Ο Χρήστος Θηβαίος στο Σταυρό του Νότου

Ο τραγουδοποιός Χρήστος Θηβαίος υποδέχεται τον Χειμώνα στην Κεντρική Σκηνή του "Σταυρού του Νότου", από την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου.

Διαβάστηκε φορες
Ο Χρήστος Θηβαίος, μετά από ένα γεμάτο καλοκαίρι, με συναυλίες προσωπικές αλλά και συνεργασίες με τον Γιάννη Χαρούλη, το Θάνο Μικρούτσικο κ.ά., ξεκινά τις χειμερινές του εμφανίσεις από την Κεντρική Σκηνή του "Σταυρού του Νότου".

Από την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο μέχρι τις 14 Νοεμβρίου θα παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με κάποιες από τις κορυφαίες στιγμές του στη δισκογραφία, όπως το "Ημερολόγιο", οι "Περικοπές ενός απόκρυφου Ευαγγελίου", η "Αγάπη" ("Πόσο πολύ σ’αγάπησα"), ο "Γορίλας", "Ο Άμλετ της Σελήνης" και πολλά ακόμη αγαπημένα τραγούδια που δημιούργησε ή ερμήνευσε ο ίδιος. Με συνοδεία τεσσάρων μουσικών, που συνθέτουν μία μπάντα με jazzy διαθέσεις, δεν θα λείψουν από το πρόγραμμα και επιλογές από τον πολύ καλό τελευταίο του δίσκο με τίτλο "Πέτρινοι κήποι", που κινήθηκε αρκετά σε τέτοιο ύφος. Το πρόγραμμα συμπληρώνουν και διασκευασμένα τραγούδια των Pearl Jam, Jeff Buckley, Three Doors Down, αλλά και Κατσιμιχαίων, Θάνου Μικρούτσικου και άλλων από την διεθνή και ελληνική σκηνή.

Ο Χρήστος Θηβαίος είναι ένας από τους πιο ιδιαίτερους ερμηνευτές του ελληνικού τραγουδιού. Η χροιά της φωνής του πολύ ξεχωριστή για τα ελληνικά δεδομένα και οι ερμηνείες του συνδυάζουν την ευαισθησία με το δυναμισμό. Αξιόλογος δημιουργός και καλλιτέχνης με άποψη και ανησυχίες, βρίσκεται τα τελευταία 2-3 χρόνια ίσως στην πιο ώριμη στιγμή της καλλιτεχνικής του πορείας, με προσεγμένες επιλογές στη δισκογραφία και τις συνεργασίες του.
 
Μετά από δύο πολύ δραστήριες σεζόν, κατά τις οποίες έκανε πολλά πράγματα και συνεργάστηκε με αρκετούς καλλιτέχνες, από τον Μίλτο Παχαλίδη και τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου μέχρι την Αρλέτα και τον Γιάννη Χαρούλη, ήρθε ίσως η πιο κατάλληλη στιγμή να παρουσιάσει ξανά ένα προσωπικό πρόγραμμα σε μία μουσική σκηνή. Παράλληλα, ετοιμάζει τα δύο επόμενα δισκογραφικά του βήματα, με το πρώτο να αναμένεται γύρω στα Χριστούγεννα και να είναι live δίσκος από διάφορες εμφανίσεις του, ενώ το δεύτερο θα είναι δίσκος... συνδικαλιστικού χαρακτήρα με αφορμή ένα ιστορικό γεγονός, την αιματηρή εξέγερση των μεταλλωρύχων της Σερίφου το 1916.

info

Ο Χρήστος Θηβαίος στο "Σταυρό του Νότου"
Κεντρική Σκηνή
Κάθε Παρασκευή και Σάββατο (από 16/10 έως 14/11)
Είσοδος: 15 ευρώ με ποτό
Φραντζή και Θαρύπου 37, Νέος Κόσμος - Αθήνα (τηλ 210 9226975)
www.stn.gr

Διαβάστε ακόμα