Τα χειμερινά σχέδια Θ.Παπακωνσταντίνου και Σ.Μάλαμα

Μια αναφορά στις φήμες και τα νέα για τα επόμενα δισκογραφικά βήματα του Θανάση Παπακωνσταντίνου και του Σωκράτη Μάλαμα.

Διαβάστηκε φορες
Ο Σωκράτης Μάλαμας και ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, δύο καλλιτέχνες με φανατικό ακροατήριο που σε μεγάλο ποσοστό είναι κοινό και για τους δύο, σχεδιάζουν κάποια πράγματα για το χειμώνα και είπαμε να τα μοιραστούμε μαζί σας, αν και δεν υπάρχει ακόμα τίποτα το επίσημο παρά μόνο αρκετά ισχυρές φήμες...

Για όσους σκέφτονται ότι κομίζουμε την ευχάριστη είδηση περί επί σκηνής συνεργασία των δύο αγαπημένων δημιουργών, ας το ξεχάσουν και για φέτος μιας και ούτε το καλοκαίρι υλοποιήθηκε, παρότι είχε "παίξει" έντονα σαν σκέψη, αλλά ούτε και το χειμώνα φαίνεται σαν πιθανό σενάριο. Άλλου είδους είναι τα νέα που βγάζουμε στο φως και συγκεκριμένα έρχονται από το επίπεδο της δισκογραφίας και των επόμενων βημάτων τους στον τομέα αυτό.
 
Σε ό,τι αφορά τον Θανάση Παπακωνσταντίνου, το κουβάρι που είχε δημιουργηθεί τον τελευταίο χρόνο σχετικά με την επόμενη δισκογραφική του δουλιά αρχίζει να ξετυλίγεται σιγά-σιγά. Η... μπίλια φαίνεται πως έκατσε στον προσωπικό δίσκο και έτσι περιμένουμε γύρω στα Χριστούγεννα (ίσως και λίγο νωρίτερα) τη νέα προσωπική του δουλειά. Τα μόνα στοιχεία που γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή για τον δίσκο αυτό είναι ότι πιθανότατα το κύριο ερμηνευτικό βάρος να σηκώσει ο ίδιος ο Λαρισαίος δημιουργός, κάτι που είναι και... μαράζι των πιστών ακροατών του που τον θέλουν πιο συχνά στο ρόλο του ερμηνευτή των τραγουδιών του. Γνωρίζουμε ακόμη δύο τραγούδια που θα συμπεριληφθούν στο δίσκο αυτό μιας και τα παρουσιάζει σε όλες τις συναυλίες της φετινής περιοδείας του. Πρόκειται για το "Ο Σαν Μικέλε είχε έναν κόκορα" (το ακούτε εδώ) και το "Σιμούν" (το ακούτε εδώ). Πολύ όμορφα αμφότερα, αρκετά κοντά στο γνώριμο ύφος του τραγουδοποιού και μάλλον "εσωτερικά" τραγούδια που ίσως δίνουν ένα στίγμα για το ύφος του νέου του δίσκου. Το "Σιμούν" είναι σίγουρα αυτό που έχει κερδίσει ήδη τις εντυπώσεις. Ο δίσκος ήταν να κυκλοφορήσει τον Οκτώβρη, όμως κάποιες καθυστερήσεις θα τον πάνε έναν με δύο μήνες αργότερα. Θα κυκλοφορήσει από τη Lyra.

Το γεγονός ότι ο νέος προσωπικός δίσκος του Θανάση φαίνεται να βρίσκεται στο τελικό του στάδιο και σε λίγο καιρό θα τον έχουμε πιθανότατα στα χέρια μας, σημαίνει ταυτόχρονα ότι ένας άλλος δίσκος παίρνει για ακόμη μια φορά παράταση. Μιλάμε για τον δίσκο με τον Γιάννη Χαρούλη στο ρόλο του ερμηνευτή σε στίχους και μουσικές Θανάση Παπακωνσταντίνου, που έχει γίνει γνωστό ότι ετοιμάζεται εδώ και σχεδόν δύο χρόνια. Την δουλιά αυτή θα πρέπει να την περιμένουμε μάλλον από τον νέο χρόνο και βλέπουμε... Δύο τραγούδια που αναμένεται να συμπεριληφθούν στο δίσκο αυτό είναι το "Ανεμόσκαλα" και το "Αν γυρέψουν οι καημοί" τα οποία έχει παρουσιάσει ζωντανά ο Χαρούλης στις συναυλίες του τον τελευταίο χρόνο και τα οποία μπορείτε να ακούσετε εδώ και εδώ αντιστοίχως.

Πιο θολό είναι το τοπίο σε ό,τι αφορά τον Σωκράτη Μάλαμα. Είναι μεν σχεδόν βέβαιο ότι μετά το πέρας της καλοκαιρινής του περιοδείας (τελευταία εμφάνιση στον Κορυδαλλό στις 16/9) θα αφοσιωθεί στην προετοιμασία της επόμενης δισκογραφικής του δουλιάς, πλην όμως λίγα πράγματα έχουν διαρρεύσει σχετικά με αυτήν, με τις περισσότερες φήμες να είναι αλληλοσυγκρουόμενες. Έχει ακουστεί - σε επίπεδο απλών ψιθύρων - για δίσκο με τραγούδια σε λαϊκό ύφος και ερμηνεύτρια την Ελένη Βιτάλη, αλλά δεν ξεκαθαρίζεται αν αυτός ο δίσκος θα είναι σε στίχους Άλκη Αλκαίου ή σε στίχους άλλου, με τους στίχους του Αλκαίου να μετατίθενται για προσωπικό δίσκο του Σωκράτη που πιθανώς να μην αργήσει να έρθει. Οι φήμες πάντως για την προετοιμασία νέου δίσκου, δένουν με αυτές που μιλούν για πιθανή αποχή του από τις μουσικές σκηνές το φετινό χειμώνα, σε συνδυασμό με τις δυσκολίες που θα προκύψουν από την πρώτη χειμερινή περίοδο εφαρμογής των αντικαπνιστικών μέτρων. Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε...
Διαβάστε ακόμα