Bokomolech - Bright New Darkness

Ακούστε πρώτοι αποκλειστικά το νέο δίσκο των Bokomolech - Bright New Darkness!

Ένα από τα καλύτερα ελληνικά ροκ συγκροτήματα επιστρέφει με έναν πραγματικά καλό δίσκο! Ακούστε τον μόνο στο MixGrill.gr!
Διαβάστηκε φορες
Αν αγαπάς τη ροκ μουσική και μεγάλωσες στην δεκαετία του '90, σίγουρα θα έχεις αγαπήσει ένα από τα καλύτερα ελληνικά ροκ συγκροτήματα εκείνης της εποχής (αλλά και της σημερινής), τους Bokomolech. Αν είσαι νεώτερος, τότε πραγματικά αξίζει να τους ακούσεις! Άλλωστε, πώς μπορεί να είναι τυχαία μια μπάντα που έχει συνεργαστεί δύο φορές με τον παραγωγό Steve Albini (Nirvana – In Utero, Pixies – Surfer Rosa, PJ Harvey – Rid of Me κ.α.) και τον δικό μας Coti K.

Το νέο πόνημά τους είναι ένα EP με 6 τραγούδια και ακούει στο όνομα "Bright New Darkness". Οι Bokomolech δεν ξεφεύγουν μεν από την μουσική φόρμα που είχαν στα 90s και τα 00s, αλλά με την βοήθεια του Coti K καταφέρνουν να ακούγονται «φρέσκοι» κι ο ήχος τους να έχει νεωτεριστικά στοιχεία που ανήκουν στο σήμερα.

Τα τραγούδια τους ταξιδεύουν στις παρυφές της ψυχεδέλιας και η ξεχωριστή παραμόρφωση της κιθάρας, τα γεμίσματα των πλήκτρων, το ρυθμικό δέσιμο του μπάσου με τα drums και τα εξαιρετικά φωνητικά δημιουργούν συνθέσεις, που μπορούν να συγκριθούν με αντίστοιχες δουλειές καλών ξένων συγκροτημάτων. Μάλιστα, αξίζει να προσέξετε την διαφορετική εκτέλεση του πανέμορφου "Crazy Water" (Insect (Songs) - 1997) και κυρίως το δυναμικό τελείωμα του. "Time to decide and time to forget..."

Με μεγάλη χαρά λοιπόν και αποκλειστικά σας παρουσιάζουμε το "Bright New Darkness" των Bokomolech.

Bokomolech - Bright New Darkness

Δελτίο Τύπου
 
Επτά χρόνια μετά το Mass Vulture, οι Bokomolech επιστρέφουν με το Bright New Darkness EP, για την παραγωγή του οποίου συνεργάστηκαν με τον Coti K

Στο BND αποτυπώνεται ένα μικρό σύνολο κομματιών τα οποία διαμορφώθηκαν μέσα από τις πρόσφατες ζωντανές εμφανίσεις της μπάντας και διαπνέονται από μια κοινή συνθετική και στιχουργική προβληματική: Πώς μπορεί να κρατήσει κανείς, ως υποκείμενο και ως μέλος μιας συλλογικότητας –από την οικογένεια ή το συγκρότημα μέχρι την κοινωνία- «αναμμένη τη φλόγα» του κόσμου του εν μέσω αλλεπάλληλων, εμφωλευμένων κρίσεων που απειλούν να τον καταστρέψουν. 

Αυτή η αγωνία να βρεθεί φως μέσα στο περιρρέον σκοτάδι διαμόρφωσε τον τίτλο του δίσκου, αλλά κυρίως αναδύεται, τόσο από τους στίχους των έξι κομματιών (οι τίτλοι των οποίων μπορούν να διαβαστούν και ως το κεντρικό αφήγημα του BND) όσο και από την πυκνή ηλεκτρική/ηλεκτρονική ενορχήστρωση που με τη μαεστρία του Coti K αγκαλιάζει σχεδόν ασφυκτικά, αλλά δεν καταπνίγει, τις επίμονες μελωδίες. 

Bokomolech - Bright New Darkness

Όπως εκφράζει επιτυχημένα το artwork του Πέτρου Βούλγαρη, το Bright New Darkness είναι μια άσκηση ισορροπιών ή διαλεκτικής σύνθεσης αντιθέτων: μέσα στο χαοτικό ηχητικό του τοπίο διασώζει μια ποπ ευαισθησία· μέσα στο παλιό ανακαλύπτει το νέο· μέσα στα ερείπια διαισθάνεται ένα μέλλον ακόμα άδηλο· μέσα στο έρεβος βρίσκει μια σπίθα φωτός εκτυφλωτική.

All doors are guarded. Two tiny bodies spark for the end. A new future, in crazy waters, still remains.

Κυκλοφορεί σε βινύλιο και digital από την Inner Ear.


Οι Bokomolech θα παρουσιάσουν τη νέα τους δουλειά ζωντανά την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου στο Death Disco. Περισσότερες πληροφορίες στην Ατζέντα μας!

Bokomolech - Bright New Darkness

Η προακρόαση του δίσκου έγινε την Πέμπτη 21/11 κι από τις 22 του μήνα ο δίσκος είναι διαθέσιμος προς ακρόαση κι αγορά.


Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
10,0 / 10 (σε 6 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα