Είδαμε τους Archive "Unplugged"

Ο Red 96,3 πριν λίγες μέρες παρουσίασε μια “Unplugged” συναυλία με τους αγαπημένους του ελληνικού κοινού Archive.
Διαβάστηκε φορες
Για τους μεγαλωμένους την δεκαετία του 90 στην Ελλάδα, η έλευση των ευρωπαϊκών καναλιών στους τηλεοπτικούς δέκτες και ειδικότερα του ΜTV (Music Television) ήταν μια μικρή «αποκάλυψη», καθώς υπήρχε η δυνατότητα παράλληλα με τον υπόλοιπο κόσμο να παρακολουθούμε τις νέες κυκλοφορίες και προτάσεις στην μουσική, video clip τραγουδιών, αποσπάσματα ή και μερικές φορές και ολόκληρες συναυλίες καλλιτεχνών και πολλά άλλα - πάντα σχετικά με την μουσική.

Μια από τις χαρακτηριστικότερες εκπομπές του MTV ήταν και το περιβόητο “MTV Unplugged” όπου δημοφιλείς καλλιτέχνες, στο στούντιο του σταθμού και με την  παρουσία περιορισμένου κόσμου, έπαιζαν ένα ζωντανό ακουστικό πρόγραμμα επιλογής τους. Ήταν τόσο πετυχημένο το συγκεκριμένο εγχείρημα, που πολλές από εκείνες τις εκπομπές ηχογραφήθηκαν και κυκλοφόρησαν δισκογραφικά, με πολύ μεγάλη εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία. Από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το “MTV Unplugged” των Nirvana και βέβαια το “MTV Unplugged” του Eric Clapton που κυκλοφόρησε το 1992 και πούλησε 26 εκατομμύρια δίσκους παραμένωντας μέχρι σήμερα ο «ζωντανά ηχογραφημένος» δίσκος με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως.

Ο Red 96,3 είναι ένας μουσικός σταθμός που ειδικεύεται στη rock μουσική. Πριν λίγες μέρες και για λίγους τυχερούς ακροατές και μουσικούς συντάκτες, παρουσίασε για πρώτη φορά μια “Unplugged” συναυλία με τους αγαπημένους (και όχι άδικά) του ελληνικού κοινού Archive. Μας έδωσαν μια γεύση από αυτό που θα ακολουθήσει στην συναυλία που θα δώσουν την Παρασκευή 13  Σεπτεμβρίου στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, γιορτάζοντας μαζί μας τα 25 χρόνια της μπάντας.

Ιδιαίτερα χαρούμενοι και ευδιάθετοι που βρίσκονται στην Ελλάδα παρουσιάστηκαν οι Archive και όπως οι ίδιοι δήλωσαν ανυπομονούν να παίξουν κάτω από την Ακρόπολη.Με το “Fuck You” μπήκαν με τα μπούνια, κερδίζοντας κοινό και χειροκρότημα. Συνέχισαν με το “Lights” σε μια εκτέλεση που αν και ακουστική, δεν της έλειψαν τα κρεσέντο από τα πλήκτρα και τα φωνητικά, σε ένα τραγούδι που έχει περιγράψει την θλίψη και τον πόνο αξεπέραστα. Τα “Remains Of Nothing” από τον τελευταίο τους δίσκο, το “Half Built houses” και το “I Will Fade” απογειώσανε τις αισθήσεις μας στο έπακρο κάνοντας το κοινό, λόγω της «ιδιαιτερότητας» αυτού του live, να ισορροπεί ανάμεσα στην σιωπή και τον απόλυτο ενθουσιασμό. Ένας ενθουσιασμός που συνεχίστηκε αμείωτος με το “Remove” και έπιασε κρεσέντο με τις πρώτες νότες του“Again” που οι Archive σκόπιμα μας κράτησαν για το τέλος. Το χειροκρότημα που ακολούθησε ήταν ανάλογο με την απονομή του τέταρτου ολυμπιακού μεταλλίου στον τελευταίο αγώνα του Πύρρου Δήμα στην ολυμπιάδα της Αθήνας.

Ενθουσιασμένοι από την αποδοχή τους και από την αγάπη του κόσμου ήταν και οι Archive, οι οποίοι αφού ευχαρίστησαν το κοινό που παραβρέθηκε στο  “Unplugged” υποσχέθηκαν τα καλύτερα για την συναυλία της Παρασκευής στο Ηρώδειο και ανανέωσαν το ραντεβού τους για εκεί.Τους Archive τους έχω ξαναδεί στο παρελθόν αλλά είτε λόγω κοντινής επαφής και απόστασης (πραγματικά είχα την αίσθηση ότι έπαιζε μουσική μια παρέα στο σαλόνι του σπιτιού μου) μου φάνηκαν πιο αυθεντικοί και αισθαντικοί από ποτέ. Και έχω την εντύπωση πως θα τους ξαναδώ, πολύ… σύντομα.

Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα