Record of Ragnarok

«Τα Χρονικά του Ράγκναροκ» είναι μια μάχη μεταξύ Θεών και ανθρώπων

Ένα σκληρό τουρνουά που θα κρίνει το μέλλον της ανθρωπότητας, στο οποίο μεταξύ άλλων συμμετέχουν οι Θεοί του Ολύμπου, οι Θεοί της σκανδιναβικής μυθολογίας, αλλά και ο πρωτόπλαστος Αδάμ.

Διαβάστηκε φορες

Αγγλικό τίτλος: Record of Ragnarok
Πρωτότυπος τίτλος: Shûmatsu no Valkyrie
Ελληνικός τίτλος: Τα Χρονικά του Ράγκναροκ
Σκηνοθεσία: Masao Ōkubo

Διαθέσιμο στο Netflix από 17 Ιουνίου 2021

Ξεχωρίζει για: τον συνδυασμό ιστορίας, θρησκείας και μυθολογίας πολλών διαφορετικών πολιτισμών
Σταθείτε αν σας αρέσουν: τα anime και οι πολεμικές τέχνες
Προσπεράστε αν: σας έχει κουράσει η μεγάλη αναμονή μέχρι την κυκλοφορία του νέου επεισοδίου μιας αγαπημένης σας σειράς

Μια φορά κάθε χίλια χρόνια το Συμβούλιο των Θεών συνεδριάζει σχετικά με το μέλλον της ανθρωπότητας. Μετά από εφτά εκατομμύρια χρόνια ανθρώπινης ιστορίας, το Συμβούλιο λαμβάνει την απόφαση πως πρέπει να εξαλειφθεί η ανθρωπότητα. Τότε, η αρχαιότερη από τις δεκατρείς Βαλκυρίες προκαλεί τους Θεούς σε μια μάχη δίχως αύριο, με σκοπό να σώσει τους ανθρώπους… Στο Ράγκναροκ.

«Τα χρονικά του Ράγκναροκ» βασίζονται στο ομώνυμο manga του Takeo Ono, το οποίο είναι επηρεασμένο από υπαρκτά πρόσωπα της ιστορίας, τις θρησκείες και την μυθολογία γενικότερα. Ο όρος Ράγκναροκ της σκανδιναβικής μυθολογίας αναφέρεται στην μάχη για το τέλος του κόσμου. Στη συγκεκριμένη anime σειρά, ωστόσο, εκτός των Thor, Loki και Odin, βλέπουμε και θεότητες άλλων θρησκειών όπως για παράδειγμα το ελληνικό δωδεκάθεο που μοιάζει να παίζει τον σημαντικότερο ρόλο στην ιστορία της σειράς και ο Θεός Σίβα του Ινδουισμού.

Το Ράγκναροκ μάς παρουσιάζεται υπό τη μορφή ενός τουρνουά, όπου μια ομάδα δεκατριών Θεών θα αντιμετωπίσει δεκατρείς θνητούς σε μάχες ένας προς έναν, με νικητή όποιον θα καταφέρει να φτάσει πρώτος στις εφτά νίκες. Ανάμεσα στους θνητούς συγκαταλέγονται ο πρωτόπλαστος Αδάμ, ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης, ο Nikola Tesla, ο Βούδας και άλλοι. 


Το animation είναι το κλασικό γιαπωνέζικο δισδιάστατο στυλ, με το οποίο είναι σίγουρα εξοικειωμένος όποιος έχει παρακολουθήσει σειρές όπως τα "One Piece" και "Dragonball". Η σειρά διαφέρει από παρόμοιες σειρές του Netflix όπως το "Kengan Ashura" στο οποίο χρησιμοποιείται ένα ψευδο-τρισδιάστατο στυλ.

Θετικό είναι το γεγονός πως τη στιγμή της μάχης ενός Θεού με έναν θνητό γίνονται αναδρομές στο παρελθόν από τον αφηγητή, που σκοπό έχουν να μας συστήσουν τους χαρακτήρες, να αναδείξουν κάποια συγκεκριμένη πτυχή τους ή να μας παρουσιάσουν κάποια κρυφή τεχνική τους.

«Τα Χρονικά του Ράγκαροκ» είναι μια anime σειρά που θα αγγίξει τόσο τους λάτρεις του φανταστικού όσο και αυτούς που έχουν πάθος με την ιστορία και την μυθολογία. Δεν θα αφήσει παραπονεμένους ούτε τους φανατικούς των πολεμικών τεχνών. Ουσιαστικά πρόκειται για μια «σαλάτα» που συνδυάζει πολλά διαφορετικά υλικά με το τελικό αποτέλεσμα, όμως, να είναι πεντανόστιμο. Δυστυχώς, στην παρούσα φάση η σειρά δεν βρίσκεται ούτε στα μισά της, ωστόσο αυτό δεν αποτελεί απαραίτητα κριτήριο ώστε κάποιος να μην την παρακολουθήσει.

Την στιγμή που γράφεται το εν λόγω κείμενο υπάρχουν διαθέσιμα δώδεκα επεισόδια, τα οποία αποτελούν την πρώτη σεζόν. Σε αυτά γίνονται μονάχα τρεις μάχες μεταξύ Θεών και ανθρώπων, ενώ στο τέλος αποκαλύπτεται ποια θα είναι η τέταρτη. Η δεύτερη σεζόν έχει ήδη ανακοινωθεί και αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός του 2022.


Δείτε επίσης: "Spirited Away" του Χαγιάο Μιγιαζάκι στο Βίντεο Κλαμπ του Mix Grill The Podcast

Tags
Αξιολόγηση ταινίας
Βαθμός ταινίας
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα