stoneking_tiki_19

C.W. Stoneking, Μαρία Κηλαηδόνη @ Tiki Bar, 06.11.2019

Ένα live με ηχόχρωμα του Αμερικανικού Νότου και στιγμές που θύμιζαν καπνισμένο μπαράκι στο Μισισίπι, κι ας απαγορευόταν το κάπνισμα.
Διαβάστηκε φορες
Μετά την επιτυχία του "The Love me Or Die", ο C.W. Stoneking έχει γίνει αγαπημένη φιγούρα στη χώρα μας. Σε αυτό βοήθησαν ραδιόφωνα όπως ο Kosmos και ο Pepper, αλλά και ο EnLefko, που δεν έχαναν ευκαιρία να παίζουν το συγκεκριμένο κομμάτι με αποτέλεσμα να αποκτήσει αρκετούς θαυμαστές που να περιμένουν την επόμενη εμφάνιση του στη χώρα μας. Ο ίδιος δεν απογοητεύει, όντας συχνός επισκέπτης στο Tiki Bar στο Κουκάκι, όπου καταφέρνει να ξεπουλάει διήμερα live.

Στο διήμερο του Νοεμβρίου του 2019 βοήθησε και η παρουσία της Μαρίας Κηλαηδόνη, την οποία ήρθαν αρκετοί να δουν από νωρίς. Με τραγούδια από το δίσκο της που θα κυκλοφορήσει άμεσα αλλά και με τη "Γκρίνια", από τον πρώτο της δίσκο "Τυρκουάζ" που παίζεται αρκετά στα playlists των FM, ο κόσμος μπήκε στο κλίμα του Tiki. Country και Folk βρίσκονται στο κέντρο των συνθέσεων της Μαρίας, έτσι η διασκευή του "What Made Milwaukee Famous" ταίριαξε στο set όπως και ένα από τα κλασσικά τραγούδια της Lousiana, το "You Are My Sunshine" που διάλεξε για το κλείσιμο. Ο Αλέξης Στενάκης στο κλαρινέτο και τα πλήκτρα ήταν αυτός που γέμιζε τον ήχο που ξεκινούσε από τη κιθάρα και τη φωνή της Μαρίας. Ο κόσμος σε γενικές γραμμές φάνηκε να δίνει λίγο περισσότερο σημασία στο εικοσπεντάλεπτο set της Μαρίας Κηλαηδόνη από ότι σε κάποια κομμάτια της εμφάνισης του C.W. Stoneking που ακολούθησε.

Η αλήθεια είναι πως παρόλο που ο Stoneking έπαιξε ένα γεμάτο set με delta blues μόνος του με την ηλεκτροακουστική του κιθάρα, το κοινό μάλλον δεν ήταν έτοιμο για το ηχόχρωμα του Αμερικανικού Νότου - δεδομένης της απουσίας άλλων οργάνων. Προς το τέλος προσπάθησε να βάλει τους θεατές στο παιχνίδι με μερικά ομαδικά ρεφρέν στο "The Zombie" και τότε ήταν που κάτι άρχισε να κινείται από τη πλευρά των θεατών. Ως παραδοσιακός τραγουδοποιός, παρά το νεαρό της ηλικίας του, έμπαινε στους ρόλους των ηρώων των τραγουδιών του, μεταφέροντας τον αέρα των blues στο Tiki. Ανάμεσα σε κομμάτια που είχαν τη θεατρικότητα και διαδραστικό storytelling όπως το "Goin' The Country" και το "Dodo Blues", έπαιξε το "The Love Me Or Die" που σήκωσε αρκετά κινητά στον αέρα.

Το ηχόχρωμα του Stoneking στο Tiki ήταν ουσιαστικά βγαλμένο από το δίσκο του "King Hokum". Όλα τα κομμάτια ήταν «ξεκοκκαλισμένα» και προσαρμοσμένα για να μπορεί να τα χωρέσει στις λιτές του ενορχηστρώσεις. Έτσι το "We Gon Boogaloo" δεν είχε το πλούσιο rhythm section της studio εκτέλεσης, ενώ από το "Jungle Blues" έλειπε το horn section. Για την ατμόσφαιρα οχλαγωγίας το φταίξιμο μπορείτε να το ρίξετε στο μη εξοικειωμένο κοινό αν και όλοι φάνηκαν τελικά να διασκεδάζουν. Ο Stoneking πάντως ήταν και επαγγελματίας και αφιέρωνε χρόνο να εξηγήσει τα κομμάτια και τη λογική πίσω από την απλοποιημένη προσαρμογή τους για την περίσταση. Η συναυλία είχε στιγμές που θύμιζαν καπνισμένο μπαράκι στο Μισισίπι, κι ας απαγορευόταν το κάπνισμα. Την επόμενη φορά, όμως, τον περιμένουμε με ολόκληρη τη μπάντα του για να ξεσηκώσει ακόμα και τους πιο δύσπιστους που δεν ταυτίζονται με τον βασικό ήχο των blues.


Μαρία Κηλαηδόνη Setlist, Tiki 06.11.2019

Σπίτι
Δε πειράζει
Ποτοαπαγόρευση
What Made Milwaukee Famous (Glenn Sutton)
Γκρίνια
I'll fly away (Albert Brumley)
You Are My Sunshine (Jimmie Davis & Charles Mitchel)

C.W. Stoneking Setlist, Tiki 06.11.2019
How Long
Charley Bostock Blues
Goin the Country
She’s a Bread Baker
Dodo Blues
I Heard the Marchin' of the Drum
Way Out in the World
The Love Me or Die
The Thing I Done
Mama Got the Blues
Goin' Back South
Good Luck Charm
I'm the Jungle Man
The Zombie
On a Desert Isle
Jungle Blues
Talkin' Lion Blues
Jailhouse Blues
Handyman Blues
We Gon' Boogaloo
Jungle Lullaby


Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα