urban_fest_20_cover

Τα δύο μεγάλα μουσικά festivals του 2020 και τα αναπάντητα ερωτήματα

Το Long Beach Festival και το Urban Athens Festival είναι εδώ για να μας βγάζουν από την μιζέρια των ακυρωμένων συναυλιών, αλλά με ποιον τρόπο θα διεξαχθούν;
Διαβάστηκε φορες
Την περασμένη Πέμπτη το μεσημέρι, η Xlalala (ουσιαστικά ένα κομμάτι της πρώην Didi Music), ανακοίνωσε την διοργάνωση δύο μουσικών φεστιβάλ, τα οποία «ενώνονται» από το σχεδόν ίδιο line up και οδικό άξονα. Το πρώτο είναι το Long Beach Festival το οποίο θα διεξαχθεί στο νεοσύστατο και άγνωστο για το κοινό, "Terra Republic" (sic), στο 55o χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης- Κατερίνης, όπου θα εμφανιστούν οι ΠΥΞ ΛΑΞ μαζί με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου στις 24 Ιουνίου, και οι VIC, Rotting Christ, Planet of Zeus και ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC στις 25 Ιουνίου. Το δεύτερο είναι το Urban Festival που θα πραγματοποιηθεί στο γνωστό Terra Vibe στις 7 και 8 Αυγούστου αποτελούμενο από τους ΠΥΞ ΛΑΞ, τους VIC, Rotting Christ, Planet of Zeus και άλλους. 

longBeachFestival2_pyxlaxVasilis

Στη δύσκολη και παράξενη εποχή που ζούμε, με την ακύρωση όλων των καλοκαιρινών συναυλιών, η συγκεκριμένη κίνηση έφερε χαμόγελο και χαρά σε όλους μας. Η συνύπαρξη μάλιστα δύο γιγάντων της ελληνικής rock/έντεχνης σκηνής σίγουρα θα προσελκύσει πολύ κόσμο, ενώ ο συνδυασμός των heavy rock/stoner ονομάτων που τα τελευταία πέντε και βάλε χρόνια δίνουν τη μία sold out συναυλία μετά την άλλη, με τη μεγαλύτερη metal μπάντα της Ελλάδας μόνο άστοχος δεν είναι. Επίσης, το εισιτήριο είναι παραπάνω από προσιτό (14-18 ευρώ για την κάθε μέρα).

Το δελτίο τύπου μιλάει για φεστιβαλική εμπειρία 2.0, χωρίς τελικά να μας εξηγεί τι αυτό σημαίνει δεδομένης της δυσκολίας των περιστάσεων. Σίγουρα το όλο εγχείρημα είναι πολύ θετικό, αλλά αυτομάτως δημιουργούνται κάποια ερωτήματα που χρήζουν άμεσης απάντησης. Και αυτά έχουν να κάνουν με τον τρόπο διεξαγωγής ενός μουσικού festival στη εποχή του κορονοϊού. Συγκεκριμένα, μας έρχονται στο μυαλό τα παρακάτω:

1) Θα υπάρξει αυστηρός έλεγχος κατά την είσοδο στον χώρο; Θα έχουν παρθεί μέτρα για την αποφυγή συνωστισμού; Θα γίνουν θερμομετρήσεις;

2) Θα παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα μέσα στον χώρο; (αντισηπτικά τζελ σε κυλικεία και πάγκους, υποχρεωτική χρήση μάσκας, συνεχής καθαρισμός στις τουαλέτες και τροφοδότηση κρεμοσάπουνων σε αυτές).

3) Θα γεμίσει μόνο το 40% του χώρου σύμφωνα με την νέα νομοθεσία και αν ναι, σε τι αριθμό εισιτηρίων ορίζεται αυτό το 40%;

4) Θα υπάρξουν μόνο καθίσματα, όπως ορίζει η νέα νομοθεσία; Αν λόγω μεγάλου χώρου είναι εφικτό να υπάρξουν όρθιοι, πώς θα ελέγχεται η απαιτούμενη απόσταση μεταξύ των θεατών;

longBeachFestival2_rottingChrist.jpg

Τα δύο πρώτα ερωτήματα φαίνονται δεδομένα για τους περισσοτέρους και μάλλον θα απαντηθούν λίγο καιρό πριν την διεξαγωγή των φεστιβάλ ή θα τα διαπιστώσουμε εκεί. Βέβαια, αυτά είναι δεδομένα για κάθε χώρο εστίασης/διασκέδασης, αν και ήδη υπάρχουν πολλές παραβιάσεις.

Από την άλλη, τα δύο τελευταία ερωτήματα αφορούν τη νέα νομοθεσία για τη διεξαγωγή πολιτιστικών εκδηλώσεων και είναι σημαντικό να απαντηθούν το συντομότερο. Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες της κυβέρνησης, συναυλίες μπορούν να γίνουν το καλοκαίρι αλλά με πολύ συγκεκριμένους όρους. Το Terra Vibe, όπως λογικά και το Terra Republic, είναι μεγάλοι απλωμένοι χώροι. Παρόλα αυτά, πρέπει να υπολογιστεί ο κόσμος που μπορεί να φιλοξενήσει σύμφωνα με τα νέα δεδομένα. Πρέπει να κοπεί συγκεκριμένος αριθμός εισιτηρίων. Επιπροσθέτως, πρέπει να διασαφηνιστεί αν το κοινό θα είναι καθήμενο ή όχι. Παντού διαβάζουμε ότι οι συναυλίες φέτος θα γίνονται, αλλά το κοινό θα κάθεται σε καθίσματα. Εύκολο και αυτονόητο σε ένα χώρο όπως το Ωδείο Ηρώδου Αττικού για παράδειγμα, αλλά πώς θα γίνει εφικτό αυτό στο Terra Vibe; Θα μπουν πλαστικές καρέκλες με κάποια απόσταση μεταξύ τους; Και αν μπουν όντως καρέκλες, είναι σίγουρο ότι ο κόσμος θα κάτσει εκεί ή θα σηκωθεί και θα αρχίσουν τα mosh pit υπό τους heavy ήχους των εν λόγω συγκροτημάτων; Άλλωστε, δεν μιλάμε για ένα ακουστικό show. Και αν τελικά υπάρχει παραθυράκι λόγω του χώρου που επιτρέπει τα εισιτήρια όρθιων, ποιος και κυρίως πώς θα ελέγχει τις αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των θεατών; Πρόκειται για βασικά και καίρια ερωτήματα που χρήζουν απάντησης.

Πραγματικά η προσπάθεια από τη διοργάνωση είναι μια αχτίδα φωτός στο σκοτεινό, μη συναυλιακό καλοκαίρι του 2020. Τα ονόματα είναι «φωτιά», ικανά να προσελκύσουν λαό και στα δύο συναυλιακά πάρκα. Αλλά εγώ (όπως και πολλοί άλλοι), θα ήθελα να γνωρίζω τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθούν τα συγκεκριμένα φεστιβάλ πριν αγοράσω τα εισιτήριά μου. Θέλω να ελπίζω ότι η διοργάνωση θα διαλευκάνει τα πράγματα σύντομα.

longBeachFestival2_vic

Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

Xlalala presents:

Ένα διαφορετικό «2.0» φεστιβαλικό καλοκαίρι για το 2020!

Long Beach Festival 2.0
24 & 25 Ιουλίου 2020
Terra Republic, 55ο χλμ. Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Κατερίνης, Δ.Κ. Πύδνας

Urban Athens Festival 2.0
7 & 8 Αυγούστου 2020
Terra Vibe Park, 37ο χλμ. E.O. Αθηνών - Λαμίας, Μαλακάσα

Καλοκαίρι 2020
2 φεστιβάλ
1 οδικός άξονας - 2 φεστιβαλικά κέντρα
2 ανοιχτοί χώροι
Μία φεστιβαλική εμπειρία 2.0 live*

Σηματοδοτώντας την αρχή του τέλους του φόβου και της αβεβαιότητας που αυτόν τον καιρό κυριαρχεί, θέλουμε να φέρουμε μια μελωδία αισιοδοξίας σε όσους αγαπούν τη μουσική και τις ζωντανές εμφανίσεις με τη διοργάνωση δύο φεστιβάλ, τηρώντας πάντα τις οδηγίες και τα μέτρα προφύλαξης κοινού, μουσικών και εργαζομένων που ανακοίνωσε το Υπουργείου Πολιτισμού.

Μπορεί ο αρχικός σχεδιασμός για το φετινό καλοκαίρι να άλλαξε απροσδόκητα, όμως οι τωρινές συνθήκες μας δίνουν την ευκαιρία να στηρίξουμε έμπρακτα αγαπημένους καλλιτέχνες και συγκροτήματα της εγχώριας μουσικής σκηνής.

Το πάθος και η λαχτάρα για μια κοινή μουσική εμπειρία όπου μαζί, καλλιτέχνες και κοινό, θα ανταμώσουμε και θα ενώσουμε τη φωνή μας, δεν μπορούν να εκφραστούν μέσω live streaming events. Με αυτό το δεδομένο, προχωρoύμε στο σχεδιασμό φεστιβάλ της «επόμενης μέρας». Γιατί ο δρόμος προς την κανονικότητα γίνεται με σταθερά βήματα ελπίδας και πάντα μετά…μουσικής.

LINE UP
Long Beach Festival 2.0

Παρασκευή 24 Ιουλίου
ΠΥΞ ΛΑΞ | ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Σάββατο 25 Ιουλίου
VILLAGERS OF IOANNINA CITY (VIC) | ROTTING CHRIST
PLANET OF ZEUS
ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC (THRAX PUNKS)
+ more acts TBA

LINE UP
Urban Athens Festival 2.0

Παρασκευή 7 Αυγούστου
ΠΥΞ ΛΑΞ + guests

Σάββατο 8 Αυγούστου
VILLAGERS OF IOANNINA CITY (VIC) | ROTTING CHRIST
PLANET OF ZEUS
+ more acts TBA

*Τι σημαίνει το 2.0: Το να είσαι 2.0 σημαίνει ότι είσαι ανοικτός σε νέες εμπειρίες, ότι αγκαλιάζεις το καινούργιο, το διαφορετικό, το επαναστατικό. Το 2.0 είναι η επόμενη γενιά. Είναι εντελώς ανανεωμένο από το παλιό 1.0, που πλέον δεν είναι τόσο φρέσκο. Είναι απλά μαθηματικά: 2.0 διπλάσιο του 1.0.

Πληροφορίες εισιτηρίων

Η προπώληση ξεκινά την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020, ώρα 10:30

*Για την ημέρα 25/7/2020: Τα εισιτήρια που αγοράστηκαν για την ημέρα των VIC και Rotting Christ στο Long Beach festival στις 17 Ιουλίου 2020 ισχύουν για τις 25 Ιουλίου 2020.

Τιμές και Σημεία Προπώλησης

Τιμές Εισιτηρίων

Φυσικά σημεία: 14 ευρώ
Οnline: 15,40 ευρώ
Ταμείο: 18 ευρώ

Σημεία Προπώλησης
Φυσικά σημεία προπώλησης

AΘΗΝΑ
Hunter Agency: Πανεπιστημίου 42 (εντός στοάς), Τηλ.: 210 360 8366 (μόλις αρθεί η αναστολή εργασιών)

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μusicland: Μητροπόλεως 102, Τηλ.: 2310 26 4880
Stereodisc: Αριστοτέλους 4, Τηλ.: 2310 26 2912

Ηλεκτρονική προπώληση
www.hunteragency.gr
www.viva.gr

Τηλεφωνικές κρατήσεις στο 11876

Σημεία δικτύου viva: Καταστήματα Reload, Καταστήματα Wind, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, πολυχώρος Yoleni's (Σόλωνος 9), Viva Spot Τεχνόπολης (μέσα στο χώρο της Τεχνόπολης, είσοδος από οδό Περσεφόνης), αθηνόραμα.gr.

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα