photo by Thodoris Markou

Λεπτό προς Λεπτό: Ejekt Festival 2011

Ο Moby έκανε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του στην Ελλάδα. Ήταν η πέμπτη φορά που τον έβλεπα. Η χθεσινή εμφάνιση του ήταν μαζί με τη συναυλία του 1998 στο Rockwave Festival της Φρεαττύδας μέσα στις καλύτερες, που έχει κάνει στη χώρα μας.
Διαβάστηκε φορες
Τελευταία ενημέρωση: 23/06 13:10

Η ακύρωση της εμφάνισης της Amy Winehouse ήταν σίγουρα ένα πλήγμα για το Ejekt Festival. Δυστυχώς, η ανακοίνωση της ήρθε 2 μέρες πριν το Φεστιβάλ... Που να προλάβει η Detox να κλείσει άλλο μεγάλο όνομα...

Παρ' όλα αυτά, το φετινό Ejekt Festival συνεχίζει να έχει ένα αξιόλογο line-up. Ναι ξέρω ότι ο Moby έχει έρθει περίπου 10 φορές στην Ελλάδα. Κάθε φορά δεν είναι καλός όμως; Κάθε φορά δεν ανταποκρίνεται σε αυτά που θέλει το κοινό;

Για πολλούς και για μένα προσωπικά, η εμφάνιση που περιμένω πως και πως είναι αυτή των Vaccines. Νέο συγκρότημα που έχει κυκλοφορήσει ένα πολύ δυνατό album φέτος ("What did you expect from the Vaccines?") και μάλιστα σε λίγες ημέρες θα παίζει στο καλύτερο Φεστιβάλ του κόσμου, στο Glastonbury. Οι Blackfield που έπονται των Vaccines είναι μια σταθερή αξία, η οποία βασίζεται στον εξαιρετικό μουσικό Steven Wilson (Porcupine Tree) και την καλή φωνή του Aviv Geffen. Τέλος, οι Baby Guru και οι Monovine συγκαταλέγονται στα νέα, καλά, Ελληνικά groups.





Σε μια ώρα περίπου θα είμαστε στην Πλατεία Νερού, στο Φάληρο και από εκεί θα δημοσιεύουμε σε αυτό το άρθρο όλα όσα βλέπουμε κι ακούμε. Μαζί με τα δικά μας σχόλια, μπορείτε κι εσείς να μας στείλετε τις εντυπώσεις σας
, μέσα από το Facebook ή το Twitter (με πρόθεμα: @MixGrill).

Τα λέμε λοιπόν "ζωντανά" μετά τις 5:30 μμ.

Monovine 17.30-18.00
Baby Guru 18.15-19.25
The Vaccines 19.45-20.55
Blackfield 21.25-22.30
Moby 23.00 – 01.00



Monovine - φωτογραφία από το Θοδωρή Μάρκου


Baby Guru - φωτογραφία από το Θοδωρή Μάρκου

Monovine - Baby Guru

17:45: Μόλις μπήκαμε στην Πλατεία Νερού, στο Φάληρο. Ωραίος είναι ο χώρος. Μεγάλος σε μήκος και ακριβώς δίπλα στη θάλασσα. Η Πλατεία Νερού είναι πίσω από το Γήπεδο του Tae Kwon do. Λίγο αεράκι, μπολικος ήλιος κι εμείς κάτω από μια ομπρέλα βλέποντας τους Monovine.

18:05: Οι Monovine αποχωρούν, αφού μας γύρισαν στα πρώτα χρόνια των 90s και το grunge των Nirvana, Mudhoney & Pearl Jam. Λίγος ο κόσμος προς το παρόν.

18:39: Οι Baby Guru στη σκηνή. Ο ηχος καλός. Ο κόσμος μαζεύεται σιγά, σιγά, αν και είμαστε λίγοι ακόμη.


19:18: Ιδιαίτεροι και ξεχωριστοί οι Baby Guru. Έχουν σίγουρα διαφορετικό ήχο από καθε άλλο Ελληνικό συγκρότημα. Δυστυχώς, είναι ακόμη λίγος ο κόσμος. Παρ' όλα αυτά, είναι ωραία να βλέπεις συναυλίες δίπλα στη θάλασσα...

19:29: Τελείωσαν οι Baby Guru. Παμε για την εμφάνιση της βραδιάς τώρα; Τα drums των Vaccines είναι ήδη στημένα.


The Vaccines

The Vaccines


20:00: Οι Vaccines στη σκηνή. Βγήκαν με τραγούδι της Amy Winehouse...:) Blow it up για αρχή με λίγο μπουκωμενο ήχο. Post break up sex τώρα - Κομματαρα!


20:08: Ο ηχος έχει βελτιωθεί λίγο. Lack of understanding και Wetsuit τώρα.


20:24: If you wanna, ενα τραγούδι αφιερωμένο στην Ελλάδα, μιας και γράφτηκε όταν ο τραγουδιστής των Vaccines (Justin Young) ήρθε για πρώτη φορά στην χώρα μας, για διακοπές.

20:39: Τέλος για τους Vaccines. Νομιζω επαιξαν λιγοτερο απο οτι εγραφε το προγραμμα. All in white και Norgaard για κλείσιμο. Μάλιστα στο Norgaard ο τραγουδιστής κατέβηκε από τη σκηνή και τραγούδησε μαζί μας. Πολύ καλοί ήταν οι Vaccines, αν και ο ηχος τους δεν ήταν ο καλύτερος δυνατός. Ωραία μπάντα με αρκετή ενέργεια. Πιστεύω οτι θα κάνει εντύπωση στο Glastonbury (θα μας τα πει ο Μιχαλης Λαμπρινος αυτά βέβαια που είναι ήδη στο camp του Glasto).


Blackfield - φωτογραφία από το Θοδωρή Μάρκου

Blackfield

21:18: Οι Blackfield στη σκηνή. Ξεκίνησαν με το δυναμικό Blood από τον τελευταίο τους δίσκο Welcome to my DNA. Blackfield τώρα με Steven Wilson στα φωνητικά. Έχει έρθει περισσότερος κόσμος, χωρίς να χει γεμίσει ο χώρος. Πάντως, είναι πολύ ωραία βραδιά...

21:28: Go to hell από το φετινό τους δίσκο. Ο ηχος είναι αρκετά καλός. Ο Steven Wilson είχε ενα πρό
βλημα τώρα με το μικρόφωνο. Όταν πλησίαζε, τον τινάζε, λόγω ηλεκτρισμού. Διορθωθηκε άμεσα.

21:46: DNA και το όμορφο φετινό single τους Far away. Ηχος κρυσταλλο. Μην ξεχνάτε την εμμονή του Wilson με τον άρτιο ήχο στις συναυλίες των Porcupine Tree.

22:08: Miss U & Oxygen τώρα. Μαζί με τα Blackfield και Far Away οι κορυφαίες στιγμές του σετ τους.


22:26: End of the world, δυο ακόμη, αποχαιρετισμός και χειροκρότημα για τους Blackfield. Καλή η εμφάνιση τους. Ο κόσμος έτσι κι έτσι, όχι πολύ ζεστός. Παμε για Moby τώρα. Αντε να χορέψουμε και λίγο...


Moby - φωτογραφία από το Θοδωρή Μάρκου

Moby


23:02: Moby επί σκηνής ακριβώς στην ώρα του. Ατμοσφαιρικό ξεκίνημα.

23:11: Πολύ δυνατή συνέχεια με μια χορευτική εκτέλεση του In my heart. Η έκπληξη ήρθε μετά. Rehab: remix στο γνωστό άσμα της Amy Winehouse. Τυχαίο; Ο Moby άφησε την κιθάρα και παίζει τύμπανα.. Χαμός στο Go τώρα (το πρώτο τραγούδι που έγραψε ο κύριος Hall).

23:23: Why does my heart feel so bad? και τώρα ενα τραγούδι που παίζει συνέχεια στην Ελλάδα, από το 1996 και το Rock of Gods μέχρι και σήμερα. Ένας ύμνος των Joy Division! New Dawn Fades!!!

23:35: Disco εκτέλεση του We are all made of stars και αρκετά uptempo Slipping Away. Ο κόσμος ζεσταινεται... O Moby στα πολύ πάνω του.

23:45: Άλλη μια διαφορετική και ιδιαίτερα χορευτική εκτέλεση σε κομμάτι του Moby. Beautiful με το κοινό να χειροκροταει και σε λίγα λεπτά να χοροπηδαει με το Bodyrock.

23:59: Flowers πιο πριν και τώρα το αγαπημένο Play, αφιερωμένο σε όλους εμάς, για την δέκατη φορά που έρχεται ο Moby στη χώρα μας. Πριν ξεκινήσει το τραγούδι, άνοιξαν τα φώτα και ο Moby μας έβγαζε φωτογραφίες.

0:28: Disco lies αρκετά χορευτικό, The Stars και τα χέρια ψηλά στα αστέρια... Natural Blues τώρα.

φωτογραφία από το Θοδωρή Μάρκου
φωτογραφία από το Θοδωρή Μάρκου

0:12: Μια φοβερή εκτέλεση του In this world πιο πριν. Κιθάρα, βιολί, φυσαρμονικα και τα εκπληκτικά φωνητικά της Joy Malcolm, της μαύρης τραγουδίστριας, που έχει μαζί του o Moby. Ακόμη και στο Extreme Ways που ακούμε τώρα, βάζει τη σφραγίδα της.

0:34: Whole lotta love (Led Zeppelin) σε μια εκτέλεση απο την Joy Malcolm, με φωνητικά που συνδυάζουν μια "μαύρη" soul φωνή και την Janis Joplin. Έχει φοβερές φωνητικές ικανότητες αυτή η γυναίκα!

0:46: Honey σε disco μορφή και lift me up για να χορέψει ακόμη περισσότερο ο κόσμος. Πάντως, περνάμε καλά κι αυτό το βλέπεις γύρω σου. Πολλές χαρούμενες φάτσες...

0:50: Αποχώρηση και μικρη αναμονή για το encore. Feeling so real και επιστροφή στα 90s!!!


0:58: Τέλος και για την εμφάνιση του Moby και το φετινό Ejekt Festival.

Λίγες ώρες μετά ο ίδιος γράφει στο Twitter του: "Thank you athens!! What a great night. Now headed to thessaloniki. See you soon."


Set list:

Intro (God Moving Over the Face of the Waters)
In My Heart
Raining Again/Rehab
Go
Why Does My Heart Feel So Bad?
New Dawn Fades (Joy Division)
We Are All Made of Stars
Slipping Away
Beautiful (Benny Benassi Remix)
Bodyrock
Flowers
Lie Down in Darkness
Porcelain
In This World
The Right Thing
Extreme Ways
Shot in the Back of the Head
Disco Lies
The Stars
Natural Blues
Whole Lotta Love (Led Zeppelin)
Honey
Lift Me Up

Encore:
Feeling So Real



Η γενική εικόνα

Άλλη μια χρονιά για το Ejekt Festival. Θεωρώ ότι με την Πλατεία Νερού και το Entertainment Stage, η Detox έχει δύο στα δύο. Πολύ καλά διαμορφωμένος χώρος, δίπλα στη θάλασσα. Βρίσκεται ουσιαστικά πίσω από το Tae Kwon Do, αν θεωρήσουμε ότι το "μπροστά" είναι ο χώρος στάθμευσης δίπλα στο γήπεδο. Το μήκος του είναι μεγάλο και φαντάζομαι ότι αν ήταν γεμάτη η Πλατεία, όσοι θα ήταν στο πίσω μέρος, θα έβλεπαν με δυσκολία.

Γενικότερα, η διοργάνωση του Φεστιβάλ ήταν μια χαρά. Ο κόσμος δεν ήταν πολύς δυστυχώς. Για τους μουσικόφιλους νομίζω ότι ήταν καλύτερο που δεν είδαμε την Amy Winehouse. Ο Moby έκανε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του στην Ελλάδα. Ήταν η πέμπτη φορά που τον έβλεπα. Σε καμία συναυλία του δεν είχα κάτι κακό να πω. Σε όλες ήταν καλός και σε κάποιες πολύ καλός. Η χθεσινή εμφάνιση του μπαίνει στην δεύτερη κατηγορία, μαζί με τη συναυλία του 1998 στο Rockwave Festival της Φρεαττύδας. Με μπόλικη ενέργεια, πάθος, χορό, ένταση και με μια πολύ καλή τραγουδίστρια δίπλα του.

Στις υπόλοιπες εμφανίσεις, οι Blackfield ήταν καλοί, χωρίς όμως να εντυπωσιάσουν, οι Vaccines αρκετά δυνατοί, αν και δεν είχαν τον καλύτερο δυνατό ήχο και οι δικοί μας Baby Guru και Monovine με ενδιαφέρουσες και διαφορετικές μουσικές προτάσεις.

Περισσότερα από την Sofia Vita στο review του Φεστιβάλ.


φωτογραφία από το Θοδωρή Μάρκου

Η φωτογραφία του εξωφύλλου ανήκει στον Θοδωρή Μάρκου

Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα