, ο Βασίλης είπε:

«Ένας αγαπημένος, πολύ αγαπημένος φίλος. Ένας σπουδαίος συνεργάτης, ένας σπουδαίος καλλιτέχνης. Θα ήθελα στην αρχή της συναυλίας, που έτσι κι αλλιώς θα είναι αφιερωμένη από εμάς όλους στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, να ενώσουμε τη φωνή μας τραγουδώντας μαζί ένα τραγούδι του, σε στίχους του φίλου του και φίλου μας, του Σάκη του Μπουλά. Πάμε μαζί, έτσι, για καλό κατευόδιο!»

Όλοι μαζί τραγούδησαν το «Φλασάκι», ένα διαχρονικό τραγούδι σε στίχους Σάκη Μπουλά και μουσική Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Ήταν μια πολύ συγκινητική στιγμή, όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω βίντεο από τη live μετάδοση στο Facebook ενός από τους παρευρισκομένους, το οποίο κοινοποίησε και η Ελένη Ράντου.

Διαβάστε ακόμα