Thievery Corporation: We f****** love you...

Για εσάς που δεν έχετε καταφέρει ακόμα να τους δείτε από κοντά την επομένη φορά ελπίζω να τα καταφέρετε γιατι είναι από τα live που αξίζουν με το παραπάνω την τιμή του εισιτηρίου...
Διαβάστηκε φορες
Απόγευμα Πέμπτης ανηφορίζω προς το θέατρο Λυκαβηττού για να βρεθώ κοντά σε μια μπάντα η οποία σε κάθε της εμφάνιση στη χώρα μας δίνει τον καλύτερο της ευατό και αποσπά τα πιο θετικά σχόλια. Πρόκειται για τους Thievery Corporation, το Αμερικάνικο αυτό δίδυμο που καταφέρνει τα  συνδυάζει άψογα αρκετά διαφορετικά είδη μουσικής.

Η προσέλευση του κοινού είναι έντονη και όσο περνάει η ώρα αυξάνεται. Στις 9:30 το θέατρο έχει γεμίσει για τα καλά και πλέον είμαστε πολύ κοντά στην έναρξη του live. Τα φώτα χαμηλώνουν, το κοινό επευφημεί και στις 9:50 τα μέλη των Thievery Corporation παίρνουν τις θέσεις τους στη σκηνή.  Το κοινό από τα πρώτα λεπτά αρχίζει να χορεύει στους μαγικούς ρυθμούς της μπάντας  και η ατμόσφαιρα που δημιουργείται είναι πολύ ζεστή. Ξεκίνημα λοιπόν με το πολύ όμορφο Web Of Deception από το πολύ φρέσκο album Culture Οf Fear και την δυνατή φωνή της Νatalia Clavier.

Thievery CorporationΣτη σκηνή εκτός από το video wall που υπήρχε στο πίσω μέρος όπου προβάλλονταν διαφορα βιντεάκια, υπήρχε και ένας καναπές ο οποίος χρησιμοποιήθηκε από τον Rob Myers, κιθαρίστα της μπάντας, όταν χρειάστηκε να αφήσει για λίγο την κιθάρα για να μας ξεσηκώσει με το εκπληκτικό ήχο του sitar. Με το που άρχισε να εκτελείται η πολύ μεγάλη επιτυχία Lebanese Blonde όλοι στις κερκίδες σηκωθήκαμε από τις θέσεις μας και αρχίσαμε λικνιζόμαστε σε Λιβανέζικούς ρυθμούς. Εδώ αξίζει να αναφέρω και την παρουσία του μπασίστα ο οποίος όση ώρα διήρκησε το live δε σταμάτησε λεπτό να χορεύει.

Στη συνέχεια ακούσαμε τα πολύ ωραία και ατμοσφαιρικά  Τake Μy Soul  και Sweet Τides από την πολύ καλή στα φωνητικά  Loulou η οποία συμμετείχε και στο Lebanese Blonde που ανέφερα νωρίτερα. Αφού χαλαρώσαμε για λίγο ήρθε η ώρα για reggae, funky, dub μουσικές και στη σκηνή εμφανίζεται ένα εκρηκτικό θα έλεγα δίδυμο με τα χαρακτηριστικά «ράστα» γεμάτο ενέργεια να χορεύει ασταμάτητα. Το κοινό παρασύρεται και καταφέρνουν να δημιουργήσουν  μια εκπληκτική επαφή μέσα  σε λίγα μόλις λεπτά  Κάποια από τα κομμάτια που μας παρουσίασαν και έκαναν όλο το θέατρο να τραγουδά και να χορεύει ήταν το Numbers Game , το εκπληκτικό Richest Μan Ιn Babylon ,τo Asault Οn Babylon, το Vampires με τους δυνατους στίχους  και το πολύ γνωστό Warning Shots

Έχοντας ήδη συμπληρώσει μια ώρα οι Thievery κάνουν άλλον ένα πέρασμα  από Ινδία με το πολύ ιδιαίτερο Illumination και μετά απο λίγο στη σκηνή επιστρέφει η Natalia με το  All That We Perceive. Έπειτα πάμε προς Λατινική Αμερική με τα δύο γυναικεία φωνητικά να εμφανίζονται μαζί στη σκηνή για το El Pueblo Unido και γυρνάμε προς Ανατολή  με το Facing East και τα πολύ όμορφα κρουστά που χαρακτηρίζουν στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Για το τέλος επιστρέφουμε σε funky ήχους και πάλι και η μπάντα καλεί στη σκηνή τον κόσμο για το απόλυτα χορευτικό κομμάτι Coming  From The Top. Καπου εδώ λοιπόν, δύο ώρες μετά την έναρξη του live οι Thievery  μας ευχαριστούν και πάλι και μας αποχαιρετούν με το εξαιρετικό Amerimacka.

Σε γενικές γραμμές ήταν ένα αρκετά ολοκληρωμένο live. Είχε εξαιρετικά φωνητικά τα οποία εναλλάσσονταν συχνά και αντίστοιχα άλλαζε και ο ρυθμός. Απολαύσαμε αρκετά διαφορετικά είδη μουσικής που έδεναν πολύ ωραία μεταξύ τους,  αυτό άλλωστε  είναι και το χαρακτηριστικό γνώρισμα των Τhievery.  Επίσης η επαφή που έχει η συγκεκριμένη μπάντα με τον κόσμο είναι πολύ ζεστή και αυθόρμητη θα έλεγα, γεγονός που δικαιολογεί και το πλήθος του κόσμου που συγκεντρώνεται σε κάθε τους εμφάνιση. Ο ήχος  ήταν αρκετά καλός και η οργάνωση μια χαρά.

Απο τα τραγούδια που ακούσαμε: το  Web Of Deception, το Take My Soul και το Overstand (συγνώμη αν ξεχνάω κάποιο) συμπεριλαμβάνονται στη τελευταία δουλειά των Thievery με τίτλο Culture Of Fear και είχαν καλή ανταπόκριση απο το κοινό. Στα φωνητικά του Overstand ήταν ο πολύ καλός Chris "Ras Puma".

Τέλος για εσάς που δεν έχετε καταφέρει ακόμα να τους δείτε από κοντά την επομένη φορά ελπίζω να τα καταφέρετε γιατι είναι από τα live που αξίζουν με το παραπάνω την τιμή του εισιτηρίου και σίγουρα θα σας ανεβάσουν τη διάθεση και θα σας κάνουν να τους αγαπήσετε παραπάνω.

Υ.Γ Επειδή ο θείος Μέρφυ έβαλε το χεράκι του στη φωτογραφική μου μηχανή οι φωτογραφίες του άρθρου είναι απο παλαιότερες εμφανίσεις τους.Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
8,0 / 10 (σε 1 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα