Ramones - Rock n Roll High School

Νύχτες Πρεμιέρας 2009 - Μουσικές ταινίες - 18/09

Τρίτη μέρα του Festival Κινηματογράφου Αθήνας και όσον αφορά τις μουσικές ταινίες, την τιμητική τους έχουν σήμερα οι Ramones και η ταινία "Rock n' Roll High Schοol", που παίζεται στις 20:30 στο Απόλλων.
Διαβάστηκε φορες
Τρίτη μέρα του Festival Κινηματογράφου Αθήνας και όσον αφορά τις μουσικές ταινίες, την τιμητική τους έχουν σήμερα οι Ramones και η ταινία "Rock n' Roll High Schοol", η οποία παίζεται στις 20:30 στο Απόλλων.

Δεν πρόκειται βέβαια για καινούργια ταινία, αλλά για το κλασσικό φιλμ του 1979, στο οποίο η Ριφ Ράνταλ εκτός από μαθήτρια στο Λύκειο Βινς Λομπάρντι είναι και φανατική οπαδός των Ramones. Αφού λοιπόν περίμενε τρείς ημέρες, καταφέρνει και απoκτά εισιτήριο για τη συναυλία τους με την ελπίδα πως θα συναντήσει το είδωλό της Joey Ramone ώστε να του δώσει ένα τραγούδι που έγραψε για το συγκρότημα. Οταν η λυκειάρχης της παίρνει το εισιτήριο η Riff (PJ Soles) βρίσκει εισιτήριο κερδίζοντας σε ένα μουσικό διαγωνισμό στο ραδιόφωνο. Όταν η διευθύντρια και κάποιοι γονείς προσπαθούν να κάψουν rock δίσκους, οι μαθητές καταλαμβάνουν το σχολείο μαζί με τους Ramones.

Στις υπόλοιπες ταινίες ξεχώρισα το Rien de Personnel - Καθόλου Προσωπικό (ΔΑΝΑΟΣ 1, 20:15), όπου μια φαρμακευτική εταιρεία διοργανώνει ένα party στο οποίο είναι καλεσμένοι όλοι όσοι εργάζονται εκεί, από διευθυντές μέχρι και τον τελευταίο υπάλληλο. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς οι καλεσμένοι θα πάρουν μέρος σε ένα παιχνίδι ρόλων το οποίο αποδεικνύεται ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα της διοίκησης. Η ταινία παίζει με το μεγάλο θέμα της εποχής μας: την οικονομική κρίση και τις εργασιακές σχέσεις.

Ακόμη, πολύ ενδιαφέρουσα φαίνεται η ταινία του Sono που έπεται του "Rock n Roll High School", το Suicide Circle - Κλαμπ Αυτοκτονίας. Σε αυτό ένα κύμα αυτοκτονιών θα συγκλονίσει ολόκληρη την Ιαπωνία. Φαινομενικά δεν υπάρχει κάτι που να δικαιολογεί τις πράξεις τους. Η αστυνομία προσπαθεί να βρει την άκρη με μοναδικό εφόδιο δύο ρολά με εκατοντάδες κομμάτια ανθρώπινου δέρματος ενωμένα, ενώ την ίδια στιγμή μία κοπέλα της οποίας ο φίλος αυτοκτόνησε προσπαθεί κι αυτή να βρει μία λογική εξήγηση σε όσα συμβαίνουν.

Δείτε παρακάτω το αναλυτικό πρόγραμμα της Παρασκευής:

ΑTTIKON

Ramones - Rock n Roll High SchoolHarold & Maude - Χάρολντ και Μοντ 18:00
Julie & Julia - Τζούλι & Τζούλια 20:00
Le Pere de mes Enfants - Ο Πατέρας των Παιδιών μου 22:45

ΑΠΟΛΛΩΝ


Breaking Upwards - Δόσεις Χωρισμού 18:15
Rock 'N' Roll High School 20:30
Suicide Circle - Κλαμπ Αυτοκτονίας 22:30
Dead Snow - Το Χιόνι Βάφτηκε Κόκκινο 00:30

ΔΑΝΑΟΣ 1


An Education - Μια Κάποια Εκπαίδευση 17:30
Rien de Personnel - Καθόλου Προσωπικό 20:15
Johnny Guitar 22:30
The Boneman - Ο Άνθρωπος των Οστών 00:30

ΔΑΝΑΟΣ 2

Retrospective Rybczynski: Shorts Selection - Αφιέρωμα Ριμπζίνσκι: Επιλογή Μικρού Μήκους 18:00
Grey Gardens 20:30
Equinox - Ισημερία 22:45

Διαβάστε ακόμα