Ονειροπόλων μόχθοι: Ο νέος δίσκος του Ορφέα Περίδη

Είκοσι χρόνια στη δισκογραφία κλείνει φέτος ο Ορφέας Περίδης και το γιορτάζει με το νέο του άλμπουμ «Ονειροπόλων μόχθοι», ένα θεματικό άλμπουμ αφιερωμένο στους 12 μήνες του χρόνου.

Διαβάστηκε φορες
Δελτίο Τύπου

Ορφέας Περίδης
«Ονειροπόλων μόχθοι»

Είκοσι χρόνια στη δισκογραφία κλείνει φέτος ο Ορφέας Περίδης και το γιορτάζει με το νέο του άλμπουμ «Ονειροπόλων μόχθοι», ένα θεματικό άλμπουμ αφιερωμένο στους 12 μήνες του χρόνου.

Πρόκειται για έναν κύκλο τραγουδιών που ο Ορφέας Περίδης έγραψε στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων, παίρνοντας την ιδέα και την έμπνευση από ένα εξαιρετικό αφιέρωμα της Καθημερινής στους μήνες μία δεκαετία πριν.

Δώδεκα τραγούδια, ένα για κάθε μήνα, περιλαμβάνει το «Ονειροπόλων μόχθοι» και μέσα από αυτά ο αγαπημένος τραγουδοποιός, πάντα ονειροπόλος και δημιουργικός, μας ταξιδεύει στον κόσμο των συναισθημάτων. Κάθε τραγούδι γεννά εικόνες γεμάτες χρώματα από τη φύση και τη ζωή στην ελληνική ύπαιθρο και κατά την ακρόασή τους σχεδόν νιώθεις τις μυρωδιές της γης και της θάλασσας καθώς οι μήνες εναλλάσσονται από το ένα τραγούδι στο άλλο. Το  γνώριμο μουσικό ύφος του Ορφέα Περίδη ‘παίζει’ ανάμεσα στο ροκ και την ελληνική παράδοση. Η μουσική και οι στίχοι είναι του Ορφέα Περίδη. Στον Σεπτέμβριο συνεργάζεται στους στίχους με τον Θεόδωρο Πετράκογλου ενώ το κείμενο του Νοεμβρίου είναι του Ηλία Αναγνωστάκη.

Ένα επιπλέον ενδιαφέρον στοιχείο είναι η ενορχήστρωση των τραγουδιών την οποία υπογράφει ο Γιώτης Κιουρτσόγλου, ιδρυτικό μέλος των Human Touch και κορυφαία μουσική προσωπικότητα της χώρας μας όπως άλλωστε και τα άλλα δύο ιδρυτικά μέλη, ο Σταύρος Λάντσιας και ο David Lynch που συμμετέχουν στο παρόν άλμπουμ. Μαζί τους συνεργάζεται φέτος και στις ζωντανές του εμφανίσεις ο Ορφέας Περίδης, παρουσιάζοντας μεταξύ άλλων τα καινούρια τραγούδια αυτού του άλμπουμ.

Εικαστικό εξωφύλλου: Εύη Θεμελή
Διεύθυνση παραγωγής: Ηλίας Μπενέτος


Διαβάστε ακόμα