Η τελική πρόβα των Πυξ Λαξ στο Terra Vibe

Όλα όσα είδαμε στη χθεσινή πρόβα των Πυξ Λαξ στη Μαλακάσα.
Διαβάστηκε φορες


Οι φωτογραφίες ανήκουν στην Άννα Ευαγγελοπούλου.
Η βιντεοσκόπηση έγινε από τον Πασχάλη Πρελορέντζο και την Αθηνά Περακάκη.


Για τη συνέντευξη τύπου των Πυξ Λαξ, διαβάσατε όσα ειπώθηκαν εδώ στη ζωντανή ανταπόκριση μας από το Terra Vibe. Οι κύριες ειδήσεις που βγαίνουν από αυτήν είναι οι εξής:

- Οι συναυλίες θα βιντεοσκοπηθούν και θα κυκλοφορήσει DVD/CD.
- Δε θα συμμετάσχουν κάποιοι από τους μουσικούς, με τους οποίους συνεργάστηκαν στο παρελθόν.
- Υπήρχαν σκέψεις για επανένωση στα 10 χρόνια μετά τη διάλυση τους, δηλαδή το 2014, αλλά λόγω του θανάτου του Μάνου Ξυδούς, αποφάσιασν να το κάνουν φέτος και μετά να αποσύρουν οριστικά το συγκρότημα. Όπως είπαν χθες και σε παλαιότερη συνέντευξη του Φ. Πλιάτσικα στο Mix Grill: "Οι Πυξ Λαξ δε γίνεται να υπάρξουν χωρίς το Μάνο".
- Ο Μάνος Ξυδούς και ο Νίκος Λώρης ίσως αγάπησαν περισσότερο το συγκρότημα από τον
Μπάμπη Στόκα και τον Φίλιππο Πλιάτσικα, όπως υποστήριξε ο τελευταίος.Η συνέντευξη τύπου ολοκληρώθηκε στις 8 περίπου και η μπάντα αποσύρθηκε για την προετοιμασία της τελικής πρόβας που περιμέναμε μιάμιση ώρα μετά. Οι συνθήκες ήταν φοβερές στο Terra Vibe. Ο καιρός ήταν πολύ καλός, ο κόσμος ήξερε πολύ καλά γιατί ήταν εκεί και το πιο σημαντικό ήταν ότι θα βλέπαμε το συγκρότημα σε ένα μικρότερο χώρο και όχι στο αχανές Ολυμπιακό Στάδιο.

Πρέπει να ξαναπούμε ότι η χθεσινή εμφάνιση των "Πρίγκηπων της Δυτικής όχθης" έγινε για τους ανθρώπους του Τύπου και φίλους του συγκροτήματος, που κέρδισαν προσκλήσεις από διάφορους διαγωνισμούς, που έγιναν. Αν δεν κάνω λάθος, ήταν η πρώτη φορά που έγινε τέτοια προώθηση μιας περιοδείας Έλληνα μουσικού ή συγκροτήματος από μια Εταιρεία Διοργάνωσης συναυλιών. Δεν είναι λίγο πράγμα...Πάμε στο συναυλιακό κομμάτι τώρα.

Στις 21:26 τα φώτα κλείνουν και το video wall δείχνει αντίστροφη μέτρηση 2 λεπτών (δείτε και το σχετικό video παρακάτω). Στα τελευταία δευτερόλεπτα το
καρδιοχτύπι μεγαλώνει κι ακούγεται πιο δυνατά. "Στις άδειες πόλεις που γυρνάς... Μόναξια μου όλα, Μόναξιά μου τίποτα". Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι όταν είχε βγει αυτό το κομμάτι με τη συμμετοχή του Μάκη Χριστοδουλόπουλου το άκουγα στον Μελωδία σε κάθε εκπομπή του. Κλασσικό και αγαπημένο κομμάτι. Στο video πίσω βλέπαμε παλιές φωτογραφίες του συγκροτήματος. Όλοι ήταν στη σκηνή, εκτός από το Μάνο Ξυδούς, τη Δήμητρα Καραμπεροπούλου στο ακορντεόν (περίμενα να ήταν εκεί για να σας είμαι ειλικρινής) και τον Άλκη Παπαδόπουλο στα πλήκτρα.

Η μοναξιά έδωσε τη θέση της στον Μπαμπούλα, ο οποίος "τραγουδάει μόνος του τις νύχτες"
και ψάχνει για "ένα παιδί που περπατάει με τα χέρια". Ο ήχος ήταν πολύ καλός, όπως και τα videos, που βλέπαμε πίσω από την μπάντα. Μετά τα πρώτα τρία κομμάτια, ήρθε η ώρα του Μάνου: "επειδη οι συναυλιες ειναι αφιερωμενες στο Μανο και επειδη δεν εχουμε λογια για να τον περιγραψουμε, ας τα πει ολα μονος του" (Φίλιππος Πλιάτσικας). Μπορεί να μην "ήταν εκεί", αλλά το "Εσύ εκεί" ερμηνεύτηκε από αυτόν και πιο συγκεκριμένα από ένα ομοίομα του που βλέπαμε στο video. Συγκινητική στιγμή σίγουρα...
Ο Μάνος είχε την τιμητική του και στο επόμενο τραγούδι, το "You get in love", το οποίο τραγούδησε ο Μπάμπης Στόκας. Ο τελευταίος ερμήνευσε μετά ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια: το "Πούλα με". Η συνέχεια ανήκει στον "ήλιο του χειμώνα με μελαγχολεί" του 1993 και την "Εικόνα του χειμώνα". Ένα από τα όμορφα τραγούδια του συγκροτήματος, που δεν ανήκει στα λεγόμενα hits του. Από τα "Χρυσόψαρα" του 1999 ακούσαμε και "το γέλιο, που είναι κρεμασμένο στο μπαλκόνι σου" πιο μετά, καθώς και κομμάτια από τις solo δουλειές του Μπάμπη Στόκα (Συνήθεια) και του Φίλιππου Πλιάτσικα (Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα).

Μετά το "Μόνο για εκείνη μη μου λες", ακολούθησε η μαγική τριάδα των επιτυχιών του συγκροτήματος. "Οι Παλιές αγάπες πάνε στον παράδεισο", "Μια συνουσία μυστική" και "ο καφές σου έχει κρυώσει" (Έπαψες αγάπη να θυμίζεις). Οι Πυξ Λαξ μας αποχαιρετούν και ο Φίλιππας ξαναπηγαίνει στο μικρόφωνο και μας λέει: "Να παίξουμε άλλο ένα ή να πάρουμε τον πούλο;"Η "Πυξίδα" που ακολούθησε ήταν το ιδανικό τελείωμα. Πραγματικά, ένα από τα πιο όμορφα τραγούδια της μπάντας!

Πάμε στα συμπεράσματα της βραδιάς τώρα:

- Ο ήχος, τα videos και συνολικά η παραγωγή ήταν πάρα πολύ καλή! Για συναυλία Έλληνα μουσικού - συγκροτήματος ήταν άψογη.
- Η εμφάνιση των Πυξ Λαξ ήταν αρκετά καλή. Μπορεί τα χρόνια να έχουν περάσει από την πρώτη φορά που τους είχα δει στις αρχές των 90s, μπορεί να ήταν πρόβα, αλλά όλοι τους είχαν πολλά κέφια.
- Τα τραγούδια τους τροποποιήθηκαν αρκετά σε κάποια σημεία (όπως μας είπαν στη συνέντευξη τύπου). Προσωπικά, μου αρέσει αυτό, ακόμη κι αν σε κάποια σημεία το τραγούδι έμπαινε σε άλλο τόνο και μας παραξένευε.
- Θα ήθελα στις 13 Ιουλίου και τις επόμενες συναυλίες να παίξουν μόνο τραγούδια του συγκροτήματος κι όχι από τις solo δουλειές των μελών του. Είναι οι τελευταίες συναυλίες τους. Νομίζω πως θέλουμε να ακούσουμε όσο γίνεται περισσότερα τραγούδια από τη δισκογραφία τους. Άλλωστε, ξέρετε πόσα κομμάτια είχα χθες στο μυαλό μου από τα πρώτα χρόνια τους;
- Σε κάποια τραγούδια ο Μπάμπης και ο Φίλιππος "έδιναν το μικρόφωνο" στον κόσμο. Καταλαβαίνω ότι αυτό αρέσει στο κοινό, μιας και του δίνεται η δυνατότητα να τραγουδήσει και να ακουστεί στη συναυλία. Δεν είναι κακό. Απλά, θα ήθελα να ακούσουμε περισσότερο εκείνους, παρά εμάς, ακόμη κι αν είναι όμορφο κι αυτό...

Τέλος, χθες είδαμε ένα κομμάτι της συναυλίας που αναμένουμε στις 13 Ιουλίου στο ΟΑΚΑ και στις επόμενες βέβαια. Δεν τα είδαμε όλα και εννοείται ότι το συγκρότημα θα είναι ακόμη καλύτερο μπροστά στα γεμάτα στάδια, που θα παίξει. Περισσότερα, στις 13 του Ιούλη λοιπόν για να "ζήσουμε μονάχοι (μαζί με άλλους 30.000) τη στιγμή"... 

Set list:

01. Μοναξιά Μου Όλα
02. Ο Μπαμπούλας τραγουδάει μόνος τις νύχτες
03. Ένα Παιδί Περπατάει Με Τα Χέρια
04. Εσύ Εκεί (Μάνος Ξυδούς στο video wall)
05. You Get In Love
06. καθρέφτης
07. Πούλα Με
08. Τι Είναι Αυτό Που Μας Ενώνει
09. Συνήθεια (προσωπικό του Μπάμπη Στόκα)
10. Ένα Γέλιο Κρεμασμένο Στο Μπαλκόνι
11. Αν Θα Μπορούσα Τον Κόσμο Να Άλλαζα (προσωπικό του Φίλιππου Πλιάτσικα)
12. Για Κείνη Μη Μου Λες
13. Οι Παλιές Αγάπες Πάνε Στον Παράδεισο
14. Μια Συνουσία Μυστική
15. Έπαψες Αγάπη Να Θυμίζεις
16. Πυξίδα 

Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
10,0 / 10 (σε 1 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα