Ταινίες - Φεβρουάριος 2011

Το MixGrill σας προτείνει κινηματογραφικές ταινίες για το μήνα Φεβρουάριο
Διαβάστηκε φορες
Οι Χρυσές Σφαίρες πέρασαν, τα Guild πέρασαν, τα Oscars έρχονται. Προετοιμαστείτε και δείτε - αν δεν την έχετε δει ήδη - την ελληνική συμμετοχή για Καλύτερη Ξενόγλωσση Ταινία, τον "Κυνόδοντα" του Γ. Λάνθιμου. Αξιολογήστε τον ανταγωνισμό ("Biutiful") που έρχεται από το Μεξικό με διπλή συμμετοχή (υποψήφιος ο πρωταγωνιστής Javier Bardem για βραβείο α' ανδρικού ρόλου). To MixGrill σας προτείνει, επίσης, άλλες τρεις ταινίες με αρκετές υποψηφιότητες για βραβείο Oscar, το "Black Swan", το "The King's Speech" και το "The Fighter". Τέλος, μια ρομαντική (με την καλή έννοια!) γαλλική ταινία με τη Σοφί Μαρσό.

ΚΥΝΟΔΟΝΤΑΣ (Dogtooth)
Ο πατέρας, η μητέρα και τα τρία τους παιδιά ζουν σε μια μονοκατοικία έξω από την πόλη. Γύρω από το σπίτι υπάρχει ένας ψηλός φράχτης. Τα παιδιά δεν έχουν φύγει ποτέ από το σπίτι. Διαπαιδαγωγούνται, ψυχαγωγούνται, βαριούνται και αθλούνται έτσι όπως οι γονείς τους πιστεύουν ότι θα έπρεπε, χωρίς κανένα εξωτερικό ερέθισμα. Τα παιδιά επίσης πιστεύουν ότι τα αεροπλάνα που πετάνε πάνω από το σπίτι είναι παιχνίδια και ότι τα ζόμπι είναι μικρά κίτρινα λουλούδια. Ο μόνος άνθρωπος που μπαίνει μέσα στο σπίτι είναι η Χριστίνα, η οποία δουλεύει σαν φρουρός security στο εργοστάσιο του πατέρα. Ο πατέρας κανονίζει τις επισκέψεις της στο σπίτι με σκοπό να κατευνάζει τις σεξουαλικές ορμές του γιού. Όλη η οικογένεια, και ιδιαίτερα η μεγάλη κόρη, λατρεύει την Χριστίνα. Μια μέρα η Χριστίνα κάνει δώρο στην μεγάλη κόρη μια στέκα για τα μαλλιά ζητώντας της κάτι άλλο σε αντάλλαγμα.
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λάνθιμος
Σενάριο: Γιώργος Λάνθιμος, Ευθύμης Φιλίππου
Πρωταγωνιστούν: Χρήστος Στέργιογλου, Michele Valley , Αγγελική Παπούλια, Χρήστος Πασσαλής,
Μαίρη Τσώνη, Άννα Καλαϊτζίδου

THE FIGHTER

Στη Μασαχουσέτη της δεκαετίας του ’80 ο Μίκι «Ιρλανδός» Γουόρντ είναι ένας ταλαντούχος μποξέρ ο οποίος έχει για μάνατζερ τη μητέρα και για προπονητή τον μεγαλύτερο αδελφό του. Τα μπλεξίματα του τελευταίου με τα ναρκωτικά, ωστόσο, δημιουργούν προβλήματα στην καριέρα του Μίκι, ο οποίος αποφασίζει να συνεχίσει χωρίς την οικογένειά του.
Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Ο' Ράσελ
Πρωταγωνιστούν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Κρίστιαν Μπέιλ, Μελίσα Λίο, Έιμι Άνταμς



HEREAFTER
(Η ζωή μετά)
Οι ζωές τριών ανθρώπων διασταυρώνονται απρόοπτα: ενός Αμερικανού υπαλλήλου που έχει το χάρισμα να επικοινωνεί με τους νεκρούς, μιας Γαλλίδας δημοσιογράφου η οποία γλυτώνει ως εκ θαύματος από ένα φονικό τσουνάμι και ενός Βρετανού μαθητή που χάνει τον δίδυμο αδερφό του.
Σκηνοθεσία: Κλιντ 'Ιστγουντ
Πρωταγωνιστούν: Ματ Ντέιμον, Σεσίλ ντε Φρανς, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ






BIUTIFUL
Ο Ουξμπάλ, ένας μικροαπατεώνας, χωρισμένος πατέρας δύο μικρών παιδιών που μεγαλώνει ο ίδιος, μαθαίνει πως έχει μπροστά του μόνο λίγους μήνες ζωής. Έτσι, έστω και την τελευταία στιγμή, αποφασίζει να βάλει σε τάξη τη χαοτική ζωή του.
Σκηνοθεσία: Αλεχάντρο Γκονζάλες Ιναρίτου
Πρωταγωνιστούν: Χαβιέρ Μπαρδέμ, Μαρισέλ Αλβαρέζ, Χάνα Μπουσαϊμπ




BLACK SWAN
(Μαύρος Κύκνος)
Μια νεαρή μπαλαρίνα πρέπει να αποδείξει στον απαιτητικό καλλιτεχνικό διευθυντή της ότι μπορεί να ενσαρκώσει τον πρώτο ρόλο στη «Λίμνη των Κύκνων». Ταυτόχρονα, προσπαθεί να απαγκιστρωθεί από την ψυχαναγκαστική μητέρα της και να ξεπεράσει τον ανταγωνισμό μιας φιλόδοξης συναδέλφου της.
Σκηνοθεσία: Ντάρεν Αρονόφσκι
Πρωταγωνιστούν: Νάταλι Πόρτμαν, Βενσάν Κασέλ, Μίλα Κούνις, Μπάρμπαρα Χέρσεϊ





L’AGE DE RAISON (Το γράμμα που άλλαξε τη ζωή μου)
Μόλις κλείνει τα 40 της, μια control freak γιάπισα αρχίζει να δέχεται μια σειρά γραμμάτων από τον… ανήλικο εαυτό της. Έτσι, η μικρή Μαργκερίτ αποκαλύπτει στην καριερίστα Μάργκαρετ πόσα πολύτιμα έχει λησμονήσει στη ζωή της.
Σκηνοθεσία: Γιαν Σαμιέλ
Πρωταγωνιστούν: Σοφί Μαρσό, Μάρτον Τσόκας, Μισέλ Ντισοσουά




THE KING’S SPEECH (Ο λόγος του βασιλιά)
Ο δευτερότοκος γιος του βασιλιά του Γεωργίου του 5ου Αλβέρτος, ο οποίος πάσχει από οξύ πρόβλημα τραυλισμού, καλείται να αναλάβει το θρόνο μετά το θάνατο του πατέρα του και την παραίτηση του μεγαλύτερου αδερφού του. Ο αλλόκοτος λογοθεραπευτής Λάιονελ Λογκ που θα τον αναλάβει θα προσπαθήσει με τις ανορθόδοξες μεθόδους του να τον βοηθήσει να γίνει ο ηγέτης μιας χώρας η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα πολέμου.
Σκηνοθεσία: Τομ Χούπερ
Πρωταγωνιστούν: Κόλιν Φερθ, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Τζέφρι Ρας, Γκάι Πιρς

Διαβάστε ακόμα