Ανασκόπηση 2019: Ραδιόφωνο

Ανασκόπηση 2019: Ραδιόφωνο

Το 2019 δεν είχαμε συναρπαστικές αλλαγές στον ραδιοφωνικό χάρτη της Αττικής. 
Διαβάστηκε φορες
Λιάνα Μαστάθη
Ο Pepper 96,6 διατηρεί την ποιότητά του στις μουσικές επιλογές, με μοναδική αξιοσημείωτη αλλαγή στο πρόγραμμά του, την αποχώρηση του Γιάννη Νένε και την επιστροφή της Ματούλας Κουστένη στην πρωινή του ζώνη μαζί με τον Κίμωνα Φραγκάκη, στις 8-10 τις καθημερινές. Προσωπικά ξεχωρίζω για άλλη μία χρονιά από τον σταθμό τις εκπομπές της Λιάνας Μαστάθη στις 2-4 το μεσημέρι και του Γιάννη Καστανάκη, 8-10 το βράδυ. 

Στον Athens Voice 102,5 είχαμε φέτος τις αποχωρήσεις της Άννας Αναστασίου και του Μάκη Μηλάτου μετά την ανοιχτή διαφωνία τους για το γνωστό άστοχο δημοσίευμα και σχόλιο της ιστοσελίδας για το θάνατο της Γκαϊανέ Κασαρτζιάν τον προηγούμενο Ιούνιο. Στο πρόγραμμα του σταθμού όμως εντάχθηκε από το φθινόπωρο ο Γιάννης Νένες στις 10-12 το πρωί σε μία εκπομπή που το ύφος της του ταιριάζει περισσότερο από αυτήν που έκανε στον Pepper. Συνεχίζει ακάθεκτος στον Athens Voice και ο Στέφανος Τσιτσόπουλος στις 12-2 το μεσημέρι. Στο δίωρό του ακούμε ίσως την καλύτερη μουσική, με σύνθετες και συχνά απρόβλεπτες επιλογές που απολαμβάνουμε σπάνια στο ραδιόφωνο, μαζί με τα γνωστά του σχόλια. Οι δύο αυτοί σταθμοί θεωρώ ότι συνολικά έχουν το καλύτερο μουσικό πρόγραμμα στα FM, αλλά η αλήθεια είναι ότι ίσως έχει έρθει ο χρόνος για την ανανέωση τους. 

Αφροδίτη Σημίτη

Στον En Lefko προστέθηκε στο πρόγραμμά του από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο στις 10-12 το πρωί, η Αφροδίτη Σημίτη, που ως γνωστό έχει πολυπληθείς ακροατές από την προϋπηρεσία της όλα τα προηγούμενα χρόνια σε πολλούς και διάφορους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Ξεχωριστή αξία στον σταθμό οι εκπομπές του Μανώλη Οικονόμου από την Κυριακή – Τετάρτη 12-2 μετά τα μεσάνυχτα. Στον Best 92,6 επέστρεψε πολύ πρόσφατα άλλη μία μουσική παραγωγός με πολλούς φανατικούς ακροατές, η Άννα Αναστασίου στις 2-4 το μεσημέρι τις καθημερινές. 

Κατά τα υπόλοιπα πολύ καλή μουσική ακούμε στον Nostos 100,6, στον οποίο βέβαια δεσπόζει η εκπομπή του μεγάλου G Poly Πολυχρονίου, στις 4-6 το μεσημέρι. Θεωρώ ότι ο συγκεκριμένος σταθμός θα πρέπει να διαφημιστεί περισσότερο, ώστε να κερδίσει περισσότερους ακροατές, αφού το αξίζει. 

G Poly Πολυχρονίου

Αν θες να ακούσεις ροκ μουσική από όλο το φάσμα και όλες τις δεκαετίες της, με σχόλια για τις μουσικές επιλογές, κάτι που σπανίζει πλέον, ενώ εμείς που ακούγαμε ραδιόφωνο τις παλαιότερες δεκαετίες απολαμβάναμε, δεν έχεις παρά να συντονιστείς στην Ροκ ζώνη του Καναλιού Ένα 90,4. Στα πλαίσια της συγκεκριμένης ζώνης, ακούμε εκεί, εδώ και πολλά χρόνια, τις εκπομπές των Δημήτρη Αντωνόπουλου, Νίκου Ξανθάκου, Γιώργου Πατριάρχη και Τάσου Πάλλα. Είναι όμως πιθανό από την επόμενη χρονιά κάτι αντίστοιχο να γίνει και στον εταίρο ιστορικό δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84, αφού την διεύθυνσή του ανέλαβε πρόσφατα η Μαργαρίτα Μυτιληναίου.

Ακόμη, σταθερή αξία είναι ο Kosmos 93,6 και εκεί ξεχωρίζουν οι εκπομπές του Προκόπη Δούκα, του Λεωνίδα Αντωνόπουλου μαζί με τον Γιάννη Δημητριάδη και βέβαια αυτή της Μαρίας Μαρκουλή και του Γιάννη Πετρίδη Σάββατο και Κυριακή αντίστοιχα.

Τέλος, αν θέλεις να απολαύσεις μουσική από τις δεκαετίες των 80’s και 90’s έχεις τις εξής τρεις επιλογές: Blue Space 107,2, Free 98,1, αλλά και Love Radio 97,5, με τον τελευταίο να θυμάται με τις μουσικές επιλογές του και παλιές ένδοξες ημέρες της ελληνικής pop δισκογραφίας αυτών των δεκαετιών!

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
6,2 / 10 (σε 9 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα