ο Επιθεωρητης

Ο «Επιθεωρητής» μας προσκαλεί στην πρεμιέρα του στο Θέατρο Άλφα

Το Θέατρο Άλφα προσφέρει δωρεάν προσκλήσεις για την πρεμιέρα του «Επιθεωρητή», σήμερα Τετάρτη 11 Μαρτίου.
Διαβάστηκε φορες
Το Θέατρο Άλφα, υποδέχεται για μια ακόμα φορά στην κεντρική του σκηνή, τον σκηνοθέτη Κώστα Φιλίππογλου, που αναλαμβάνει να μεταφέρει στη σκηνή το κλασικό αριστούργημα του Νικολάι Γκόγκολ, «Ο επιθεωρητής», με τον Κωνσταντίνο Μπιμπή στον ομώνυμο ρόλο, και μας προσκαλεί αύριο, την Τετάρτη 11 Μαρτίου στις 21:00 στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης.

Κόντρα σε όσα συμβαίνουν και στο φόβο που καλλιεργείται διαρκώς γύρω μας αυτές τις μέρες, το  Θέατρο Άλφα επιμένει ότι το θέατρο οφείλει να αντιστέκεται, να παραμένει ανοιχτό, να ψυχαγωγεί, να παιδεύει. Για αυτό το λόγο, προσφέρει 150 ΔΩΡΕΑΝ θέσεις για την επίσημη πρεμιέρα της παράστασης, σε ανέργους και φοιτητές - σπουδαστές δραματικών σχολών και θεατρικών σεμιναρίων.
Για κρατήσεις θέσεων: 210 5221444 

Λίγα Λόγια για το έργο
Σε μια επαρχιακή πόλη της Τσαρικής Ρωσίας, όλοι οι δημόσιοι διορισμένοι άρχοντες, χωρίς καμιά εξαίρεση, καταδυναστεύουν το λαό με απάτες, λαμογιές, και εκβιασμούς. Η ξαφνική εμφάνιση ενός κρατικού επιθεωρητή θα δημιουργήσει διάφορες ευτράπελες καταστάσεις, που θα διαταράξουν τις ισορροπίες μεταξύ εξουσιαστών και εξουσιαζόμενων και  όλα αυτά σε μια σπαρταριστή κωμωδία - σάτιρα.

Αυτό που καθιστά το έργο αυτό μια από τις σπουδαιότερες κωμωδίες που γράφτηκαν ποτέ, είναι το μεγαλείο των χαρακτήρων καθώς και η ευθύτητα με την οποία ο Γκόγκολ επιλέγει στο συγκεκριμένο έργο να καυτηριάσει την αυταρχικότητα και τη δουλοπρέπεια των δημοσίων αρχόντων στην κεντρική διοίκηση, στο Τσαρικό  απολυταρχικό κράτος.

Ο ίδιος γράφει για τον επιθεωρητή: “Στον Επιθεωρητή μου επιδίωξα να συγκεντρώσω και να σατιρίσω μια για πάντα ό,τι σάπιο υπάρχει στη Ρωσία, όλες τις αδικίες που διαπράττονται, εκεί ακριβώς όπου θα είχαμε την αξίωση να βασιλεύει η απόλυτη δικαιοσύνη”.

Η Τσαρική γραφειοκρατία και η καταπίεση ενός ολόκληρου λαού, γίνονται η αφορμή για μια από τις σπουδαιότερες κωμωδίες που γράφτηκαν ποτέ, πιο επίκαιρη από ποτέ.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Κώστας Φιλίππογλου
Συν σκηνοθεσία : Γιώτα Σερεμέτη 
Απόδοση κειμένου: Γιώτα Σερεμέτη, Κώστας Φιλίππογλου 
Σκηνικά: Αντώνης Χαλκιάς
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα, Ειρήνη Γεωργακίλα
Σχεδιασμός φωτισμών: Νίκος Βλασόπουλος
Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Σορώτος 
Φωτογραφίες: Γιώργος Καπλανίδης, Ελίνα Γιουνλαλή
Βοηθός Σκηνοθέτη: Χριστίνα Ανδρεάκου
Τρέηλερ Παράστασης: Μιχαήλ Μαυρομούστακος
Γραφιστικά & Site: Γιάννης και Πάρης Πιχαρίδης
Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Χρήστος Τζίφας
ΠΑΙΖΟΥΝ
Κωνσταντίνος Μπιμπής, Δημήτρης Φραγκιόγλου, Γιάννης Στεφόπουλος, 
Θανάσης Βλαβιανός, Μυρτώ Γκόνη, Βασίλης Κουλακιώτης,  Χριστίνα Μπρέκου

Πληροφορίες Παράστασης 
Διάρκεια: 100 λεπτά με διάλειμμα
Τιμές εισιτηρίων: 17€ κανονικό, 13€ μειωμένο (ΑΜΕΑ, φοιτητικό, ανέργων)

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα