Ελευθερία Αρβανιτάκη @ Βεάκειο: Το ταξίδι της στον Πειραιά

Το Βεάκειο Θέατρο είναι αρκετά μικρό και πολύ γρήγορα γέμισε με τη φωνή της. Ο κόσμος αρχικά ήταν σα να την παρακολουθεί από τις θέσεις του, όπως βλέπει μια μεγάλη ντίβα.. Υπήρχε απόλυτη ησυχία και...
Διαβάστηκε φορες
Με μια μικρή παρότρυνση από τη Μαρία και των Κωστή, βρέθηκα μαζί τους χθες βράδυ στο Βεάκειο Θέατρο στον Πειραιά. Η βραδιά ήταν άκρως καλοκαιρινή και αφού περιπλανηθήκαμε, για λίγο ευτυχώς, στις στενές ανηφόρες- κατηφόρες του Προφήτη Ηλία φτάσαμε στην ώρα μας στο θέατρο, την ώρα ακριβώς που ακούσαμε και το πρώτο χειροκρότημα για την Ελευθερία Αρβανιτάκη. Στην ώρα της και εκείνη!

Η Ελευθερία, είναι μια μεγάλη φωνή που απασχολεί την ελληνική μουσική τις τελευταίες 3 δεκαετίες.. Περιμέναμε να ακούσουμε πολλά.

Το Βεάκειο Θέατρο είναι αρκετά μικρό και πολύ γρήγορα γέμισε με τη φωνή της. Ο κόσμος αρχικά ήταν σα να την παρακολουθεί από τις θέσεις του, όπως βλέπει μια μεγάλη ντίβα.. Υπήρχε απόλυτη ησυχία και το μόνο που ακουγόταν ήταν οι στίχοι της, όταν μας έδινε το μικρόφωνο, για λίγο, για μια στροφή.. Εκείνη δεν έμοιαζε να την απασχολεί η απόσταση από τους θεατές, αφού πότε καθιστή πότε όρθια ερμήνευε με πάθος τα τραγούδια της. Όλα αυτά στο πρώτο μέρος.

Όταν ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, με «Το μηδέν», ο κόσμος άρχισε να κατηφορίζει στις κερκίδες και να έρχεται όλο και πιο κοντά της με το χορό να ανάβει και από την ίδια και από τον κόσμο (κοντά της πλέον).

Μεγάλη στιγμή της βραδιάς η στιγμή που τραγούδησε τον «Αύγουστο» του Παπάζογλου με τη συνοδεία μιας κιθάρας μόνο. Όπως επίσης και η στιγμή του «Πρώτη Φορά» όπου τραγούδησε χωρίς τη συνοδεία των μουσικών της, με τη μεγάλη φωνή της να κατακλύζει το θέατρο.

Φυσικά ακούσαμε και το «Δυνατά δυνατά» το οποίο τραγουδήσαμε και δυνατά! Η Αρβανιτάκη σε παρασύρει να τραγουδάς τα τραγούδια της σε υψηλούς τόνους, κάτι που δεν είναι εύκολο φυσικά..

Γενικά η βραδιά κύλησε ομαλά, σε ένα γεμάτο, όχι ασφυκτικά όμως, Βεάκειο Θέατρο. Ο ήχος ήταν πολύ καλός και οι μουσικοί της Αλέξανδρος Κτιστάκης  στα τύμπανα, Γιάννης Κυριμκυρίδης στο πιάνο και στα πλήκτρα, Δημήτρης Μπαρμπαγάλας στην ακουστική και κλασική κιθάρα, αλλά και στο μπάσο, Θωμάς Κωνσταντίνου, στο λαούτο, στο ούτι, στο τζουρά και στο μαντολίνο, ήταν άξιοι συνοδοιπόροι στο ταξίδι μας στον Πειραιά.

Αναλυτικά το set list:

1.    Μέτρησα
2.    Ότι κι αν γίνει ένα να λες
3.    Χωρίς εσένα
4.    Η αγάπη ορμάει μπροστά (Αγγελάκας)
5.    Πάρε με αγκαλιά και πάμε
6.    Μην ορκίζεσαι
7.    Έφυγες νωρίς
8.    Πάω να πιάσω ουρανό
9.    Ζωή κλεμμένη
10.   Τον έρωτα ρωτάω
11.    Μα δε σε λένε Γιάννη
12.    Εδώ να μείνεις
13.    Κρύβομαι στο αντίο
14.    Των ματιών σου το χρώμα/ Δεν είναι ο κόσμος σου αυτός
15.    Τα καράβια μου καίω
16.    Το μηδέν
17.    Δε μιλώ για μια νύχτα εγώ
18.    Αύγουστος
19.    Μένω εκτός
20.    Τα κορμιά και τα μαχαίρια
21.    Θελω κοντά σου να μείνω
22.    Χίλιες βραδιές
23.    Πρώτη φορά
24.    Του πόθου τα αγρίμι
25.    Μη φοβάσαι (Ρασούλης)
26.    Ερωτικό
27.    Παράπονο
28.    Δυνατά δυνατά

Encore
1.    Με το ίδιο μακό
2.    Τι λείπει

Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα